Pages

30.3.09

Kelpo teinit 50-luvulla


Learn How to Be a Teen in 1950 « What’s New at the Internet Archive

InternetArchivessa esim. deittailuohjeita 50-luvuin teineille. Kivoja videoita, joiden avulla nuoremmillekin selviää länsimaisen elämänmuodon evoluutio, 12 videopätkää siitä miten olla kelpo teini 50-luvulla :D

29.3.09

Kellonrenkkausta



Taas tämä idioottimainen kellonrenkkauspäivä, en ole ikinä sisäistänyt tämän operaation järkevyyttä. "Tunti kesäänpäin" :(

Kesäaika, my ass! Yöllä oli tullut viisi senttiä uutta lunta, onneksi pakkanen sentäs lauhtui. Hmph, tulisi sitten se kesäkin Suomeen! Tästä pitäisi EU-tasolla säätää joku direktiivi!

Sunnuntaiklassikko, The Spencer Davis Group - Gimme Some Lovin'


"The Spencer Davis Group oli englantilainen yhtye joka perustettiin Birminghamissa vuonna 1963. Siihen kuuluivat Spencer Davis (kitara ja laulu), Steve Winwood (kitara, urut ja laulu), Muff Winwood (basso) ja Pete York (rummut). Vaikka yhtye oli Davisin perustama, Steve Winwood oli sen ehdoton keulahahmo koska hän lauloi hämmästyttävällä mustalla soundilla. Yhtyeen parhaimpia hittejä ovat "Keep on running", "Somebody help me", "When I come home", "Gimme some lovin" ja "I'm a man"." Wikipedia

28.3.09

Paljonko on paljon? Vähenikö energiankulutus valokampanjan johdosta?





Jäi kyllä vähän epäselväksi mikä oli valokampanjan todellinen vaikutus Suomessa, meillä oli joka ikinen lamppu pimeänä ja lämpöäkin pienennetty...

Seurasin Fingridin sivuilla reaaliajassa kulutusta läppärillä (akun varassa). Suomen sähkönkulutus kyllä tippui n. 500 MW (n. yksi ydinmiilu), mutta pakkanenkin lauhtui samanaikaisesti ja kulutus jatkoi tippumista vielä koko ajan klo 21.30 jälkeenkin.

No. Eipä tästä haittaakaan ollut :D
EDIT:
No. Nyt klo 22:28 se sähkönkulutus on 10899MW (yösähkötaksa) eli korkeimman ja matalimman tänään havaitsemani kulutuksen ero oli n. 800MW. Mistä kaikesta se sitten johtui? Mielellään antaisi kampanjalle krediittiä :)

Fabulous girls in blogs


Tuumailujen Annalta tuli tällainen hieno merkki.

Laitetaanpa se paluupostissa Annalle, kissamaulle, lepikselle, susulle ja iinekselle.
Moni muukin sen kyllä ansaitsisi... Sovitaanko niin että tästä saa ottaa itselleen jos on fabulous girl :D

CC -lisenssi kuviini ja teksteihini


Blogissa olevia kuviani ja tekstejäni saa käyttää yllämainittujen lisenssien puitteissa.

Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton

  • Nimeä. Teoksen tekijä on ilmoitettava siten kuin tekijä tai teoksen lisensoija on sen määrännyt

  • Epäkaupallinen. Lisenssi ei salli teoksen käyttöä ansiotarkoituksessa.

  • Tarttuva. Jos teet muutoksia tai käytät teosta oman teoksesi pohjana, tulee syntynyt teos jakaa lisenssillä joka on identtinen alkuperäisen teoksen lisenssin kanssa.

Nimi mikä mainitaan siis Halo Efekti, haloefekti, halo e.

Mainitsen erikseen että Wikipedia on minusta epäkaupallinen yhteisö.

Kuten viikon piisissa Cream laulaa "I Feel Free"...

Vaihdoin myös profiilikuvan parissa tärkeimmässä palvelussa tähän tuoreeseen fotoon. Reunat on sumennettu Sumopaintilla.

27.3.09

Tunti maapallolle




Suomen voimajärjestelmän tilaa voi seurata Fingridin sivulla.

Muistakaa kaikki! Valot pois ja muutenkin säätäkää energiankulutustanne pienimmälle mahdolliselle tasolle. Suomen olisi vähennettävä energiankulutusta vuoden 1990 tasosta 60 %, nyt virallinen tavoite on vain 20 %.
Fingridin mukaan "Earth Hour tapahtuma kohdistuu valaistukseen, jonka osuus on muutama prosentti Suomen sähkönkulutuksesta."
Lauantai 28.03.2009 klo 20.30 sinun kotonasi ja työpaikalla.
"THIS SATURDAY 28 MARCH AT 8.30PM YOU CAN VOTE EARTH BY SWITCHING OFF YOUR LIGHTS FOR ONE HOUR - EARTH HOUR."

26.3.09

Valokuvatorstai, keittiö



Valokuvatorstain aiheena on keittiö.

Tämäpä helppoa, kun olen jo esitellyt teillekin Marilyn-keittiötäni. Kevään ja valon kunniaksi kasvien osuus on lisääntynyt, nyt niitä riippuu amppeleissa keskellä huonettakin
" Keittiö on kodin sydän. Siellä keitetään, paistetaan ja leivotaan, säilötään, syödään. Ja siinä ohessa ajatellaan omia ajatuksia, vaihdetaan päivän kuulumiset perheenjäsenten kanssa, opetetaan kokkaamista lapsille tai viimeistellään yllätysateria rakkaalle. Keittiössä heräillään, keittiössä suunnitellaan tulevaa päivää - ja taas illalla sammutetaan valot tai kynttilä, kun viimeinenkin janohuikka on sammutettu."

