2.7.09

Kissavideo

Ihan mielenkiinnon ja harjoittelun vuoksi teen tässä videon nettiin.

Kuvattu digipokkarilla missä ei ole ääntä. Se tallentaa oletusarvoisesti mov-tiedostomuotoon, mikä oli käännettävä onlinepalvelussa aviksi. Tähänasti helppoa kuin heinänteko.

Sitten käyttiksen mukana tulleessa MovieMakerissa taustaääni ja alku- ja lopputekstit. Hmmm, alkaa selvitä. Seuraavaksi menen kuvaamaan jotakin järkevää :) Vaan eipä mitään, internetissä kissavideot ovat kultti-ilmiö ja sekaan mahtuu meidän Ulpukkakin.

Taustamusiikin krediitit Tabula Rasa -yhtyeen suuntaan.

Noniin ja nyt kissavideo on netissä. Mitä sanoitte? Mikä "tilausohjelmapalvelu"?
"Jo aikaisemmin elokuvatarkastamo on tarkentanut tulkintaansa kuvaohjelmalaista siten, että videoiden levittäminen netissä on aina lain tarkoittama "tilausohjelmapalvelu", johon pätee laki kuvaohjelmien tarkastamisesta. Se tarkoittaa siis sitä, että - ainakin periaatteessa - esimerkiksi netissä julkaistut videot pitäisi joko tarkastuttaa Elokuvatarkastamolla tai merkitä K-18-merkinnällä ja ilmoittaa Elokuvatarkastamolle.

Sekä tarkastamisesta, että ilmoittamisesta Elokuvatarkastamolle pitäisi maksaa 800 euroa.", huomasin Vaiheisen blogissa hiljattain.

Miten tällainen laki on voinut mennä hiljaisuuden vallitessa läpi? Oletteko nähnyt mediassa juttuja? Mainittiinko uutisissa? Kuulitteko jonkun poliitikon ilmaisevan mielipiteensä? En minä ainakaan.
Tämän esittäminen maksaa siis nykyisen lainsäädännön aikana 800,- euroa /vuosi. En aio kylläkään maksaa :(