14.8.07

Akuutti vaara jääkaapissasi


via Kuvauksia by Neulekirppu by Neulekirppu on Aug 14, 2007

Hutkiva journalistimme Neulekirppu on tehnyt reippaan työn ja kerännyt hyvän jutun linkkeineen koskien geenimanipuloitua ruokaa jota elintarviketeollisuuden toimesta jo tungetaan Suomessakin jääkaappeihimme ja vatsoihimme. Olemme koekaniineina empiirisessä tutkimuksessa onko GMO-ruoka vaarallista vai ei. Oletko valmis?
"Sinänsä ei ole mitään uutta, että asioihin skeptisesti suhtautuvat leimataan tietämättömiksi, vainoharhaisiksi ym. Se on ollut maan tapa jo ammoisista ajoista lähtien. Keisarin uudet vaatteet on hyvä satu. Tyhmät näkevät olemattomat vaatteet ja vakuuttavat niiden olemassaolon. Ryhmäpaine estää sanomasta ääneen asioita.

Se mikä itseäni pelottaa näissä jutuissa on se, että muutama ahne ja täyskahjo päättää muiden elämisen reunaehdoista ja laadusta voitonkiilto silmissään. Ei auta vaikka ahneella on paskainen loppu, sillä ahne aiheuttaa paskaisen lopun myös muille", lataa Neulekirppu.
via YLE uutiset - Pääuutiset on Aug 13, 2007
"Suuri osa Suomeen tuodusta sianlihasta on todennäköisesti geenimuunnellulla rehulla tuotettua. Elintarviketeollisuusliiton johtaja Pasi Lähdetie arvioi Radiouutisten Ykkösaamussa, että Suomeen tuotava sianliha on pääosin peräisin geenimuunnellulla soijalla ruokituista eläimistä."
Toistan sen mitä sanoin jo aiemmin. "Ei geenimanipulointia ruokaani, kiitos."
Ei ollut tarkoitus ruveta kasvissyöjäksi, mutta kai se on pakko. Ja sama ongelmahan koskee myös muuntogeenisiä kasveja. Apua, mitä mä rupean syömään?