19.9.10

Sunnuntaiklassikko, Jimi Hendrix 1942-1970 -> Forever 27 Club


Eilen, 18.9. tuli kuluneeksi 40 vuotta maailman legendaarisimman kitaristin, Jimi Hendrix, kuolemasta. Muistan aikalaisena vieläkin sen hetken kun sain kuulla uutisen, kyllä siinä tuli tippa linssiin.
70-luvun taitteessa kuoli peräkkäin neljä 27-vuotiasta artistia, Brian Jones (1969), Jimi Hendrix (1970), Janis Joplin (1970) ja Jim Morrison (1971), josta sai alkunsa Forever 27 Club.

Riippumatta siitä pitääkö Hendrixin musiikista tai huumehöyryisen hapokkaasta elämäntavasta, on väistämätön tosiseikka että hän oli sekä taidoissa, karismassa että musiikin uudistamisessa kaikkien muiden yläpuolella.Linkkejä:
http://www.jimihendrix.com/us/home
http://rockhall.com/inductees/the-jimi-hendrix-experience
http://www.dangerousminds.net/comments/he_changed_rock_and_roll_forever_jimi_hendrix_r.i.p/
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-11349374#


  • Hendrix itse samastui voimakkaasti etäisiin intiaanijuuriinsa, vaikka hän ulkonäöltään ja kulttuuriselta taustaltaan olikin ensisijaisesti mustan väestön edustaja.
  • Aamulla 18. syyskuuta 27-vuotias Hendrix menehtyi asunnossaan Lontoossa nautittuaan alkoholia ja unilääkkeitä. Toisin kuin usein väitetään, huumausaineilla ei ollut osuutta kuolemaan
  • Hendrixin ikonisoitunutta asemaa populaarikulttuurissa ja rockhistoriassa kuvastaa sekin, että hänen albumeistaan varsinkin Electric Ladyland ja Are You Experienced sijoittuvat toistuvasti lähelle kärkeä erilaisissa äänestyksissä, joissa valitaan kaikkien aikojen parasta rocklevyä.

P.S. Happy 40th birthday Glastonbury Festival. Born 19th September 1970.