Memphis Belle


Tässä on paras ja ainut kamerasta sellaisenaan valmiina tullut kuva hektisesta valokuvaussessiosta, jossa tarkoituksena oli ikuistaa kolme sukupolvea.

Tämä siksi että tausta ei ollut aivan vailla virheitä (kaksi taulukoukkua).

Copyrighttien kanssa on ilmeisesti syytä jakaa se Kissamaun ja mun kesken, sillä minä otin tämän käsivaralta Kissamaun kameralla ja Kissamau viimeisteli sen nettiformaattiin.

P.S. Tässä vielä selitys Kissamaulle miksi vaari kutsuu takkiaan nimellä Memphis Belle. Itseasiassa minulla on samanlainen - AITO turkisvuorinen toisen maailmansodan lentäjänahkis - joka painaa aivan sairaasti, mutta on niin lämmin että voi olla sen alle pelkissä t-paitasissaan vaikka -50 C pakkasessa. Memphis Belle on siis B-17 eli "lentävän linnoituksen" lempinimi.

25.3.09

Tyttö kuin ruusu

Kissamau. Nyt tulikin yhteisvoimin valokuvattua perhettä oikein urakalla.

Neiti on lähtenyt ajelemaan takaisin kohti Vaasaa. Seuraavan kerran kun nähdään järkätään pienimuotoiset puutarhajuhlat. Ihana nähdä rakasta lasta, harmi kun asutaan näin kaukana toisistamme. Olisi kiva nähdä useamminkin.

24.3.09

Kissamau, talvilomalainen

Sain tyttäreni Kissamaun luokseni neidin talvilomalla.

Itsepäinen, syvällinen ja lojaali


JANUARY Birthdays: Stubborn and hard-hearted. Ambitious and serious. Loves to teach and be taught. Always looking at the flaws and weaknesses of others. Likes to criticize. Hardworking and productive. Smart, neat and organized. Sensitive and has deep thoughts. Knows how to make others happy. Quiet unless excited or tensed. Rather reserved. Highly attentive. Resistant to illnesses but prone to colds. Romantic but has difficulties expressing love. Loves children. Loyal. Has great social abilities yet easily jealous. Very stubborn and money cautious.
(Facebook)

22.3.09

Dolby



Sunnuntaiklassikko, sukupolvien välinen kuilu 1972

Lepis haastaa toisessa teemasoitossa Sunnuntaiklassikot veivaamaan vanhempien mielestä kamalan piisin. No, sehän olisi kyllä äärettömän helppoa, mutta idea on siinä että on itse pitänyt kipaleesta hullun lailla.
"Jokainen sukupolvi on käynyt omat taistonsa kotiväkensä kanssa musiikista, sen kuuntelemisesta ja ennen kaikkea äänenvoimakkuuksista. Meillä kaikilla on varmasti se yksi biisi, jota rakastimme ja kotiväki inhosi. Se, jota piti soittaa kerta vielä kiellon päälle. Muistatko vielä mikä se oli?"
Eiköhän se ole tässä. Saa nähdä onko muilla sama. Ei kaivanne selityksiä, jos isä on tollasen letkeän kantrin ja iskelmä -tyylisen musan ystävä ja vuosi on 1972.


"Vuonna 1972 ilmestynyt Uriah Heepin neljäs studioalbumi Demons and Wizards oli suurmenestys. Levyä myytiin runsaasti ympäri maailmaa ja yhtyeen suosio kasvoi maailmanlaajuiseksi. Yhdysvalloissa Uriah Heep sai pitkään haluamansa suuren läpimurron, kun levy nousi sijalle 23. Myös musiikkikriitikot pitivät levystä ja antoivat sille myönteistä palautetta. Myöhemmin levy on saanut klassikon statuksen yhtenä yhtyeen vahvimmista kokonaisuuksista. Demons and Wizards sisältää Uriah Heepin tunnetuimman menestyskappaleen Easy Livin'." Wikipedia
Se oli sitten menoa...

P.S. Tässä on taas muisteltu muutenkin nostalgista klassikkomusiikkia.
Laitoin edelliseen postaukseen itsetehdyn tribuuttivideoni Tabula Rasalle (Vuorellaistuja, 1975) ja sivupalkissakin soi viikon piisinä Neil Diamondin Solitary Man 1966

20.3.09

Tribuuttivideo - Tabula Rasa, Vuorellaistuja (1975)

Tribuuttivideoni Heikki Silvennoisen sävellykselle vuodelta 1975,
esittäjänä Tabula Rasa -yhtye,
kappaleen nimi Vuorellaistuja. [love records]

Line-up/Musicians

- Heikki Silvennoinen / guitar
- Jukka Leppilampi / vocals
- Tapio Suominen / bass
- Asko Pakkanen / drums
- Jarmo Sormunen / flute
- Jim Pembroke / piano

"Tabula Rasa oli 1970-luvun merkittävimpiä progressiivisen rockin yhtyeitä Suomessa. - Tabula Rasa lopetti vuonna 1977, jolloin Aronen (rummut) ja Silvennoinen ( kitara) liittyivät Alatalon Coitus Inc. -yhtyeeseen" Wikipedia
Kyllä, kyseessä on tämä Kummeli-Silvennoinen, joka on myös Suomen taitavimpia kitaristeja.
Tabula Rasa Elävässä Arkistossa.
Tabula Rasa - Vuorellaistuja Last.FM
"Huom. Voitte lopettaa videon katsomisen n. 8 minuutin kohdalla. Ääniraita tuli vahingossa kahteen kertaan peräkkäin, kun tämä on ensimmäinen "editoitu" videoni, enkä ollut oikein taitava aikajanan käyttäjä. Movie Makerin käyttöä pitäisi harjoitella siis enemmän :)
Ja jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut panostaa myös tiedoston konvertointiin muualla kuin Bloggerissa, joka on kyllä tällaiseen aika armottoman hidas", selittelee Halo.

