24.9.08

Suomen poliisi suorittaa netin systemaattista kokonaisvalvontaa kuukauden ajan - wOOt 8o


...(Tahattoman) komiikan piirteitä saa tämä kriisitiedottaminen: Kyllä tässä näyttää yksi jos toinenkin olevan enemmän taikka vähemmän ulkona, jos oli ampujakin.

"Toki videoista aloitetaan". No, ilman muuta - siitä onkin hyvä lähteä liikkeelle ;D Sanoiko se Googlen maajohtaja Petri Kokko että pelkästään Youtubeen ladataan [Suomesta]korjaus: maailmanlaajuisesti 13 tuntia uutta materiaalia minuutissa? Ja se on vain yksi palvelu... Onnea vaan savottaan!
"Poliisi tarkkailee nyt periaatteessa ihan kaikkea netissä. Lähtökohtana tässä tarkkailussa on nollatoleranssi. Katsotaan, mihin se johtaa ja mitä saadaan selville, poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi.

Lisää henkilökuntaa yksikkö ei tähän työhön saa, mutta Paateron mukaan poliisi pystyy priorisoimaan netin tarkkailun muiden töiden edelle. Kuukauden jälkeen katsotaan, miten seurantaa jatketaan, ja onko sitä tarpeen tehdä edelleen tehostetusti.

–Se, mistä lähdetään liikkeelle nettimateriaalin läpikäynnissä, on yksikön asia. Mutta toki videoista aloitetaan, Paatero arvelee. Jokelan tapauksen jälkeen internetin valvontaa on tehostettu jonkin verran, mutta systemaattista kokonaisvalvontaa ei ole järjestetty."
Ei näin.
Ymmärtääkö poliisi LOLspeakia?