Työuupuminen on usein mielenterveysongelmien taustalla. Mielen järkkymiseen voivat johtaa epäterve työyhteisö, huonosti organisoitu tai yksinkertaisesti liika työ. Tuloksena voi olla skitsofrenia, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai vakava masennus, joka voi johtaa pysyvään työkyvyttömyyteen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Työuupumukseen liittyy joskus vaikeaa päihderiippuvuutta.
Elinkeinoelämän Keskusliiton lääkäri Kari Kaukinen esittää ettei uupumusdiagnoosin perusteella pitäisi työntekijälle maksaa sairausajan palkkaa.
Ensin ihmisen terveys tuhotaan, sitten hänet heitetään hyödyttömänä menemään. Näin se menee... kenenkähän tästä loppujen lopuksi pitäisi kantaa vastuu? Toisaalta vaaditaan pidempää työuraa, toisaalta neljäsosalla esiintyy uupumuksen oireita... Työelämästä on tullut oravanpyörä ellei peräti lihamylly.
"55–64-vuotiaista jopa 66 % kärsii vakavasta työuupumuksesta"... mutta NINJA-joukoissakin (No Income, No Jobs Around) on kohta tungosta. Silloin ei stressaa työ vaan sen puute. Tai ei niinkään työn- vaan palkanpuute.
Jaahas, olenkin näköjään paasannut tästä ennenkin Itsekäs kapitalismi on pahasta mielenterveydelle.
[Selvyyden vuoksi minun nykyisellä työpaikalla ei tätä uupumus-ongelmaa ole, itse en ole työuupunut ja pientyöpaikassani pomoni on nuoresta iästään huolimatta erittäin hyvä esimies, samoin oli siinä yrityksessä jossa työskentelin 18 vuotta työurani alussa. Väliin on mahtunut myös hyvinkin stressaavia työrupeamia]