Valokuvatorstai, Murphyn laki


Valokuvatorstaissa on aiheena Murphyn laki:
"Murphyn laki:
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Kohnin korollaari Murphyn lakiin:
Kaksi möhläystä on vasta alkua.
Kapteeni Carnin laki katselemisesta:
Seisoitpa missä tahansa, olet aina jonkun tiellä.
Williamin tehokkuuslaki:
Tehon lisäys yhdessä järjestelmässä aiheuttaa tehon vähenemistä siihen liittyvässä järjestelmässä.
Chisholmin ensimmäinen laki:
Jos asiat sujuvat hyvin, jotain menee kohta pieleen.
Gattusonin lisäys Murphyn lakiin:
Mikään ei ole niin huonosti, etteikö se voisi mennä vielä huonommaksi.
Murphyn kolmas korollaari:
Jos usea asia voi mennä pieleen, eniten vahinkoa aiheuttava vaihtoehto toteutuu.
Murphyn toimintafilosofia:
Se, joka epäröi on luultavasti oikeassa.
Murphyn toinen koneenkorjauslaki:
Laitteen purkaminen pikkuvian vuoksi synnyttää ison vian.
Ananasperiaate:
Minkä tahansa parhaita osia on mahdotonta erottaa pahimmista osista."
...ja jos tikka on vihreä, näet sen vihreässä metsässä niin kaukana että kamerasi ei yllä ottamaan siitä kunnollista kuvaa :(

19.3.09

Joku on tasa-arvoisempi kuin muut

Tasa-arvopäivä tänään. Yritin etsiä kivaa linkkiä ja yhden löysinkin "Tasan ei mene nallekarkit", mutta kovasti tuntuu olevan katkeruutta ja kaunaa tämän asian tiimoilla. Minusta pitäisi olla selvä että vahvempi puolustaa heikompaa ja ketään ei saa polkea lokaan.

18.3.09

Olekkonä mun kaa?


Hmmm, minähän ihastuin tuohon Sumopainttiin niin että tänne aukeaa uusi kategoria niitä varten. Sitähän voi siis käyttää myös kuvankäsittelyyn, eikä vain piirusteluun vektorikuvilla.

Ehdotus:
Jos olet jo nyt Facebookissa ja luet näitä löpinöitäni täällä, niin täppää minut kaveriksi fesessäkin...
Kuten moni on huomannut, tämä sossumeedia on paisunut sellaiseksi seurattavaksi että on pakko tehdä jotain valintoja mihin aikansa käyttää. Vaikka en mikään fese-addikti ole, niin tosiasia on että siellä olevien kavereiden kanssa tulee kommunikoitua eniten ja sinne on integroitu Twitter ja tämä blogikin. Olen siis siellä (ja täällä blogissa) tavattavissa, jos kerkeän muuallekin - niin hyvä. Tilanne on siis nyt näin, mutta se elää koko ajan.

17.3.09

Kevyempi kasvispizza kahdelle, neljälle tai kahdeksalle



Koska Halon kokkailuohjeet nauttivat jatkuvasti nettisuosiota ja niitä käydään paljon katsomassa, niin laitetaanpa taas uusi jo useampaan kertaan testattu ja hyväksi havaittu resepti.

Idea syntyi vahingossa - kuten parhaat oivallukset ilmeisesti lähes aina. Ostin itselle sisustuselementiksi keittiöön lasten liitutaulun. Ajattelin kirjoittaa siihen jonkun sellaisen helpon ja nopean perusohjeen, minkä voisi siitä palauttaa nopeasti mieleen. Koska taulu on pieni, siihen ei mahdu mikään monimutkainen ohje. Satunnaisotannalla tauluun päätyi pikapizzapohja.

Pizzerioiden pizzat ovat niin raskaita energiapaukkuja että niistä on viikon aivan ähkynä, joten tein tästä sellaisen keveämmän arkivaihtoehdon, joka on myös edullinen valmistaa. Vaihtelua saa kauden kasviksista, nimi voisi olla myös "sadonkorjuupizza".

pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhe
2 rkl ruokaöljyä
2 dl vettä

täyte
tomaattikastiketta/pyrettä, jolla sipaistaan kaulittu taikina ennen muita päällyksiä
2 tomaattia viipaleina
muutama kivetön musta oliivi
pieni paprika
1 tl pizzamaustetta
(vähän aurinkokuivattuja tomaatteja)
100-150 gr emmentaalia raasteena

uuni 220 astetta, paistetaan 15-20 minuuttia
koko ruoan valmistamiseen menee vain reilu ½ tuntia.

