Pages

30.6.08

29.6.08

Sleepy Veijo


Muutama Viikon Veijo -valokuva on tainnut jäädä välistä. Yritän parantaa tapani.

28.6.08

Ex-rouva uusii lauteita

Mietin ensin että kannattaako tätä edes mainita julkisesti blogissa, kun en ennenkään ole paljon ihmissuhdeaihepiiristä hölissyt...

Miettimiseni tuloksena päätin kuitenkin julkistaa kun tämä blogi on toiminut niin hyvänä tiedotuskanavana ennenkin (asuntokin vuokrattu täällä olleen blogipostauksen perusteella ilmoittautuneelle). Ties vaikka info menisi nytkin perille oikeille tahoille. Eihän tässä mitään hävettävää ole, minulla ainakaan.

Mitään eroblogia tästä ei tule, ei ole mitään tarvetta. Kymmenvuotisesta lapsettomasta avioliitosta yli puolet ajasta eli viimeiset viisi vuotta ollaan oltu eroamassa ja nyt se sitten vain realisoitui. (Sinänsä hyvä, ei mene kesäloma piloille missään tunnemyrskyssä velloessa - volinat on volistu jo vuosia sitten). Kortit katsottiin kaikki ja helpolla ei luovutettu. Nyt olo on sitten lähinnä vain helpottunut.

Mitään asuinpaikka tms. muutoksia ei myöskään ole tiedossa.

Vaikka olenkin rajoittuneesti sosiaalinen niin kavereille on siis jatkossa enemmän aikaa, mutta kotivalo mikä kotivalo - eli seuran perässä en lähde ympäri Suomea sauhuamaan. Prinssit voi karauttaa autoillaan ja moottoripyörillään tänne ;D Kissanvihaajille on luonnollisesti porttikielto.

Mitään Suomi24treffi-ilmoitusta tästä viestistä ei ole tarkoitus tehdä, mutta mukavat omillaan toimeentulevat rehelliset ja reippaat aikuiset miehet noteerataan tulevaisuudessa positiivisesti, vinkvink ;D Sen sanon että mitään trendipellejä täällä ei tarvita.

Tänään purin saunasta vanhat lauteet. Muuten meni ihan kätsästi, mutta kahden viimeisen seinässä kiinni olevan tukipuun irrottamisen kanssa oli vähän vaikeuksia kun en halua rikkoa paneeleja. Minulle on huomenna tulossa kokenut "konsultti" neuvomaan miten saan ne irti vaikka ruuvit on jumissa. Metallinen seinälle taittuva lauderunko on jo hommattu K-raudasta. Viikolla sitten hommaan laudelautaa ja muuta tilbehööriä ja panen toimeksi. Laitan sitten kuvan tänne kun on valmista.

27.6.08

Honeysuckle

Minusta englanninkielen sama honeysuckle kuulostaa mukavalta. Sehän on suomeksi kuusama.

Olen istuttanut pihaani tällaisen pinkkikukkaisen kaunokuusaman, engl. Bell's honeysuckle eli Lonicera x bella Zabellii).

Netissä mainitaan että jossakin päin Amerikkaa aivan samannäköinen "tatarian honeysuckle" on karannut puutarhoista luontoon samanlaiseksi luonnon moninaisuutta uhkaavaksi "vitsaukseksi" kuin Suomessa lupiini ja jättiläisputket. Itseasiassa invasive Plant Atlas of New England sivustolla sanotaan että Lonicera x bella Zabellii on Lonicera x tatarican ja Lonicera x morrowiin risteymä. Tatarian kuusama on kotoisin Keski-Aasiasta ja Etelä-Venäjältä. Amerikkaan se kulkeutui 1752. Linnut paskovat siemeniä sinne tänne ja suotuisassa kasvupaikassa alkaa hillitön leviäminen.

26.6.08

Kissamaun kuvia meidän pihasta






Kissamaulla on juhannusvisiitillä valokuvausväline mukana täällä meillä, hänellähän on ihan kamera ja minulla taas muutamakin kännidigi ja puhelin...

Koska neidin oma sivusto on nyt sattumoisin hajalla, julkaisen poikkeuksellisesti täällä muiden kuvatuotoksia. Valokuvaaja on siis tyttäreni Kissamau enkä suinkaan minä kuten normaalisti.

Erittäin onnistuneista, mielestäni, kuvista tulee mieleen että itselläni on tällä hetkellä vaihteeksi meneillään kyllästymiskausi valokuvaamiseen, kuvankäsittelyyn ja myös kyberavaruuteen. En kuvaa juuri ollenkaan ja istuttuani työpäivän intternetissä ei huvita enää iltaisin omaa konetta edes avata, jollei ole aivan pakko.

Nautitaanpa ihanasta kesästä näiden aistikkaiden puutarhakuvien innoittamana! On muuten minun korkeimman omakätisesti istuttamat kukat kuvissa!

24.6.08

Lupiininiittyni, koti ja juhannuskukka



Henkilö, kuluttaja-aktivisti

Hohhoijaa. Koska tiedän että blogin vakiovieraissa on niitä, jotka pitävät erityisesti henkilökuvista, niin tässäpä yksi.

