31.1.09

Myrskyluodon Maija tai sinnepäin
Naureskelimme viikolla ystävättäreni kanssa että me sinkkunaisina touhuamme vanhoissa taloissamme kuin Myrskyluodon Maija 1800-luvulla konsanaan.

Hän arveli ettei enemmistö nykynaisista suostuisi tällaiseen elämäntapaan, mihin me olemme aivan vapaaehtoisesti hakeutuneet. Hän kantaa tuulessa ja tuiskussa kahdella peltiämpärillä pihan perätä pellettejä amerikkalaisvalmisteiseen pellettipolttimeen ja minä taas klapuja liiteristä takkaan ja keittiön lieteen.

Ei ole tosiaankaan tarkoitus Rouva T.A. Mikkosen tyylisesti ryhtyä todistelemaan että kaikkien pitäisi elää kuten minä. Vaan lähinnä ihmetellä että kaikenlaisia hulluja sitä vielä nykyäänkin on! Minulla on kyllä pyykinpesukone, mutta esim. kuivausrumpua minulla ei ole koskaan ollut. Tiskaan käsin pesuvadissa, kuten viimeiset yli kymmenen vuotta. Minusta on jotenkin kodikasta puuhata kotona sellaista perinteistä huushollausta.

Kissamaulle tiedoksi että hain sitten kumminkin sen bambumaton tuonne keittiöön ja se kalkkimaalitahra lähti helposti pois.