Lisäkkeeksi kasvissalaatti ja juomaksi vesi.
Tietysti täytteitä voi laittaa aivan mielensä mukaan lisää, mutta tämä on sellainen keveämpi versio. Tätä voi syödä myös kylmänä ja ottaa evääksi.
Taikinapyörällä jaetaan säteittäin kahdeksaan viipaleeseen eli annoksesta syö kaksi nälkäistä, neljä vähemmän nälkäistä tai kahdeksan maistelijaa.

Sumopaint, ensimmäinen taidepläjäys


Kun uutisissakin mainittiin suomalainen Sumopaint palvelu, niin sinnehän oli oitis liityttävä taiteilemaan minunkin. Tässä ensiyritykseni, työkalut olivat helppoja ymmärtää ja toimivat siis selaimessa nopeasti ja tehokkaasti. Kaikki sujui kätevästi kuvan luomisesta tallennukseen asti.

Halon profiili Sumopaintissa

Suomalaisella Sumo Paintilla huima suosio internetissä | Kulttuuri | YLE Uutiset | yle.fi

"SUMO Paint offers professional and easy to use tools for creating and editing images within a browser. SUMO Paint is a free image editing software that gives you the opportunity to create, edit and comment images online with powerful tools and layer support.

SUMO Paint 1.0 was published in January 2009. There are already over 750 000 unique users (15.1.2009) and the community is growing super fast at the moment"

16.3.09

Armin musahaaste


Armilta tuli facebookissa tällainen...
"Vastaa kysymyksiin rehellisesti äläkä yrittää vaikuttaa coolilta - se ei onnistu kavereiden seurassa. Merkkaa sen jälkeen muistiinpanoon ne ihmiset, joiden musiikkimausta haluat tietää enemmän." (Merkkaan Fesessä, täällä saa vastata kaikki halukkaat. Jos vastaatte omassa blogissa, mainitkaa siitä täällä)
1. Mikä soi juuri nyt?
Ihan just nyt ei soi mikään, mutta viimeksi soinut levy on Tabula Rasan "Tabula Rasa" vuodelta 1975 (oma CD)

2. Diggasitko jotain bändiä tai biisiä teininä, josta et kehdannut kertoa muille?
Kyllä mä sen kehtasin kertoakin että tykkäsin Rubettesien Sugar Baby Lovesta ja Sinatran My Waysta. Minulla on ällistyttävän sekalainen musamaku.

3. Entä nyt? (Me muut luvataan olla kiusaamatta...)
Jos tunnustautuu stadionrokin ja adult oriented rockin kannattajaksi niin eipä se varmaan katu-uskottavuutta lisää :D

4. Oletko tavannut ihailemaasi artistia? Miten meni?
En ole kyllä tavannut sellaisia muusikkoja joita olen fanittanut. Saattaisin mennä sanattomaksi, ujo kun olen.

5. Oletko nähnyt kenestäkään muusikosta tai bändistä unta? Millaista?
Herään sellaisessa unen vaiheessa (herätyskellon soidessa) että hyvin harvoin muistan uniani, harmi sinänsä.

6. Mikä oli eka keikka jolla kävit?
Tämä on paha... Hmmm, en ole yhtään varma - saattoi olla 70-luvun alussa Jyväskylän Harjulla ollut ulkoilmakonsertti mistä muistan vain Riki Sorsan ekan bändin The Zoon

7. Kuka elossa oleva artisti on vielä näkemättä?
Melkein kaikki. En viitsi lähteä Jyväskylästä matkustamaan ja kun ei ole kaveria joka pakottaa lähtemään, niin ei sitten ole tullut käytyä täälläkään livemusaa katsomassa - vaikka tykkäisin kyllä.

8. Kenet tai minkä bändin haluaisit herättää henkiin ja nähdä livenä?
Kyllä se Hendrix oli niin ihmemies kitaran kanssa että sen kyllä haluaisin nähdä.

9. Minkä biisin / riffin / soolon haluaisit oppia soittamaan tai laulamaan just niiku oikein?
Nauroin aivan kippurassa kun kavereni hommasi kanteleen ja opetteli soittamaan Konevitsan kirkonkellot. Minua huvitti suunnattomasti että hän saattaisi sanoa baarissa jollekin komealle ja mukavalle miehelle että jos lähdet meille jatkoille niin voisin näyttää sulle yhden jutun... Siihen vois tähdätä ;D

10. Paljonko omistat levyjä tai montako biisiä on iTunesissa / mp3-soittimessa?
Mulla ei ole mp3-soitinta!!!! CD-levyjä on sellainen 50 kpl, yleensä kuuntelen radiota tai nettiradioita. Radio-ohjelmista suosikkini on Entisten nuorten sävellahja. Ja sitten mä RAKASTAN juutuubia, se on intternetin parhautta.

15.3.09

Maaliskuun idus



Nytpä onkin maaliskuun idus. Julius Caesarin kuoleman vuosipäivä.

Sunnuntaiklassikko, Looking out my back door


CCR - Looking out my back door
ja sivupalkissa viikon piisinä Los Bravos - Black is black

Lepiksen alullepanemaan Sunnuntaiklassikkosarjan panostukseni 15.3.2009

EDIT klo 13.51
Kissamau ollut Teddy & The Tigersin revivalkeikalla Seinäjoella. Neidin blogissa on kuvia Aikasta ja kumppaneista sekä juttua toisen polven rockabillyfanista.

