13.3.07

Ministeri Luhtasen verokoulu

Pötypuhetta, ministeri Luhtanen!
via Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset on Mar 12, 2007
Oikeusministeri puhuu soopaa kahden luonnollisen henkilön välisestä työsuhteesta.

Luhtaselta ei löydy vastauksia vaalikohuun
via Ilta-Sanomat 20 uusinta uutista on Mar 13, 2007
"Oikeusministeri piti edelleen kiinni perjantaina ottamastaan kannasta, jonka mukaan kyse oli kahden "luonnollisen henkilön" välisestä maksutapahtumasta, joka voidaan hoitaa ilman verottajaa.

Oikeusasiantuntijat ovat todenneet tällaisen tulkinnan pitämättömäksi.

- Se, mitä perjantaina sanoin, pitää paikkansa. Ja sanotaan niin, että asia selvitetään aivan perusteellisesti.

Luhtanen sanoi hyväksyvänsä miehensä lähettämän sähköpostin, jossa ehdotettiin kampanjalaskun jakamista kuitille ja käteismaksuun.

- Hyväksyn, kun minä tiedän sen taustat.

Ministeri lisäsi, ettei tietenkään hyväksy mitään veronkiertämistä. Kysymykseen, eikö tapaus näytä ilmeiseltä yritykseltä veronkiertoon, hän vastasi "ei näytä"."

Ei herranjestas!
Mitä tästä opimme? Kun jäät kiinni - niin kaikenlainen selittely ja vatvominen on suurin virhe. Luhtanenkin näkyy olevan sellaisessa suossa että koko oikeusministerin kredibiliteetti on jo mennyt tuollaisista infantiileista lauseista missä ei ole päätä eikä häntää. Eihän tuossa nyt mitään juristin koulutusta tarvita, tuo ymmärtääkseni opetetaan peruskoulussa taloustiedon tunnilla ennenkuin oppivelvollisuus on täynnä.

Työkaveri luonnehti osuvasti tilannetta tänään kun oli seurannut Luhtasen kiihtymyksestä falsettiin kohonnutta ääntä ja punoittavaa naamaa yrittäessään karistaa toimittajien hyeenalaumaa "Yks kakkaa, kaks kakkaa - muuta sitä ei tarvitakkaan". ;D

Hmmm, oli aivan pakko jatkaa jo aiemmin aloittamaan juttua Luhtasen verokannanotoista ja laittaa nuo oikeusministerin sekoilut itselle muistiin tänne. Heh, vaikka kyseessä on istuva oikeusministeri, tuohon hänen veronkantonäkemykseensä ei vissiin kuitenkaan kannata luottaa ennakkopäätöksenomaisesti omissa finansseissaan.