19.9.08

Talk like a Pirate Day : Kansan karttuisa käsi, vai kärttyisäkö se oli?


Tänään on Annual Talk Like a Pirate Day."Damn ye, yellow-bellied sapsuckers, I'm a better man than all of ye milksops put together" - Blackbeard

Mutta ah, taas löytyi huolestuttavaa tietoa - erittäin huolestuttavaa...

Huomasin Vihreiden blogista oudon epäilyn Kokoomuksen uudemmasta matematiikasta. Mitäs nyt kun valtiovarainministeri ja viestintäministeri ovat tästä puolueesta, jossa perusmatematiikkaan on otettu aivan uusi lähestymistapa. Mitä jos tämän hallituspuolueen muutkin kalkyylit (veronalennukset, budjetti jne?) perustuvat kvanttiominaisuuksia omaaviin hyppylukuihin?
"Kokoomus on lanseerannut aivan uudenlaisen matematiikan. Puolue tiedottaa kasvattaneensa ehdokasmääräänsä 24 ehdokkaalla. Prosenteissa tämä on kokoomuslaisen matematiikan mukaan 20 prosenttia.
Yritimme Vihreiden puoluetoimistolla kaikkia mahdollisia keinoja, joilla kouluissa ja yliopistoissa opetettavalla matematiikalla päästäisiin kokoomuksen esittämiin lukuihin, mutta turhaan", äimistellään vihreiden blogissa.
Nyt valtiovarainministeri rauhoittelee kansaa että heidän LASKELMIENSA mukaan kansalaisilla ei pitäisi olla syytä huoleen kun maailmanmarkkinoilla myrskyää ja miljardiyhtiöitä kaatuu nurin tai valtion syliin päivittäin maailmalla. Onko laskelmien perusteena tämä uusi Kokoomus-matemaattinen ajattelu satunnaislukujen avulla?

Nyt sitten pitäisi vielä saada laajakaistayhteys joka niemeen notkoon ja saarelmaan. Ilman muuta, muutenhan Suomi jää ikuisesti sinne tietoyhteiskunnan takapihalle ja aikuisviihdettä ei saada toimitettua joka tölliin. Tai kuten eliitin taholta esitetään, emme nouse ykköstilalle innovatiivisintensiivisessä tietoyhteiskuntakehityksessä ilman sitä.

"Hallitus käsitteli iltakoulussaan 17. syyskuuta viestintäministeri Suvi Lindénin ehdotusta kansalliseksi toimintasuunnitelmaksi korkeatasoisen laajakaistaverkon saatavuudesta kaikkialla maassa.

Hallitus linjasi iltakoulussa, että nopeiden laajakaistayhteyksien tulisi olla vuoden 2015 loppuun mennessä kysynnän mukaan lähes kaikkien vakinaisten asuntojen sekä yritysten ja julkishallinnon toimipaikkojen ulottuvilla koko maassa.

Nopeutta runkoyhteyksillä tulisi olla vähintään 100 megabittiä sekunnissa. Etäisyys tilaajalta lähimpään valokuitu- tai kaapeliverkkoon saisi olla korkeintaan kaksi kilometriä", ilmenee Valtioneuvoston sivuilta.

Kuka tämän maksaa? Artistiko maksaa? No, kuluttaja. Sinä ja minä.
"Verkon täytyy olla nopea ja edullinen. Kuka on valmis maksamaan tuhansia euroja viimeisestä mailista ja sen lisäksi satojen eurojen kuukausimaksut", Elisan johtaja Panu Lehti kysyy valokuituverkosta.
En minä ainakaan. Mutta onneksi valtio sentään aikoo tukea hanketta, ahaa...
"Valtion tuki koskisi verkkojen rakentamista. Käyttäjä hankkii ja kustantaa tilaajayhteytensä jatkossakin itse, ja päättää myös tilaamansa yhteyden nopeudesta ja teknologiasta. Kansalaisten tasa-arvoa edistää vuonna 2009 laajeneva kotitalousvähennys, jota voidaan käyttää myös tieto- ja viestintätekniikan asennustöihin."
Kukas se olikaan, se Suomen valtio? Ai, että sinä ja minä sekä ne loput reippaat ja vähemmän reippaat urheiluhullut, tupakoitsevat, ryyppäävät veronmaksajat.

No hyvä, löytyihän se maksumies tällekin farssille. Ja mikä onkaan sen hinta koulumatematiikan pohjalta? Ei muuta kuin vyötä kireämmälle!