14.3.09

Marilyn, Audrey, Grace, Romy, Kissamau ja Ulpukka


Kun ihminen on herännyt monivuotisesta koomasta... Vuorossa on kodikas ja nostalginen Marilynkeittiö...
Naulailin taas vähän lisää nauloja seinään. Kodinkustannuksiin voi laskea n. 10,- euron kulut.
Monroe, Hepburn, Kelly, Schneider ja Mau kuvina keittion seinällä ja nojatuolissa sikeitä vetää neiti Ulbersson.

Kuvat on kehystetty enimmäkseen vanhoista 50-luvun lehdistä, liitutaulussa on pizzapohjan resepti. Tämä on taas näitä kuvallisia väliaikatiedotteita Kissamaulle ja Lepikselle.

13.3.09

TOP 10 Ekoystävälliset maat vuonna 2008

BeMoreEco » Top 10 Eco Friendly Countries
"Based on Yale University’s Environmental Performance Index (EPI) for 2008, which measures factors such as a country’s environmental health, air pollution, water resources and productive natural resources, ten countries have once again made it to the top of the charts as the most eco-friendly nations in the world"
Maailman 10 ekoystävällisintä maata on julkistettu
  1. Sveitsi
  2. Norja
  3. Ruotsi
  4. Suomi
  5. Costa Rica
  6. Itävälta
  7. Uusi Seelanti
  8. Latvia
  9. Kolumbia
  10. Ranska

Ennenkuin riehaantuu onnesta kannattaa muistaa että kärkiporukka on samalla myös suurimman hiilijalanjäljen tuottajia... Lue lisää

Valokuvatorstai, kokonaisen elämän jälkeen


"Mieli kuvittaa - mielen tekee mieli ottaa kokonainen kuva elämästä.
Mieli koittaa tallentaa viimeiseen asti,
mutta me olemme riisuneet muistomme välineen ympärille:
kuvalla lähtemisestämme
emme voi viestiä muuta kuin keveyden ääntä"
Juhani Ahvenjärvi: Kahvin hyvyydestä (SanaSato 1997, s. 44)
Mielettömän synkkä lause Valokuvatorstaissa minun mielestä, tai sitten en vaan ymmärrä mitähän silläkin on tarkoitettu.

12.3.09

100 kirjaa


Tämä 100 kirjaa lista on pyörinyt blogeissa ja facebookissa, mutta nyt Irinja pyysi minua vastaamaankin siihen.
Sovittiin että saa laittaa myös sen jos on katsonut filmatisoinnin kirjasta elokuvana tai tv-sarjana.
Instructions:
1) Look at the list and put an 'x' after those you have read.
2) Tally your total at the bottom.
3) Tag others and pass it on.

Here's the list:

1 Pride and Prejudice - Jane Austen X0
2 The Lord of the Rings - JRR Tolkien X0
3 Jane Eyre - Charlotte Bronte
4 Harry Potter series - JK Rowling 0(not all)
5 To Kill a Mockingbird - Harper Lee 0
6 The Bible X
7 Wuthering Heights - Emily Bronte X0
8 Nineteen Eighty Four - George Orwell X
9 His Dark Materials - Philip Pullman
10 Great Expectations - Charles Dickens X0
11 Little Women - Louisa M Alcott X0
12 Tess of the D’Urbervilles - Thomas Hardy 0
13 Catch 22 - Joseph Heller X0
14 Complete Works of Shakespeare
15 Rebecca - Daphne Du Maurier 0
16 The Hobbit - JRR Tolkien
17 Birdsong - Sebastian Faulk
18 Catcher in the Rye - JD Salinger Saarikosken suomennoksena X
19 The Time Traveller’s Wife - Audrey Niffenegger
20 Middlemarch - George Eliot 0
21 Gone With The Wind - Margaret Mitchell X0
22 The Great Gatsby - F Scott Fitzgerald X0
23 Bleak House - Charles Dickens
24 War and Peace - Leo Tolstoy 0
25 The Hitch Hiker’s Guide to the Galaxy - Douglas Adams X
26 Brideshead Revisited - Evelyn Waugh 0
27 Crime and Punishment - Fyodor Dostoyevsky 0
28 Grapes of Wrath - John Steinbeck 0
29 Alice in Wonderland - Lewis Carroll Xo
30 The Wind in the Willows - Kenneth Grahame 0
31 Anna Karenina - Leo Tolstoy X0
32 David Copperfield - Charles Dickens 0
33 Chronicles of Narnia - CS Lewis X0
34 Emma - Jane Austen 0
35 Persuasion - Jane Austen 0
36 The Lion, The Witch and The Wardrobe - CS Lewis X0
37 The Kite Runner - Khaled Hosseini
38 Captain Corelli’s Mandolin - Louis De Bernieres
39 Memoirs of a Geisha - Arthur Golden
40 Winnie the Pooh - AA Milne X0
41 Animal Farm - George Orwell X0
42 The Da Vinci Code - Dan Brown (hyllyssä on tämä leffana, pitää katsoa)
43 One Hundred Years of Solitude - Gabriel Garcia Marquez
44 A Prayer for Owen Meaney - John Irving X
45 The Woman in White - Wilkie Collins 0
46 Anne of Green Gables - LM Montgomery X
47 Far From The Madding Crowd - Thomas Hardy 0
48 The Handmaid’s Tale - Margaret Atwood
49 Lord of the Flies - William Golding 0
50 Atonement - Ian McEwan
51 Life of Pi - Yann Martel
52 Dune - Frank Herbert X0
53 Cold Comfort Farm - Stella Gibbons
54 Sense and Sensibility - Jane Austen X0
55 A Suitable Boy - Vikram Seth
56 The Shadow of the Wind - Carlos Ruiz Zafon
57 A Tale Of Two Cities - Charles Dickens
58 Brave New World - Aldous Huxley
59 The Curious Incident of the Dog in the Night-time - Mark Haddon
60 Love In The Time Of Cholera - Gabriel Garcia Marquez
61 Of Mice and Men - John Steinbeck X0
62 Lolita - Vladimir Nabokov X0
63 The Secret History - Donna Tartt
64 The Lovely Bones - Alice Sebold
65 Count of Monte Cristo - Alexandre Dumas X0
66 On The Road - Jack Kerouac X
67 Jude the Obscure - Thomas Hardy
68 Bridget Jones’s Diary - Helen Fielding 0
69 Midnight’s Children - Salman Rushdie
70 Moby Dick - Herman Melville X
71 Oliver Twist - Charles Dickens X0
72 Dracula - Bram Stoker 0
73 The Secret Garden - Frances Hodgson Burnett X
74 Notes From A Small Island - Bill Bryson
75 Ulysses - James Joyce
76 The Bell Jar - Sylvia Plath
77 Swallows and Amazons - Arthur Ransome
78 Germinal - Emile Zola
79 Vanity Fair - William Makepeace Thackeray
80 Possession - AS Byatt
81 A Christmas Carol - Charles Dickens
82 Cloud Atlas - David Mitchell
83 The Color Purple - Alice Walker 0
84 The Remains of the Day - Kazuo Ishiguro
85 Madame Bovary - Gustave Flaubert X
86 A Fine Balance - Rohinton Mistry
87 Charlotte’s Web - EB White
88 The Five People You Meet In Heaven - Mitch Albom
89 Adventures of Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle X
90 The Faraway Tree Collection - Enid Blyton
91 Heart of Darkness - Joseph Conrad
92 The Little Prince - Antoine De Saint-Exupery X
93 The Wasp Factory - Iain Banks
94 Watership Down - Richard Adams
95 A Confederacy of Dunces - John Kennedy Toole
96 A Town Like Alice - Nevil Shute
97 The Three Musketeers - Alexandre Dumas X0
98 Hamlet - William Shakespeare X
99 Charlie and the Chocolate Factory - Roald Dahl 0
100 Les Miserables - Victor Hugo

