5.3.08

Työtä 2 tuntia päivässä tarjolla, EK puhuu soopaa

Yrityksillä on pula ammattiosaajista - HS.fi - Kotimaa

Maksaisivat kunnon palkkaa... Tämä on taas tätä EK:n propagandaa että saadaan tuotua tänne halpatyöläisiä. Ärsyttää suunnattomasti että media nielaisee (aina) elinkeinoelämän poliittisesti värittyneet pötypuheet ja toistelee niitä kuin mantraa. Työvoimapula, työvoimapula, työvoimapula - ja paskanmarjat... :(

Katsoin uteliaisuuttaan Keski-Suomen avoimia työpaikkoja Työkkärin sivuilta. Sieltä ilmeni että

mol.fi on toiseksi suosituin julkishallinnon verkkopalvelu

"Työmarkkinoiden verkkopalvelu mol.fi on todettu valtiovarainministeriön teettämässä tutkimuksessa toiseksi käytetyimmäksi julkishallinnon verkkkopalveluksi. Käytetyin on kuntien verkkopalvelu."

Yhteensä 579 paikkailmoitusta. Todellinen määrä vähäisempi, kun sama paikka oli ilmoitettu useampaan kertaan.
Poimin tähän pari. On työelämä mullistunut. Kuukaudenkin pestit on listattuna.
  • Ennustaja, Promedio Oy, Jyväskylä, Haku päättyy: 31.03.2008, kokopäivätyö, Kesto: yli 12 kuukautta
  • Vauvauinninohjaaja, Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelukeskus, Jyväskylä, muu osa-aikatyö, n. 2 h/pv, Kesto: yli 12 kuukautta
  • puhelinmyyntiä, feissausta jne
Tradenomi tienaa huipulla 5 000 euroa kuussa | Kauppalehti.fi

Mikä on kyllä utopiaa suurimmalle osalle tradenomeista :(

"Mikäli koulutusta vastaavaan työhön ei pääse käsiksi kohtuullisessa ajassa valmistumisen jälkeen, saattaa se jäädä kokonaan haaveeksi, kertoo Tradenomiliiton toiminnanjohtaja" Ismo Kokko.


Olen tästä tradenomiaiheesta kirjoittanut luotettavan omakohtaisiin lähteisiin perustuen ennenkin, kun se osuu niin kipeästi omaan nilkkaan... Tämä aiempi tarinani rankkaantuu Googlessa jo vallan mainiosti, mutta tuupataanpa sitä vielä kohti hakukärkeä linkkaamalla ;)
Tradenomi - Työelämän aliarvostettu asiantuntija

... ja toinen tradenomijuttu jota voisin solidaarisuudesta nostattaa hieman on Hikipedia -Tradenomi
"Tradenomi työllistyy valmistuttuaan noin kahdenkymmenen vuoden kuluttua, minkä jälkeen hän onkin työelämässä neljä päivää. Tämän jälkeen tradenomi huomaa, ettei työelämä sovikaan hänelle, joten hän viettää loppuelämänsä tyhmien insinöörien verorahoilla. Toinen vaihtoehto on, että hän ehtii tehdä kaksisataa törkeää talousrikosta, mikä on keskusrikospoliisin ja Chuck Norriksen mukaan tyypillistä tradenomin ajatuksenjuoksulle."