8.2.10

Digitaalinen varjosi • Gabriel García Márquez, “Everyone has three lives: a public life, a private life, and a secret life.”
 • Where do we draw the line between our public and private lives when we plug in?
 • Casting a Digital Shadow; Your Reputation Precedes You

  Gabriel Garcia Marquez, 
  "Jokaisella on kolme elämää: julkinen elämä, yksityiselämä ja salainen elämä".

  Mihin vedät rajan julkiselle ja yksityiselle minällesi kun kytkeydyt verkkoon?

   Heittämäsi digitaalinen varjo, maineesi seuraa sinua

  Itselläni raja on tosiaan siinä että voisinko sanoa saman ensimmäiselle vastaantulijalle Jyväskylän kävelykadun "Kompassilla".  Tai näyttää kuvan.

  Olen sitä sukupolvea ja ihmistyyppiä, että jos olisin luonteeltani julkisuushakuinen ollut, olisin jo muinaisella 70-luvulla pyrkinyt pinnalle. Eipä ollut haaveissa oma 15 minuutin hetki parrasvaloissa. 
  En myöskään seuraa BB-ohjelmia. Ihan totta, en ole kertaakaan nähnyt koko formaattia Suomessa tai ulkomailla, sellainen ei vaan kiinnosta yhtään. 


  Täytyy myöntää että välillä tämä nykyajan 24/7-lifestreamaus säikäyttää minut. Ei niinkään omalla kohdalla, koska minulla ei ole ikinä ollut mitään negatiivisia kokemuksia, ei ensimmäistäkään koskaan, mutta nuorempien ja julkisuushakuisempien, ajattelemattomampien...

  Digitaalinen varjoni on pitkä koska olen ollut aktiivinen verkossa jo niin kauan, viime vuosituhannen puolelta. On varmaan hyvä että olin jo aikuinen aloittaessani, niin ymmärsin sen olemuksen jo lähtiessä. 
  Nyt syntyvien pikkuisten julkisuus ja digitaalinen varjo alkaa sen sijaan muodostua jo syntymästä.

  Kannattaa uhrata muutama ajatus tällekin. Näyttää siltä että moni on vapaaehtoisesti luopunut yksityisyydestään kokonaan. Se voi olla aluksi kivaa, mutta siitä voi seurata karmea krapula tulevaisuudessa. Tähänkö ansaan ollaan menossa?

  We Live In Public Trailer