Pages

18.4.08

Keskiverto keskisuomalainen


Keskarissa kerrotaan Keski-Suomen päivän kunniaksi minkälainen on tyypillinen keskisuomalainen.

Lemmikeistä ei jutuissa puhuta mitään, onkohan tyypillisellä keskisuomalaisella karvainen kaveri? Veijo Salmi on syntynyt Tikkakoskella (Woodpecker Rapids), jonne on Jyväskylästä matkaa 16 kilometriä.

Mulla on siis alin korkea-aste- (opistomerkonomi) JA alempi korkeakouluasteiset- tutkinnot (tradenomi) eli liikaa koulutusta ja ikää muunmuassa ollakseni keskiverto keskisuomalainen. Pitäisi olla nelikymppinen keskiasteen tutkinnolla. Lapsiakaan ei ole kuin toi Kissamau (prototyyppi onnistui niin hyvin että ei tarvinnut lähteä sarjatuotantoon), pitäisi olla toinenkin. En ole myöskään ikinä ollut töissä julkisella sektorilla. Ei löydy keskiarvoa siis täältä. Pikaisen miettimisen perusteella ei tullut mieleen yhtään tuttavaperhettäkään, joka täyttäisi kaikki kriteerit.

Syntyperäisenä Jyvääääskyläläääisenä venytän antaumuksella vokaaleja ja puhun "epuista", "topuista" ja "kolkeista" sekä ajan silloin tällöin "linkillä". Kissamau minua tässä taannoin hauskutti kun kertoi sanoneensa Vaasassa työkaverilleen lyhyen lauseen "Anna se mun vilitspeli - täällä on holotna", josta kollega ei ymmärtänyt sanaakaan. Pyysi siis ojentamaan villatakkinsa, kun oli kylmissään. Ei sillä, että tuossa olevat sanat olisivat lainkaan keskisuomalaisia, mutta noin me puhutaan perhepiirissä. =D

En ollut keskustassa tänään (vaan ihan normaalisti laitakaupungilla duunissa), joten en osallistunut juhlallisuuksiin. No, onhan tämä keskisuomalaisuus minussa syvässä - MUTTA en nyt tiedä onko se erityinen juhlimisen aihe?

Tilastokeskus - avain koulutusasteisiin
Alin korkea-aste
    Teknikko
    Merkonomi (opisto)
Alempi korkeakouluaste
    Alemmat yliopistotutkinnot
    Ammattikorkeakoulututkinnot
    Insinööri
    Valtiotieteiden kandidaatti (alempi)