21.7.08

Halolla päähän! Turpa kiinni pseudonyymit!


Turpa kiinni pseudonyymit!

Otetaanpa case ihan läheltä, minähän olen tyypillinen esimerkki vakiintuneen nettinickin takaa täysin tunnistettavasta verkkopersoonasta (oikein kuvan kanssa), joka osallistuu innokkaasti internetissä vellovaan keskusteluun siellä täällä. Siis mitä väliä sillä on minkä nimen olen kasteessa saanut? Eikö tärkeintä ole se mitä minulla on sanottavana - vai onko mitään?

Toisaalta tässä on taustalla ihan sinänsä oivallinen ajatus keskustelun älyllisen tason nostattamisesta - mikä tietysti olisi mukavaa. Selvää on kuitenkin se, että vaatimusten esittäjällä ei ole realistinen käsitys internetistä ja globaalista verkkoviestinnästä. Ihmeellistä touhotusta, että verkon pitäisi sopeutua vanhoihin printtimedian toimintamalleihin ja vielä Suomessa erityisesti. Eikö yksi netin suurimmista menestystekijöistä ja hurraa-huutojen aiheista ole kuitenkin se että se on mullistanut täysin vanhan top-down -mallin?

Ja mikä Stasi kontrolloisi nimen autenttisuuden? Nytkin minulla on Halo Efektille sähköpostit yms. verkkoidentiteetin luomisessa tarvittavat vermeet.

Hyvin harvoin kommentoin mitään näillä kyseisillä toimitetuilla verkkosivuilla että sekin vähä sitten jäisi jos tallainen kontrollin muoto otettaisiin käyttöön. Demokratiavajetta se lisäisi melkoisesti.

Minusta tuokin oli mielenkiintoinen pointti Mokan aloittamassa Jaikuketjussa - että julkaisijan pitäisi sitoutua säilyttämään kommentit verkossa ikuisesti, kuin kiveen hakattuna, sananvapauden osoituksena...nythän on usein kyse paremminkin siitä meneekö se läpi vai ei.
Huom. Vaiheiselle vielä erityiskiitos briljantista! Sanottakoon vielä että tässä taannoin kun Digitoday palkitsi Suomen parhaita blogeja, ehdotin Vaiheista kategoriassa "Paras asiablogi".


Ja seliseliseli:
"Laitan tähän taas tuon oman naamani, kun nyt on ihan siitä kerran puhe eli vakiintuneesta nettinickistä, jolla on kasvot ja elämä.

Näitä minun kasvokuvia nyt on ollut viimeaikoina täällä blogissa ihan kyllästymiseen saakka, mutta minkäs teet kun HÄN on ainoa malli, joka on helposti saatavilla ja antaa julkaista kuvansa netissä. Ymmärtäkkee se", toteaa Halo Efekti.
Tuijalta löytyi päivän löytö, suomalainen rokkiblogi. Se aiheuttikin heti päänvaivaa, että miten muistan varmasti tutustua sen tarjontaan myös jatkossa kun lukijat ovat muutenkin aivan turvoksissa. Probleemi ratkeaa sillä, että tämän postitettuani lisään sen syötteen omaan Netvibes Universumiini.
Käsityöihmisille löytyi kanssa tänään kuuma vinkki. Jotenkin en vain osaa kuvitella esim. Neulekirppua askaroimassa tällaista...;D
Ensi viikonloppuna naapurissani järjestetään NAAMAT Festivaalin liput on loppuunmyyty. Itse en aio taaskaan mennä, mutta saan ensikäden infoa varmasti kun yksi tuttu menee sinne auttamaan järjestelyissä ja näen häntä duunissa päivittäin ;)