18.12.08

Tuleeko sinusta kohta köyhä?


Maailmalla on finanssikuplan puhkeamisen jälkeen tullut jo miljoonia työttömiä ja lisää on tulossa. On tiedossa niin huonot ajat ettei niitä kärsi ruveta edes viralliselta taholta arvelemaan. Sumussa mennään. Ruotsiin odotetaan 250000 työtöntä seuraavan kahden vuoden aikana, paikallinen elinkeinoelämän järjestö SN räknää. Miksi Suomella menisi yhtään sen paremmin?

Maapallon rahoitusjärjestelmä pykii. Noin niinkun metaforana voisi käyttää ihmisen verenkiertojärjestelmää - se on jumissa. Infarkti.
"Suhteelliset tuloerot kasvoivat edellisvuodesta vuonna 2007. Väestön pienituloisimman kymmenesosan keskimääräiset reaalitulot kasvoivat 1,6 prosenttia edellisvuodesta, kun suurituloisimman kymmenesosan tulot kasvoivat 7,5 prosenttia. Pienituloisin kymmenesosa sai kokonaistuloista 3,6 prosenttia vuonna 2007. Suurituloisimman kymmenesosan tulo-osuus oli 24,7 prosenttia. Vuotta aikaisemmin osuudet olivat 3,7 ja 23,9 prosenttia.", todetaan Tilastokeskuksen raportissa Suomen vuoden 2007 tuloerotilanteesta.
Tuloerot räjähtävät Suomessa vielä lisää. Ne kenellä työpaikka säilyy voittavat - ja ne joilta työpaikka menee tippuvat köyhyyteen.

Itse työskentelen alalla (b-to-b), jonka palvelut ovat ensimmäisten säästötoimenpiteiden kohteena ja karsittavien menojen listalla. Provikkapalkkaisella kaupan hidastuminen näkyy oitis kukkarossa. Eli tiedossa voi olla piankin ajat että työtä kyllä on, mutta palkkaa ei.

Onneksi en ole mikään uusavuton hunsvotti, vaan osaan todella sinnitellä vähillä rahoilla. Kukkahattuinen Helvetinmartta, jolla on alempi korkeakoulututkinto taloushallinnosta. En tarvitse lifecoachin palveluksia.

Vaan sääliksi käy niitä, joiden rahatilanne lipsahtaa miinukselle ja he päätyvät perintätoimiston ahneiden hyeenojen saaliiksi. Oikeudenmukaisena ihmisenä minusta on ällöttävää että on ala, joka elää kirjaimellisesti köyhän kustannuksella tehden jättivoittoja.

Tänään juuri kuulin tapauksesta, jossa perintätoimisto Intrum Justitia oli lähes vuoden päästä velkojen maksusta löytänyt jostakin mappi-Ö:stä 29,- euron laskun ja laittanut sen suoraan ulosottoon eikä ilmoittanut siitä mitään asiakkaalle suoraan (vaikka heiltä oli pyydetty laskelma kaikista veloista ja koroista per se ja se päivä ja maksettu se könttä juuri silloin). Ulosottoon ei ollut tiedotettu edes mitä asiaa kyseinen velka koski. Asiakas saa vielä kärsiä Intrum Justitian omasta huolimattomuudesta. Törkeää sinänsä ja puhelinkäyttäytyminen on vielä ylimielistä paskanjauhantaa!

Olenkin jo aiemmin paasannut siitä miten lakisäätöinen maksukattokaan ei ole perseaukisen turvana perintäalaa vastaan, kun kunta myy terveydenhoitosaatavat näille saatanan koijareille.
MOT:Lakisääteinen maksukatto ei toteudu hoitokuluissa, kunnat vievät sairaat perintätoimistojen kynittäviksi

"Julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuille on säädetty katto, joka on 590 euroa vuodessa. Katto on säädetty paljon sairastavien ihmisten turvaksi.

Jos sairaala- tai terveyskeskusmaksut menevät perintään, alkuperäisen maksun päälle lätkäistyt perintäkulut eivät sisälly maksukattoon. Ulosottoon asti menneet maksut kuuluvat periaatteessa maksukaton alle, mutta käytännössä niitä ei siihen lasketa.", MOT (mm. ohjelman käsikirjoitus)

Pidän ihan mahdollisena että tässä pelisssä minusta voi tulla tuloköyhä. Tuleekohan sinusta?