4.1.08

Yoldia-mereltä Päijänteelle, sulamisvesistä jätevesiin

-kuva suurenee klikkaamalla-
Jepjepjep, huomenna pitäisi lauantain ja vapaapäivän kunniaksi mennä jonnekin kuvailemaan uusia kuvia.

Nyt otamme varastoista vanhan foton eli viimesyksyisen kuvan.

Tuolla Sääksvuoren metsissä on kaikkia jänniä biotooppeja.mitä mä käyn aina silloin tällöin äimistelemässä. Tämä jäkälöitynyt kallio on esimerkiksi jännä. Se on vaan tuolla keskellä metsää ja muodoltaan kuin iso laituri (tosin yhtenäistä kiveä) ja suurinpiirtein 1,5 metriä korkeammalla kuin muu kallioperä. Kävin seisomassa sen päällä (tietysti!) ja otin kuvan. Olen varma että se liittyy jotenkin muinaiseen Jääkauteen ja Yoldia-mereen, mutta on tässä ollut muutakin mietittävää että mitään todisteitahan minulla ei tälle ajatukselle ole. Tuo Salpauselkämäinen Muuramenharju, johon mannerjään sulaminen jumittui sadaksi vuodeksi, on kuitenkin tässä aivan lähellä.

Otetaanpa tällä kertaa muutama juttu Delistä omasanaisesti lisäkommentoiden:
Vanhan liiton ay-mies on avannut suunsa ja sieltähän on pulpahdellut sammakoita. Haakana raportoi kun ymmärtää itse intternetin päälle. Tuo Haakanan vertaus että paperi ja verkko ovat vain alustoja on hyvin sanottu ja totta. Papereille on mäiskitty jos jonkinlaista sisältöä (pyyhittykin on), samoin kuin nettiinkin. Jotenkin osoittaa minusta rajoittunutta ja jämähtänyttä maailmankuvaa jos lähtökohtaisesti ajattelee että kaikki paperilla oleva on jotenkin merkittävämpää kuin verkossa oleva sähköinen materiaali. Liiton kaverilta jäänyt vissiin joku olennainen asia ymmärtämättä tai on tullut luettua vain haircuttia blogeista. Mutta on tuossa tietysti otettava huomioon se että "kenen leipää syöt, sen lauluja laulat". Kyllä merkittävä journalisti on hyvä aivan riippumatta mille alustalle hän kirjoittaa ja vastavuoroisesti kevyt höttö on kevyttä höttöä oli se kirjoitettu mille materiaalille tahansa.
Minusta tämä on töppäys. Ehkä ne on jätetty pois oikein ajatuksella, yksityisyydensuojan takia?
Kauriille luvataan seuraavaa:
"Olet rauhallinen ja mukavuudenhaluinen. Jos työinto puskee päällesi, kannattaa istua, kunnes kohtaus menee ohi. Bisnekset sujuvat hyvin, kunhan et anna sivullisten sorkkia asioihisi liikaa. Nauti elämästäsi. Lisää porkkanaa ruokavalioosi."
Otin linkin talteen kun mun on pakko liittyä paikalliseen vesiosuuskuntaan ennen 1.1.2014 Hohhoijaa jo etukäteen sitä rahanmenoa... Nyt minulla on omat kaivot tontilla ja umpinaiset sakokaivot, joista jätefirma ajaa lietteen Vapon Mustankorkea kompostointilaitokselle. Mitenkähän se edistää ympäristön tilaa kun meidän jätteet lasketaan sitten putkia pitkin Päijänteeseen Hesalaisten juotaviksi?

Jyväskylässähän oli taas hiljattain valtava likavesipäästö Jyväsjärveen., muistaakseni yli 8400 kuutiota valui puhdistamatonta viemärijätettä järveen. Jyväsjärvi on Päijänteen yläjuoksulla. Namnam, jyväskyläläisten tortut lilluvat kohti etelää ja janoisia suita...
En ole vielä kokeillut, mutta tämä freelancereidentyökalupaketti on tutkittava perusteellisesti. (kiitti ubiq)
Kaikenlainen havainnollistaminen on hyvästä ymmärrykselle. Tuo suurien lukujen valtava vilinä silmissä havainnollistaa kyllä nämä globaalit vitaalit mittarit hyvin. Vähän niinkuin seuraisi sairaalassa potilaan käppyröitä ja lukuja monitorilla. Melkein pelottavalta näyttää.
Heh, Suomen jääkarhutilanne onkin lievästi sanottuna huolestuttava. Lisäämme tämänkin huolen seurantaan salaliittojen ja maailmanlopun erilaisten skenaarioiden ohella.
Aiemmin oli se juttu että manipuloidut kuvat muuttavat oikeita muistoja. Näistä lookalike-näyttelijöillä lavastetuista ja photoshopatuista kuvista voi siis tulevaisuudessa tulla muistoja olemattomista asioista. Tämä varmaan ilahduttaa ja järkyttää Johannaa. Fontti on nimittäin Comic Sans... Aika KÄÄK-valinta!