19.4.10

Keväisen kasvukauden käynnistys

Sorsapariskunta käppäili sunnuntaikävelyllä minun pihassa räntäsateessa. Keväällä puutarhassa onkin oiva tulvalammikko, mutta se kyllä kuivaa kesään mennessä.

Laitoin amppelikukat keittiön ikkunalle. Siinä on nyt myös ensimmäinen orkideani, jonka isä oli saanut Mikolta, 3 santpauliaa (jaoin yhden) ja joku ananas (sekin on isältä ja Mikolta). Meillähän on aiemmin lyöty sisäkukkien kanssa hanskat tiskiin, kun osa kissoista on liian innokkaita "viherpeukaloita" ja pyrkivät liikaa osallistumaan kasvien "hoitoon". Puutarhassa ja kuistilla lähinnä olen viljellyt. Katsotaanpa miten nyt käy.
Tänään vedin tapille sekä grillauspaikan koripajun että keskipihalta valtavan unkarinsyreenikasvuston. Lumen paino oli tehnyt tehtävänsä ylikasvaneille horiskoille. Kumpikin oli sen näköinen kuin latvustossa olisi räjähtänyt pommi. Nyt sitten siis vielä pitää pilkkoa n. kuorma-auton lavallinen puuta. Paksuimmat osat polttopuiksi ja hennommat oksat kompostiin.

Laiton koripajuun linnunpöntön ja lintulaudan rekvisiitaksi. Olisi kiva jos sinne tulisi vaikka kirjosieppo tai tiainen pesimään.

Koska molemmat on leikattu tappiin ennenkin, tiedän että myös tänä kesänä ne kasvattavat sievän lehtipehkon torson verhoksi ja syreeniin jätin nuoria oksia sen verran että se taitaa kukkiakin.
Posted by Picasa