14.3.10

Friendwheel - Twitter: verkottumista, uutistenlukua ja jotakin

Twitter friendwheel

Nyt voi Twitteristäkin luoda tällaisen Facebookista tutun verkostokuvan.
Nämä on aina mielenkiintoisen näköisiä vaikkei tällä siinä mielessä mitään erityistä arvoa olekaan kun minulla on twitterissä liikaa kontakteja että kaikki otettaisiin mukaan kuvioon.

Tässä taitaa olla randomilla tullut otos seurattavistani.

Poistin tänään Managetwitterillä 305 entistä kontaktia sillä perusteella etteivät he olleet päivittäneet tilaansa ainakaan kuukauteen. Samalla pääsin taas alle 2000 kontaktin rajan ja voin seurata vapaasti uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja organisaatioita (tämähän on twitterin sääntöihin perustuva rajoitus). Sitähän en ole voinut tehdä kuukausiin vaan olen käyttänyt listoja uusien tuttavuuksien poimimiseen.

Twitter on pikaviestipalveluista mielenkiintoisin, mutta sen selittäminen ummikoille on vaikeata kun sen ihanuuden ymmärtää vain käyttämällä sitä ennakkoluulottomasti ja aktiivisesti ja verkostoitumalla. Se on pitkälti korvannut nettilehtien saiteilla käynnit ja syötelukijat.

Hyvä statuspäivityshän ei tosiaankaan ole sellainen että "olen syömässä, pasta on hyvää" tms. vaan yleensä linkin sisältävä johdatus johonkin kuvaan, uutiseen, blogikirjoitukseen tms. ja 140 merkkiin sisällytetään ytimekäs kuvaus minne päätyy jos klikkaa linkkiä.

Jos suot Twitterille mahdollisuuden liittyä nettityökalupakkiisi, liitä minut seurattavaksi. Olen sielläkin "haloefekti" eli tämännäköinen digitäti:

Tänään ikuistettu foto ja myös Facebookin tämänhetkinen profiilikuva.

P.S. Huomaa että päivitys on (melkein) ilman #some sanaa vaikka olen uskossa ;D
Minua on vähän ruvennut tuo hypetys ja itsejulistettujen markkinointihenkisten "gurujen ja asiantuntijoiden" suunpieksäntä nyppimään. Ettei totuus unohtuisi: #somehan on aivan vallan muuta kuin uusi spämmäyskanava markkinointiviestinnälle...

Kanssani samanlaisessa SoMe-uskossa oleva Heiskasen Tero on viimeksi askaroinut määritelmän kimpussa tule, vaisuus -blogissaan. 
"Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa meillä on tämä toimijoiden oma media. Se on sosiaalinen. Se on media. Se on sosiaalinen media. Tutuille lyhyesti vaan pelkkä SoMe "-clip-
"Olen itse niitä henkilöitä, joille SoMe on ollut valaistumiskokemus. Jotkut puhuvat, että ihmiset tulevat SoMe-uskoon , millä tarkoitetaan SoMen määrittelyä pakoilevan ideologian hyväksymistä omaksi ohjenuoraksi uskonnon kaltaisena pyhänä asiana. Olen pohtinut satoja tunteja SoMen syvintä olemusta ja uskoisin, että keskeisimpiä asioita SoMen ymmärtämisessä on kyetä luomaan maailmankuva, joka ei perustu tekijöihin jotka ovat muutostilassa SoMen takia. Harhautuminen on todennäköistä, jos tukeutuu tekijään, jonka kuvittelee riippumattomaksi SoMesta. Pitäisi yrittää tietää mikä muuttaa SoMea eikä yrittää tietää, mitä SoMe muuttaa, koska SoMe muuttaa luultavasti sitäkin alustaa, jolla itse seisot.