5.11.07

Progressiivista kasvua ja vähennystä


YLE uutiset / Kotimaa TV-maksun maksajat vähentyneet

"TV-maksun maksajien määrä on pudonnut tuntuvasti. Tällä hetkellä maksajia on yli 50 000 vähemmän kuin vuosi sitten.", mainittiin tänään uutisissa.

  • Koska tarkka tv-lupatarkastaja voi tsekata blogistani että meillä on telkkareita, niin on lupakin maksettuna. Jos joku yleläinen poikkeaa täällä niin toivomuksena olisi: lisää laatudokkareita.

Eihän siitä ole kuin viikkoja kun puhuttiin että 15000 on jättänyt tv-luvan maksamatta digiteeveen myötä. Nyt niitä jo 50000. Tuossahan on melkein samanlainen tahti kuin suomalaisten ilmestymisessä Facebookkiin. Tolla menolla kuukauden päästä on taas monta tv-lupaa vähemmän.

Naamakirjan Suomi-verkostossa on just nyt 203690 jäsentä, ja suurin piirtein kuukausi sitten meni eka 100000 jäsenen raja rikki.

Toi Veispuukki on mulle vähän sellainen ristiriitainen juttu, just äsken huomasin että kuulun yhden sukulaispojan kanssa samaan vähän yli 400-jäseniseen verkostoon. Olen aina mielessäni ajatellut että hänen perheensä ei tiedä että bloggaan, eikä ole mitenkään tarpeellista tietääkään... En tehnyt asialle mitään, saa nähdä huomaako hän - mutta tässäkin yksi syy miksi en siellä kovin hanakasti etsi nykyisiä tai entisiä kollegoita tai vanhoja koulukavereita... Eikä sinne voi ladata kuviakaan, kun samalla antaa Facebookille niiden rajoittamattomat oikeudet ja sitähän mä en kyllä aio tehdä.

Tosta Jaikusta tykkään paljon enemmän. Siis nimenomaan pidän NYT kun se on pieni ja suljettu yhteisö, jossa on välillä todella mielenkiintoisia ja pitkiä keskusteluketjuja. Sellainen pieni pessimistinen pelko on /Ceessä, että kun se kohta aukenee Googlen omistuksessa suurelle yleisölle - niin meidän nykyisten käyttäjien mielestä se menee piloille.

Jaikun ja Facebookin suurimpana erona minusta on myös se että ensinmainitun tekstipohjainen viestintä on paljon antoisampaa fiksussa seurassa kuin jälkimmäisen sovelluspohjainen vilkuttelu ja elehtiminen, joka ei välttämättä vaadi inhimillistä panostusta yhtään.

Ja asiasta viidenteen. Havaitsin tässä yllätyksekseni että viikonloppuinen karjalanpaistipostaukseni on noussut kakkossivulle (luulin päivällä että se olisi ensimmäisellä sivulla, mutta ei sentään) Google-haulla "karjalanpaisti". Siis karjalanpaistihan on legendaarinen perinneruoka! Vastuullisena bloggaajana tein päätöksen että en suhtaudu kevytmielisesti pöperöpostauksiin - vaan yritän vastaisuudessa tehdä niistä entistä informatiivisempia ja niiden esiintymisfrekvenssi saattaa jopa nousta hieman. ;D