5.2.07

Kumppanuustalo

Jyväskylän kaoottinen liikenne - jolle on ominaista että jo muutamalla autolla saadaan aikaan seisova ruuhka - tekee herkästi tepposet vieraspaikkakuntalaisille autoilijoille. Täällä on myös poikkeuksellisen paljon yksisuuntaisia katuja.
Kuvat otettu tänään klo 16.05

VIA Keskisuomalainen

"Hämeenkatua Hannikaisenkadun suunnasta ajanut naiskuski ajoi kärkikolmion takaa Vapaudenkatua ajaneen linja-auton kylkeen. Kolari tapahtui sunnuntaina 4.2.2007 kello 11:n aikaan aamulla Jyväskylän Älylän kaupunginosassa. Vuonna 1957 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen naisen tarkoituksena oli kääntyä vasemmalle yksisuuntaiselle, kun hän osui oikealta ajaneeseen linja-autoon. Onnettomuudesta selvittiin pelkillä mustelmilla, mutta ajoneuvoihin tuli kolhuja."

Kolari sattui siis tässä Kumppanuustalon edessä. Kumppanuustalo Vapaudenkatu 4:ssä täytti 6.11.2006 6 vuotta. Juhlan kunniaksi vietettiin talossa syntymäpäiväviikkoa. Talon toimijat, yhteensä 26 yhdistystä ja kansalaisjärjestöä, esittelivät omaa toimintaansa koko synttäriviikon ajan. Kellarikievarista voi ostaa terveellisen keittolounaan.

Kumppanuustalolla toimii mm. Jyvässeudun työttömät ry. Yhdistys työllistää lähes 50 pitkäaikaistyötöntä tukirahoilla puolesta vuodesta yhteen vuoteen, esim. keittiötöihin, vahtimestareiksi, siivoojiksi, toimistotöihin ja kudonnanohjaukseen. Lisäksi yhdistyksessä on harjoittelijoita, työkokeilussa ja kuntouttavassa työtoiminnassa olevia henkilöitä. Työllistyminen on mahdollista työvoimatoimiston, Wire-projektin, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelun sekä työvoiman palvelukeskuksen kautta. Työttömät työnhakijat voivat myös itse ottaa yhteyttä suoraan osastojen esimiehiin.

Kumppanuustalon sivut olivat ainakin tätä kirjoitettaessa pois pelistä, http://www.tieka.net/kumppanuustalo/ajankohtaista.php

Karttalinkki