7.2.08

Valokuvatorstai, historia-kuvat suurenevat klikkaamalla-
Valokuvatorstain haastesana tällä viikolla on historia.
"Historia tarkoittaa paitsi yhteisön menneisyyden vaiheita, myös menneiden tapahtumien kuvausta tai tutkimusta, historiatiedettä ja sen tuloksia" (Wikipedia).
Myös yksilöllä on historia.

Yli 50 vuotta vanhempia tavaroita voidaan sanoa antiikiksi (tai ehkä niin että 50-99 vuotta on semiantiikkia ja yli sata vuotias varsinaista antiikkia)
Säynätsalon kirkko on professori Armas Lindgrenin ja arkkitehti Bertel Liljeqvistin suunnittelema 400 hengen kirkko.Kirkko vihitiin käyttöönsä loppiaisena 1927. Kirkon rakennutti ja lahjoitti seurakunnalle 1925 kauppaneuvos Hanna Parviainen.

Minun henkilöhistoriaani kyseinen kirkko ei paljoakaan liity, mutta monen säynätsalolaisen elämään (ja kuolemaan) se kuuluu erottamattomana osana. Se on osa kyseisen kunnan historiaa. Säynätsalon kuntaakaan ei enää ole, vaan se on kuntaliitoksella liitetty Jyväskylään.

Kuviin olen halunnut vähän wanhanaikaista (ajatonta) vaikutelmaa, vaikkei nyt olekaan pyritty ihan jonkun määrätyn ajan valokuvien autenttiseen historialliseen vanhahtavaan ilmiasuun.

Historiaan kuvat liittyvät myös sikäli, että olen julkaissut ne erinäköisinä blogeissani jo aiemminkin.