10.11.08

Puu-Tourula, sekalaisia linkkejä


Aiempi kirjoitukseni. Yllä sekalaisia linkkejä koskien Puu-Tourulaa. Tämä on oma muistiinpano, pitäisi tehdä näistä ja omista muistoista selkeä kirjoitus sillä Jäniksenselkäisen kirjallisuuden seura kuuluttaa muistumia ja valokuvia vanhasta Puu-Tourulasta

Paras löytö oli tuossa Jyväskylä Lehdessä ollut vanha valokuva (copyright ei ole minun, mutta otetaan nyt esille kuitenkin, vaikka se onkin periaatteideni vastaista) Tourujoen ylittävän vanha pikkusillan yli kohti nykyisen YLE-kompleksin suuntaan. Tästä minä pikkulikkana menin ja tulin päivittäin oppikoululle (Norssi) vuodesta 1970 alkaen. Olin muuttanut 4-vuotiaana Puu-Tourulaan, jota silloin tietysti sanottiin vain Tourulaksi.
"(Keski-Suomen kuva-arkisto) Jyväskylän Tourulaa vuonna 1971. Kasvukeskuksen kysymykset konkretisoituivat kiistassa Tourulan asemakaavasta 1970-luvun puolivälissä. Vuosikymmenen lopulla vanhat puutalotontit saivat väistyä muun muassa Kankaan paperitehtaan laajennuksen tieltä." Kuvassa olevat talot eivät kyllä väistyneet Kankaan paperitehtaan alta.