...34 kpl kirjana ja 40 kpl elokuvana tai telkkarisarjana... saattaa olla tässä eritavalla kun tein tän sitten kuitenkin tavoilleni uskollisena excel-taulukkona (!) :D...
...siis tässä on alkuperäisenä ideana ollut BBC:n väite että keskivertoihminen on lukenut 6 kpl näistä...
...en ole minäkään enää viimevuosina ollut kovin kova lukemaan kirjoja tai katselemaan elokuvia kun on tullut tämä intternetti...

11.3.09

Ilmaisia neuvoja puolueille

Twitterissä voi seurata suomalaisia puolueita. Tvitteristi on seurannut miten suomalaiset puolueet käyttäytyvät microblogipalvelussa, joka näytteli suurta roolia Obaman vaalikampanjassa. Linkit löytyvät alkuperäisestä kirjoituksesta, katsokaa ne sieltä.

Kokoomus ei sano mitään! Outo tiedotus- ja markkinointistrategia ;)
Vihreät eivät seuraa ketään. Se on aivan väärä twitter-strategia, minulla on enemmän kannattajia kuin millään puolueilla :D Obamamaisen menestyksen ehto on ainakin yksi päivittäinen twiitti, vastaukset keskustelunaloituksiin, kiitokset ja ennenkaikkea omien lukijoiden seuranta (autofollow). Muutenkin sisältö kannattaisi harkita huolellisemmin ja terävämmin. Tylsä ja mitäänsanomaton sisältö vaan karkottaa lukijat (lue äänestäjät).

Niin. Suomalaiseen Qaikuun pääsee ilman kutsua. Halo E on myös siellä. Onko puolueet?

10.3.09

Hajanaisia huomioita ja fragmentteja informaatiotulvasta

Otetaanpa kerran linkit kommenteilla varustettuina. Mahtaneeko selityksistä tulla lisäarvoa tai käsitättekö paremmin miksi asia on kiinnostava...
Maailmanlaajuisesti jo raportoitu ruuanostamisen vähentyneen kaupoissa talouskriisin takia. Yli puolet englantilaisista pitää hintaa määräävimpänä tekijänä ruuan ostopäätöksille. Aiemmin olen tallentanut hellyyttävän 90-vuotiaan kokeneen lamakokin Claran bravuurit tänne, siltä varalta että on alettava ihan oikeasti valmistaa ravitsevaa ruokaa tosi halvoista raaka-aineista (kokkausvideoita).
Taikauskoisten pelkäämä perjantai 13.3.2009 on hyväntekeväisyystapahtuma punanenäpäivä, jota näyttelijä Stephen Fry mainosti Twitterissä ja "halaa inssiä"-päivä, minkä teen mielelläni, jos joku inssi tulee minulle ilmoittautumaan kyseisenä päivänä.
Ilmastonmuutoksen kieltäminen on nyt mielenterveyden häiriötila ja vähintään yhtä vakavaa ymmärtämättömyyttä kuin holokaustinkin kieltäminen
Tätähän on paasattu jo pitkän aikaa, mutta nyt sanoja on itse Federal Reserven Bernanke. Samaan liittyy myös seuraava, jossa kerrotaan kuplassa puhjenneen ja viime vuonna "hävinneen" virtuaalisen rahan määrä:
Global Financial Assets Lost $50 Trillion Last Year, ADB Says - Bloomberg.com
Aukeaa toukokuussa. Komputaatioon perustuva tietousmoottori, vapise Google!
Näillä väkerrät Firefoxista musayhteensopivan selaimen.
Maailma loppuu, ehkä piankin. Syitä löytyy jo pitkä lista. Jokuhan niistä varmaan toteutuu joskus ensimmäisenä. Linnunradan liftareilla pitäisi olla oma pyyhe, muista ottaa se ainakin Pyyhepäivänä
Suomen tietoyhteiskuntakehitys on rakas vanha opiskeluajoilta periytyvä mielenkiintoni kohde. Tätä olen odottanut koko elämäni ;D
Kiitos Marikoo ja muut raposta, vaiheiselta löytyi myös slidet. Valtio ei ole meidän tiedotuskompuksessa mukana, mutta sossumeedia pitää kiinnostuneet informaatiossa. I love social media! :D

