5.2.07

Ei sittenkään!

Laitetaanpa tähän meidän Ryynibyyläisten kunniaksi kadunpätkä, jossa me aina Neulekirpun kanssa nähdään joskus kotimatkalla. Tullaan kutakuinkin just tässä vastakkain, nyt jo useita kertoja.

Lueskelin tuossa (kuten jaetuista huomaatte) myös Oblomov Jr:ia, hänhän on joutomies täältä Ryynibyystä.
Siellä on parivaljakko kasvavalla ärtyneisyydellä havainnut valtamedian päivittäin toistavan mantraansa: "Suomella menee nyt hyvin". Kukaan ei näytä kysyvän peruskysymystä: Kenellä silloin menee hyvin, kun "Suomella menee hyvin"?
Samaa olen ihmetellyt minäkin. Kuka ilmoittautuu? Miksei täällä Suomessa ole enää tutkivaa journalismia? Miksi toimittajat kumartelevat estottomasti ja aivan kritiikittömästi lähteidensä suuntaan, suorastaan nuolevat valtaapitävien p**seitä, minne ne rakkikoirat ovat joutuneet jotka ennen purivat ärhäkästi nilkasta päättäjiä? Vai enkö minä vain seuraa oikeita medioita? Tämä nyt äkkisilmäyksellä vaikuttaa kohtuulliselta yritykseltä.

Siellä Allastalon salissa oli myös pantu merkille toisesta suupielestä hymyillen Kokoomuksen mainosmaakareiden Hullunkuriset perheet -vaalikampanja.
"Perheen ulkopuolelle on jätetty esim. Valto Vuorineuvos, Onni Optiomiljonääri ja Paula Pankinjohtaja. Nämä eivät tietenkään kuulu vastuulliseen markkinatalouteen. Mutta ei sinne näy kuuluvan myöskään Oili Omaishoitaja, Panu Pakolainen eikä Valma Vammainen. Eikä edes Lauri Lapsijuoppo.", toteaa Oblomov Jr.
Allastalon salissakin oli käyty YLEN vaalikoneessa. Kun vihreät olivat touhunneet perustulomallinsa kuosiin niin arvata saattaa minkä puolueen ehdokkaat tulevat kirimään suurimmille prosenteille meikäläisen tuloksissa. Niinhän siinä kävi että Vihreiden Arjo Heinsolan ja minun mielipiteet olivat 82 %:sti yhteneväiset, saman puolueen Minna Niivee jää hänestä vain prosentin päähän. Eli siis tällä kerralla Vasemmistoliiton Matti Kangas taitaa kuitenkin jäädä ilman ääntäni näissä vaaleissa.

Täällä sisämaassa Ruotsalaiset eivät sijoittuneet vaikka pidänkin ympäristäministeri Wallinin kannanotosta että haja-asutusalueen vesihuoltoremontit pitäisi kiireesti saada kotitalousvähennyksen piiriin.