14.8.07

Suo siellä, vetelä täällä


via - Latest news on Aug 14, 2007

Arvatkaapa huviksenne mikä minun koulutukseni on. No, tradenomipa hyvinkin. Nyttemmin hankalasti työllistyvää sakkia vaikka oikein yhteiskunnan toivomuksesta hinkuvaan tarpeeseen koulutettu sellaiseksi työvoiman muuntokoulutuksessa. Oli muuten kuulemma kallein työvoimakoulutus IKÄNÄ ennen vuotta 2002. Nyttemmin on varmaan kerennyt olla kalliinpiakin. Kokemustakin oli karttunut ennen sitä, kun ensimmäisellä tutkinnollani (ulkomaankaupan linjan yo-merkonomi) työllistyin 18 vuodeksi liikemaailmassa.

via MTV3.fi - uutiset on Aug 14, 2007

"Syrjäytymisen ehkäisyyn käytetään huomattavasti valtion varoja ja toimenpiteitä toteuttavat useat ministeriöt, kunnat ja lukuisat järjestöt. Toiminnan kokonaiskustannuksista ei ole tarkkaa tietoa, mutta arviointitavasta riippumatta varat ovat miljardiluokkaa.

Tarkastusvirasto arvioi, että jos nuori ajautuu sosiaalisesti huono-osaisille urille ja syrjäytyy pysyvästi työmarkkinoilta, yhteiskunnalle aiheutuu noin miljoonan euron kustannukset ennen kuin henkilö täyttää 60 vuotta."

Niinpä niin. Ja sitten todellisuus on tätä. Nuori on saatu innostettua koulutukseen sohvalla makoilemisen sijasta ja hän saapuu työpaikalle opintoihin integroituun työharjoittelujaksoon. Hänelle avautuu edessään pikku hiljaa työelämän karvas arki. Asiat eivät olekaan niinkuin kirjoissa luki, vaan työpaikalla vallitseekin aivan toinen koodi.

via Verkkolehti InMediasRes by Kirsi Myllyniemi on Aug 14, 2007
"Nuori sairaanhoidon opiskelija kertoo kyynel silmässä ensimmäisestä harjoittelujaksosta pitkäaikaissairaiden osastolla. Kyyneliä eivät kirvoita vanhukset, jotka ovat huonossa kunnossa, vaan hoitajat.", kertoo Kirsi hoitureista jotka eivät suostuneet ohjaamaan harjoittelijoita vaan mieluummin keskustelivat viinanhuuruisista vapaa-ajan riennoistaan ja "hoitivat" potilaita kuin karjalaumaa.
Tuo juttu taas kirvoitti minut kommentoimaan Kirsin blogissa seuraavaa.
Halo Efekti sanoi...
"Kyllä johtajuus on tuolla hukassa. Eipä ole tullut eteen tuollaista toimintaa liike-elämässä jossa ollaankin suorastaan yliherkkiäkin firman maineesta. Surkeata. Toivottavasti nuori ei lannistu. Surullista kuultavaa jälleen kerran. Laitoshoidossa kyllä näköjään yksityisyys ja ihmisarvo häviää heti sen siliän tien. Tuo juttu saa minut entistä nihkeämmäksi antamaan kyseiselle ryhmälle palkkojen tasa-arvoerän kokonaisuudessaan. Onhan niitä pienempipalkkaisempiakin ryhmiä olemassa vähintään yhtä pitkällä koulutustaustalla. Minullakin on pienempi palkka kuin noilla kyseisillä hoitsuilla ja opisto- sekä amk-tasoiset tutkinnot (2 kpl)..." ti elo 14, 06:31:00 PM