4.9.08

I've been Googleised


The Google-isation of all the net's access points
Google Chrome - Lataa uusi selain
Google voi viedä oikeutesi
Google Chrome - alkupaloja « LEHMÄTKIN LENTÄIS
Minäkin sitten asentelin eilisaamuna Chromen työkoneelle ja käyttelin sitä koko päivän selaimena. Muuten kiva, mutta muutaman Firefoxissa arkikäytössä olevan lisäkilkkeen puute (Delipikakytkös ja syötetuki) vähän haittasi vielä menoa. Tuleva oletusselain ilman muuta, beta-vaiheen ohjelmistoa nyt ei sellaiseksi kannata hätäillä.

Nuo käyttäjäehdot on kyllä karut, mutta on tullut realistisesti sanottuna myytyä sielu kuukkelille jo vuosia sitten. Empä tiedä vaikka olisin jo luovuttanut julkaisuoikeudet sähköposteihikin Googlelle. Aivan sama, siinäpähän julkaisee.

Vaikka Googlen osuus Kiinan sensuurimuurin rakennuksessa kieltämättä kirpaisee, mutta silti olen jotenkin iloinen että Google se räväkästi vaan napsii itsensä eturiviin verkon liittymäkohdissa. Kohta ei käyttistä tarvita kuin koneen käynnistykseen ja ansaintalogiikkakin on toisenlainen kuin demonisella Mikkisoftalla. Jotenkin minulle sopisi sellainen systeemi tulevaisuudessa että koneet olisivat halpoja matolaatikoita ja sovellukset pyörisivät verkon kautta.

Heh, yleensä en mistään firmasta tällaista sano - mutta olen jo niin syvällä Googlen otteessa, että kai minä sitten olen jonkunsorttinen fanboy, eikun fangirl.

EDIT:
Älä koskaan käytä verkkopankkia Googlen selaimella
"Chromen älykäs osoitekenttä eli Omnibox huolestettaa esimerkiksi yhdysvaltalaista EFF-järjestöä.

Omnibox rekisteröi kaikki käyttäjän siihen syöttämät tekstit ja lähettää niistä tiedot Googlelle. Näppäinpainallukset rekisteröidään Googlen palvelimille, vaikkei käyttäjä hyväksyisi syötteitä enterillä. EFF:n mukaan tämä vaarantaa yksityisyydensuojan", kertoo TekniikkajaTalous-lehti

Siis se Omniboxhan on erittäin "veikeä", kun se on yhtäaikaisesti sekä hakukentta että URL-osoitekenttä...Hmmm, siis "näppäinpainallukset rekisteröidään ilman enteriä Googlen palvelimille"...Onko Googlella jotenkin joku syy tallentaa tällaista dataa pidemmäksikin aikaa?