9.2.10

Peruna-porkkana-omenavuoka Helvetin Marttojen tapaan



Koska ruokaohjeet ovat olleet suosittua sisältöä, niin laitetaanpa taas yksi.

Peruna-porkkana-omenavuoka (lisuke, pääruoka)

2 kpl Porkkana -kuoritaan, viipaloidaan
5 kpl Peruna -kuoritaan, viipaloidaan
1 kpl Omena -kuoritaan, viipaloidaan
2 rkl Paahdettua sipulia tai 1 kpl Sipuli viipaleina
Mausteita maun mukaan: esim. suolaa, paprikaa, Bolognesemaustetta, jauhelihamaustetta, erilaisia pippureita/yrttejä
kaadetaan 1 purkki kevytkermaa sekaan ja
päälle 2-3 kpl juustoviipaletta

Vuokaan kylmään uuniin, 200C astetta, uunissa n. tunti, noin kahdelle henkilölle pääruokana.

Valmistuksessa voi käyttää muitakin kasviksia, mitä sattuu olemaan.
Kerman voi korvata munamaidolla tai muulla nesteellä kuten lihaliemi.

Monen olisi pienennettävä lihan kulutustaan. Itse en ole lopettanut kokonaan, mutta syön lihaa harvoin - ehkä kerran viikossa. Kylässä varsinkaan en lähde narisemaan ruuasta, vaan syön sitä mitä muutkin.
"Halpaa, hyvää ja eipä ole myöskään eineksistä tuttuja natriumglutamaattia, asetaldehydiä, melamiinia eikä muutakaan elintarviketeollisuuden sössöä seassa", kertoo Helvetin Marttojen Muuramen-Jyväskylän alaosaston Halo E.
Bon Appetit! ;D
"Helvetin Martta on oman elämänsä hallitsija. Siksi hän keskittyy tekemään sitä, mistä tykkää. Turha nipotus ja ylenmääräinen tarkkuus mm. kotitöissä vie energiaa. Helvetin Martta on tietysti usein hyvä suunnittelemaan kaikenlaista. Luovuus kukkii samanhenkisessä seurassa. Toteutuksella ei sitten aina olekaan niin väliä.  Helvetinmarttailu vaatii mielentilaa ja asennetta, ei sukupuolta."