8.3.07

TV-luvat verkkolaskuiksi

Tv-lupamaksut muuttuvat verkkolaskuiksi
via Taloussanomat.fi uutisotsikot by Heidi Vaalisto on Mar 08, 2007
"Valtio etsii miljoonien eurojen säästöjä muuttamalla tv-lupamaksut ja muut valtion virastoilta tulevat laskut verkkolaskuiksi."
Minullehan tämä on ihan tervetullut muutos (siis siinä mittakaavassa kuin mikään tv-maksuun liittyvä voi olla positiivista), mutta ihmetyttää mitä ne meinaavat tehdä sellaisten ihmisten laskuille joilla ei ole mitään tuntumaa nettiin, kuten vaikkapa seitsenkymppiset vanhempani. Isäni mottohan on "Intternetti - siihen minä en liity".

Perustaako TV-maksuhallinto heille jonkun verkkolaskun vastaanottamissähköpostiosoitteen mistä he eivät tiedä mitään? Mitäs sitten kun sitä maksamatonta laskua ruvetaan karhuamaan vanhusten ollessa autuaan tietämättömiä että heille on sellainen edes tullut. Vai laitetaanko karhutkin sinne samaan verkkolaskuosoitteeseen? Sittenhän he eivät saisi tietää laskusta ennen kuin vouti marssii ovelle kovistelemaan rahoista.

Mistä ne tietäisivät mihin osoitteeseen minä vastaanotan sähköisen postini?

Kyllä julkisen palvelun organisaatiolla on pakko olla suunnitelma sellaistenkin yhteiskunnan jäsenten kohdalle, joilta on kohtuutonta odottaa sähköisten palveluiden käyttämisen opettelua - jos he eivät sitä itse halua.