19.4.08

Kevättä rinnassa


Lauantai valkeni aurinkoisena Muuramessa. Heräsin klo 7. Aamukahvia, Kotivinkin lueskelua (mietin pitäisikö tilaus peruuttaa, kun siitä ei ole oikein ollut viimeaikoina mitään inspiraation lähdettä - olisikohan aika vaihtaa ainutta kotiin tilaamaani lehteä - ehdotuksia otetaan vastaan), nettiä (liityin mm. Villi the Kissan omaan Facebook-ryhmään) ja miellyttävän kodikkaan tunnelman huipennukseksi sytytin Kotilieden (ei se naistenlehti, vaan minulla on puulämmitteinen perinteikäs hella keittiössä). Löysäilyä - aah, ihanaa.

Kohta lähden Biltemaan hakemaan parit puiset varastohyllyt (á n. 16,- euroa kappale). Palattuani ne pitää kasata, asettaa paikoilleen ja siivoilla täällä muutenkin. Ruuaksi on pinaattikeittoa.

Pihassa on vielä laajoja alueita lumen peitossa että puutarhan keväthommat alkavat vasta vähän myöhemmin. Saunaan pitäisi tässä kevään mittaan väsätä myös uudet lauteet. Sen homman aloitan maalaamalla kaverilta saadut metalliset lauderungot ruosteenestomaalilla.

Kiva keväinen keli houkuttaisi myös kuvailemaan, mutta en taida ennättää. Yritin eilen käydä pienellä kävelyllä tuolla Sääksvuoren lähiteillä ja poluilla, mutta kumppareista huolimatta siellä oli liian ropakkoista. Kyläilemiset säästän huomiselle.

Hyvää viikonloppua kaikille! Ja nyt sinne Jyväskylän Biltemaan...