Ääk! Ihania kuvia taas, nyt koira-ajelulta. Inspiraatiota valokuvaukseen ja kuvajournalismin opiskeluun.
Tällainen plugin on tarjolla kuvankäsittelyyn, jollei kamerassa kertakaikkiaan saa sumennettua taustaa riittävästi, vaan se on sopimattoman tarkka. Alla oleva kuva säädetty kyllä Picasalla...

9.3.09

Kissa, tuo mysteerinen ja mainio ihmisen kumppani


Tänään tuli National Geographicin Kotikissojen historiaa dokumenttina telkkarista. Ilmeni että Egypti on se seutu missä kissa päätti alkaa ihmisen seuralaiseksi, siellä kissojen DNA on kaikkein monipuolisin ja maailman kaikkien muiden maiden kissojen DNAta löytyy myös sieltä. Turkissakin on ollut kotikissoja jo varhain. Välimeren viljelysseuduilla kissa keksi että ihmisen seurassa ruokansa saa helpommalla.

Sekin ilmeni että Euroopan musta surma, ruttokin, johtui noitavainoihin liittyneestä kissojen listimisestä ja sen seurauksena syntyneestä jyrsijäkannan lisääntymisestä. Miljoonat ihmiset kuolivat siksi että kiihkoilijat pitivät kissaa paholaisen kätyrinä ja noitien seuralaisena.

Aivan ilmeisesti minutkin olisi tuikattu tuleen roviolla noina aikoina.

Nyt on alettava seurata Uutishuonetta, että ilta sujuu telkun ääressä.

8.3.09

Kukkaparoille elvytystä



Vielä elossa sinnittelevien kukkaparkojen mullat on nyt vaihdettu. Kevätkausi voi alkaa ikkunalla. Valo on ainakin lisääntynyt, hyvällä tuurilla tämä maaliskuu on tälläkin leveysasteella viimeinen talvikuukausi.

Sunnuntaklassikko - Miestennielijä :D

Sunnuntaiklassikko kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi on tietysti: Hall & Oates - Maneater (1982)

;D



Katsokaa sivupalkista myös viikon biisi, mikä on naistenpäiväviikolla The Zombies - She's not There (1965)

7.3.09

Tavis tilittää

Taviksen ystäväkirja


1) Lottoatko?
en. pitäisi kyllä silloin tällöin, silloin olisi mahdollisuus voittaa

2) Lempiruokasi?
savukalasalaatti

3) Sauvakäveletkö?
en ole kävellyt sauvojen kanssa. Jollei se häiritse valokuvaamista, voisin kyllä.

4) Onko sinulla lauantaisin saunavuoro?
oma sauna, voi kylpeä milloin huvittaa

5) Käytätkö bonuskortteja?
joo, kaksi on käytössä, plussa ja bonus

6) Katsotko lätkää tai formulaa?
jos Suomi voittaa saatan katsoa, ennen katsoin - enää en juuri koskaan

7) Kuvaile lempikotiasusi?
villasukat ja villatakki

8) Ostatko tarjouksesta?
ruokaakin hankin tarjouksesta, vaatteita en muusta ostakaan

9) Tiedätkö mitä maitolitra maksaa?
n.90 senttiä litra (?)

10) Käytätkö julkisia liikennevälineitä?
joskus harvoin

11) Katsotko Kotikatua?
joskus, nyt siinä on ollut niin outoja juonenkäänteitä että se on suorastaan vastenmielistä

12) Onko sinulla feikkimerkkituotteita?
aitoja ei taida olla, esim. feikkimariskooleja on, mutta yleensä en harrasta kumpaakaan

13) Laulatko karaokea?
enpä laula, joskus kyllä katson kun muut laulaa

14) Onko sinulla Ikean huonekaluja?
lamppu ja muuta pienempää, varsinaisia kalusteita ei

15) Haetko Tallinnasta mäyräkoiria?
olen käynyt kerran Tallinnassa joskus vuonna miekka ja kirves, en tuonut mäyräkoiraa. En kyllä ikinä osta niitä Suomessakaan

16) Onko sinulla tikkataulua?
On ollut pihalla, vaikka itse en ikinä heitä tikkaa

17) Juotko suodatinkahvia vai espressoa?
suodatinkahvia tai pannukarkeeta

18) Onko kodissasi Aalto-maljakko?
Ei, mutta muita maljakoita on aikalailla, vaikka kissojen takia leikkokukkien pitäminen on hiukka hankalaa.

