14.11.09

Google Wave ensikokemus ja sossumediatädit

-Google Wavessa blip eli yksittäinen ryhmäviesti-


Kokeiltiin tässä muiden edelläkävijä-some/digitätien kanssa Google Wavea. Maurelita Ranskassa, Stello Irlannissa ja Pauliina ja minä Suomessa.

Maurelita raportoi:
Google Wave : au banc d'essai * koepenkissä - Maurelita

Otan varmuuden vuoksi saman ruutukaappauksen kuin Maurelitakin.
Omia mielikuviani vielä kutsukäyttäjille avoimesta uudesta palvelusta: Erittäin mielenkiintoinen konsepti ja mahdollisuudet syrjäyttää monta nykyään toimivaa viestintäsovellusta, koska samat toiminnot on siihen integroituna (sähköposti, chat, videoneuvottelu, kuvanjako ja lukemattomat muut kilkkeet).

Google Wave ei sovellu salaiseen ja yksityiseen viestintään siinä mielessä, että aika helposti voisi kuvitella painavansa vahingossa napista lisää lukijoita yksittäiseen "blippiin", jolloin uusi lukija voisi lukea mitä aiemmin on sanottu.

Se myös vähän herätti ajatuksia että missä määrin toisiaan tuntemattomat kontaktini pahastuvat jos heidät niputetaan joukkoviestissä niin että he näkevät toisensa.
Tästä tuli nyt ehdottomasti sähköpostin joissakin tapauksessa syrjäyttävä päivittäinen työkalu.

Olen siis sielläkin "haloefekti", että nykyiset käyttäjät voivat liittää minut kontakteihinsa kun tietävät mitä muuta se edellyttää. Kutsuja ei ole vielä jaettavaksi, mutta saattaa olla tulossa.

Koska näinä aikoina Wavea testaillaan siellä täällä, niin muidenkin kokemuksia on tarjolla blogeissa. Ilmeni että Stello on bongannut tämän
Some of my (very) preliminary opinions on Google Wave « Cloudlands