29.8.10

Ellottavia luontokappaleita ja miten suojautua niiltä

Mau kertoo käyneensä luontopolulla lenkkeilemässä ja nähnyt miinalaiva Pohjanmaan ja löytänyt jälkeenpäin päästään ältsin kammotuksen, hirvikärpäsen. Tukka oli pesty useampaankin kertaan ja mietitty mitä myrkkyjä vielä pitäisi sihauttaa perään.


Hikipediahan kertoo että on vahvasti syytä uskoa, että venäläiset ovat vittuillessaan ja omaa mahtavuuttaan näyttäen päästäneet hirvikärpäset suomalaisten riesaksi 1960-luvulla. Sivulla on myös hiuksianostattava kuva hirvikärpästen hulluksitekemästä kulakista.

Mokomiin ellottaviin luontokappaleisiin itsekin aiempina vuosina tutustuneena otin apuun koko suomenkielisen intternetin viisauden superkeskittymän, Suomi24n, jossa löytyi kuin löytyikin hyvä ohje (pienoisen eipäs juupas neuvonnan ohessa) - eli siis vanha kunnon Niksipirkka tyylinen ratkaisu. Otetaan SUKKAHOUSUT ja pujotetaan ne päähän. On kuulemma tehokas ohje.
"Leikkasin sukkahousujen yläosan ja ompelin vyötäröpuolen poolopaidan kaulukseen kiinni ja leikatut sukkien reiät myös kiinni. Tein reiän kasvoja varten. Siten vain poolo päälle ja sukkahousu "liimautuu" kasvoihin ja eipä kertaakaan hirvikärpänen ole onnistunut ujuttautumaan hiuksiin! Housut kiristän vyötäröltä poolon päälle ja poolon hihansuihin laitan kumilenkit. Housunlahkeet ovat tarpeeksi pitkät ja kapeat, voi laittaa vaikka sukat lahkeitten päälle. Takkia/sadetakkia käytän tarvittaessa ja ravistelen ja tutkin sen tarkoin ennen autoon menoa (tai sisälle menoa). Kyllä kärpäset pörrää silmien edessä, ja jopa yrittävät silmiin toisinaan. Olisikohan uimalaseista siihen apu?" 
Jos siis näette Muuramen ja Jyväskylän välisillä viimeisillä korpimailla sukkahousupäisen naisen, ei syytä huoleen - se ei ole pankkiryöstäjä vaan minä etsimässä suppilovahveroita.