6.8.07

Ei geenimanipulointia ruokaani, kiitos


via YLE uutiset - Pääuutiset on Aug 06, 2007
"Forssassa on osoitettu mieltä geenimanipuloidun eläinrehun käyttöä vastaan. Mielenosoittajat kulkivat läpi Forssan keskustan ja veivät viestin geenimanipuloidun soijan käyttöä vastaan LSO Foodsille."
Täältä tulee muuten tuenilmaus mielenosoittajille. Jos suomalaista karjaa aletaan ruokkia GM-soijalle on se sitten minunkin pakko ryhdistäytyä ja alkaa kasvissyöjäksi, myös itse/perheenjäsenen toimesta kalastettu kala käy. En todellakaan halua kitusiini sellaista ravintoa, mikä on ollut tässä "ihminen leikkii jumalaa" empiirisessä kokeessa mukana. "Ihminen on sitä mitä hän syö", sanotaan. Joku raja se on oltava tuottajien ahneudellakin. Nytkin vedotaan siihen että kun se on halpaa. No helkkari, paskahan on halpaa.

Nyt on viimeiset hetket sanoa haiseva vastalauseensa tuollaiselle. Kohtahan elintarviketeollisuus voi syöttää meille mitä vaan.

Taas oli muuten saatu tiedemaailmasta (tai MTK:n toimesta) joku heppu asiantuntijaksi radioon. "Tiedemaailmassa ei ole kuulemma RIITTÄVÄÄ NÄYTTÖÄ ETTÄ SE ON VAARALLISTA". No, eikö se sitten ole myöhäistä todeta parinkymmenenvuoden päästä että hitsi (!) - olihan se...
EDIT: klo 21.20: Se tyyppi jota päivällä kuuntelin oli varmaankin Elintarviketeollisuusliiton johtaja Pasi Lähdetie, joka piti tätä pelkästään kilpailukykykysymyksenä. Eli kuka halvimmalla tuottaa...saa suurimmat voitot.
Kun oli tässä kesälomalla aikaa valmistaa monastikin ruoka tuoreista aineista itse alusta loppuun niin kyllä rupesi ärsyttämään tuo teollinen maku valmisruoissa. Kaupan mehukin on melkoista kuraa siihen verrattuna kun tein eilen suoraan puskasta Mehumaijalla mehua, seassa vain pikkaisen sokeria. Ei tule kitalakeen kummaa tunnetta.