19) Ostatko osamaksulla?
Harvoin, mutta nyt on muutama satanen osamaksuvelkaa tietsikasta

20) Onko sinulla vyölaukkua?
on - mutta en käytä, eikä se ole minun, se on jäänyt tänne

21) Oletko siirtynyt digiaikaan?
joo, mulla on jo hajonnutkin kaksi digiboksia, nyt on käytössä kaksi

22) Oletko tosi-tv:n ystävä?
en juuri koskaan katso reality-teeveetä, tykkään tiede-, luonto-, asia- ja keskusteluohjelmista ja epookkidraamasta enemmän

23) Lempieineksesi?
onko peruna-sipulisekoitus eines? Valmisruoista perunajauhelihavuoka

24) Kuka teillä siivoaa?
Kissat sotkee, minä siivoan - työnjako nykyään


25) Juotko kuivia vai makeita viinejä?
minulla voi mennä vuosia etten juo alkoholia ollenkaan, en kuitenkaan ole absolutisti. En enää tykkää kovin kuivasta, joku puolimakea voisi olla valinta jos hankkisin pullon

26) Onko kirjahyllyssäsi kirjoja vai koriste-esineitä?
on siellä muutama kirjakin, mutta enimmäkseen muuta kamaa

27) Uskotko horoskooppeihin?
en usko, enkä lue. Yhden kaverin kanssa nostelemme välillä Tarot kortteja, en siihenkään usko, mutta se herättää omaa pohdintaa ja on mielenkiintoista

28) Kuinka usein teet ulkomaanmatkoja?
taitaa olla yli kymmenen vuotta siitä kun olen ollut muualla kuin Ruotsissa ja siitäkin on jo vuosia. Kotivalo ja himatuikku ilmoittautuu.

29) Tykkäätkö puutarhatontuista?
No en! Multa on ne kiellettykin, Kissamau sanoi rikkovansa kaikki mitkä löytää mun puutarhasta

30) Ostatko vaatteesi putiikista, marketista vai kirpputorilta?
marketeista ja kirpparilta, putiikit on yleensä liian kalliita mulle

31) Pidätkö laihdutuskuureja?
juu, tarkoitus on kyllä lähinnä elämänmuutos, mutta välillä sitä tsemppaa enemmän

32) Oletko pitänyt Tupperware-kutsuja?
en, olen ollut yksillä. Not for me.

33) Käytätkö kaupan shampoota?
jep. Pitkä tukka vaan on sellainen ettei sitä kärsi pestä kovin usein.

34) Koska viimeksi lainasit kirjastosta?
pari vuotta sitten ex-miehen kirjastokortilla

35) Onko sinulla tekokukkia?
on tekokukkia, niillä on tunnearvoa kun olen saanut ne äidiltäni. Oikeitakin on, kesällä paljon enemmän kuin talvella - kuistin täydeltä


Kiertokirjeen kysymykset on pöllitty kaverini Annen Feisbookista.

P.S. ScribeFiren API kuvien lataamisessa ei ole toiminut muutamaan päivään, jollei se kohta korjaannu lopetan sen käytön.

6.3.09

Naiset ja muut

Sunnuntaina 8.3. on kansainvälinen naistenpäivä, siispä kukkia juhlan kunniaksi esille. Onnea kaikille naisille siis ja mukavaa viikonloppua kaikille muillekin! :)

My Twitter Mosaic

Olen sujahtanut myös Twitterin maailmoihin... Jos on oivaltanut mikrobloggaamisen pohjimmaisen idean, Twitter on kyllä se runsauden sarvi nykyään. Se ei vaadi muuta kuin uteliaisuutta ja kielitaitoa.

Get your twitter mosaic here.

p.s. Olen editoinut kirjoitusta jälkikäteen ja poistanut koodin. On jo niin paljon kavereita Twitterissä, että hidasti pahasti sivun latautumista. Toimii siis paremmin jos kontakteja on vähemmän kuin 300 :) - kuvassa on siis vain pikkuinen osa mosaiikista.

5.3.09

Pulahan on palkanmaksajista, ei työstä tai työntekijöistä


Jos työnantajat heittävät vanhimmat työntekijät kilometritehtaalle laputtamaan ja nuorille ei löydy töitä niin eläkeikärajojen kanssa on aivan turha jankata. Aina aloitetaan väärästä päästä, pulahan on palkanmaksajista eikä työstä. Työuria ei voi jatkaa kummastakaan päästä, jos ei ole palkallisia töitä.

Valokuvatorstai, piposta vedetty


Valokuvatorstain aihe on piposta vedetty.

Sehän on ihan kuin Matti Vanhasen hallitus... Siellä kanssa vedetään hiihtoleirin aikana piposta satunnaisia ideoita, millä ei ole selvän järjen kanssa välttämättä mitään tekemistä.

4.3.09

Minä ja Barbara Millicent Roberts

Olen muutaman viikon vanhempi kuin Barbara Millicent Roberts, Barbie. Barbiella on viisikymppiset ensi maanantaina 9.3.2009.

Pienenä minulla oli leikkikavereina Barbien lisäksi vielä Skipper Roberts, Barbien pikkusisko. Ei ole enää kumpaakaan tallessa, en muista oliko edes silloin kun Kissamau oli pieni 80-luvulla, silloin taisi olla paremminkin My little ponyjen aikaa.

Syömishäiriöitä on ollut minullakin, mutta en ole kokeillut sataa työtä kuten Barbie. Minäkin olen eronnut, kuten Barbie Kenistä.