Tehdäänpä tästä osa kehittymässä olevaa suomalaisten kuluttaja-aktivistien Google-pommia... Tässä Deliin keräämiäni linkkejä koskien helsinkiläisravintola Nuevo Latinon ikävää episodia, jossa se uhkaa asiakastaan oikeustoimilla tämän kirjoitettua negatiivista asiakaspalautetta jaikuun ja eat.fi - palveluun. Ravintolasta oli otettu yhteyttä myös asiakkaan vaimon työpaikalle! Lafkan edustajilla ei näytä olevan oikein mitään ymmärrystä a) asiakaspalautteen vastaanottamisesta ja b) internet-viestinnästä.

Yrittäjä, älä tee kuten ravintola Nuevo Latino - Blogit - Keskisuomalainen

"Arvoisat yrittäjät, ilmainen vinkki: yrittäkää olla uhkailematta asiakkaitanne oikeustoimilla. Voitte joutua tosi noloon tilanteeseen. Niin kuin nyt vaikka helsinkiläinen ravintola Nuevo Latinon kohdalla."

Metro Live - Blogit - Kusse! - Ravintola Nuevo Latino teki itsestään nettivitsin

"Aina silloin tällöin joku internetiä ymmärtämätön hölmö tukehtuu omaan uhoonsa, kun ymmärrys verkosta on nolla. Näin on käymässä helsinkiläiselle ravintola Nuevo Latinolle, joka päätti uhkailla nettiaktivistia oikeustoimilla"

,sanoi Erkka.Tapaus ravintola Nuevo Latino on oppikirjaesimerkki huonosta asiakasviestinnästä ja sosiaalisen median voimasta

Loistelias, neutraali, tasapuolinen ja kattava rapo linkkeineen, kiitos! Näin sanoo kommenteissa matrixx, jonka kiitoksiin yhdyn minäkin mielelläni.

Loistava »» Ravintola Nuevo Latino vetää herneet venttiiliin, suurlähettiläät messiin

"Tässä vaiheessa homma alkaa mennä oudoksi. Tuo oli niin outoa, että Jaikussa puhuttiin, että olisi ehkä parempi varmistaa ravintolasta itseltään, ettei kyse ole mistään ulkopuolisesta sekopäästä."

SchizoBlog » Arkisto » Tyhmä, tyhmempi, Nuevo Latino

"Uhkailemalla vapaan keskustelun virtausta tulee lyötyä kirves omaan jalkaan ja mielipide leviää massojen tietoisuuteen. Erkka on avautunut aiheesta kiitettävällä antaumuksella, joka kannattaa käydä lukemassa."

eerola.com - the personal home page of Mikko Eerola - Ravintola Nuevo Latino uhkailee minua oikeusjutulla

"eilen iltapäivällä sain sähköpostia ravintolasta. Sähköpostissa lainattiin edellämainittuja kirjoituksiani ja syytettiin minua ravintolan mustamaalaamisesta. Ravintolan edustaja uhkasi minua oikeustoimilla mikäli en lopettaisi ravintolan mustamaalaamista"

Jaiku | l'Osteria on nyt latino-amerikkalainen ravintola Nuevo Latino: http://www.eat.fi/Nuevo_Latino

"heh.. tapaus lehtovaara ei sitten tainnut olla tarpeeksi näkyvä, että ravintolanpitäjät jaksavat vieläkin yrittää.. :)"

Nuevo Latino -ravintolan kierrämme tämän tapauksen johdosta kaukaa « Ravintolablogi

"Nuevo Latino. Ravintolablogin toimitus ei ole ennättänyt vielä vierailla tässä uudessa ravintolassa, mutta näillä näkymin kiertääkin sen kyllä sangen kaukaa: ravintolasta oli alettu uhkailla henkilöä, joka oli kirjoittanut paikasta arvostelun"


Veijo, Dolby ja Sepe



Veke, Dolby ja Sepe

19.6.08

Jusseja.jpg

- Taken at 12:33 PM on June 19, 2008 - cameraphone upload by ShoZu

Lisäys myöhemmin illalla:
...ja laitetaanpa vielä tällainen tavallisella kameralla napattu Neiti Kesäheinä -kuva kännykkäkuvan seuraksi...
Perjantaina eli huomenna Kissamau puksuttelee Vaasasta junalla juhannusseurakseni. Kiva! Kokkoa ei ole ilmeisesti tarjolla, ainakaan täällä meillä, ellei grilliä lasketa sellaiseksi (lämpiäähän se puilla). Juhannussauna ainakin lämmitetään. Mahdollisesti voidaan käväistä mökillä Päijänteen rannalla - jos ehditään. Mitään erityistä pakollista ohjelmaa ei ole laadittu, rentoudutaan ja improvisoidaan.

15.6.08

K1-Katsastajat - A-Katsastus vertailun tulos: 0-10


Jouduinpa tässä eräänä päivänä pakosta vertailemaan kahden eri katsastusaseman asiakaspalvelun laatua. Kyseessä ei ollut auton katsastaminen vaan ajoneuvon rekisterointi uudelle omistajalle. Myönnetään että tehtävä ei ollut aivan jokapäiväinen toimeksianto, mutta esim. AKEn "usein kysyttyä" -sivulta saa siihen helposti ohjeet (että mikään mestaritutkinnon case se ei missään tapauksessa ollut).

Aloitimme Jyväskylän Keljon K1-Katsastajilta, jossa ostajataho oli yrittänyt suorittaa tehtävää jo kaksi kertaa aiemmin, kahden eri henkilön toimesta(!) siinä onnistumatta. Vastassa oli (kuten etukäteistietojen mukaan arvasinkin) nuorehko naisihminen, jonka asiakaspalveluhenkisyys ei riittänyt tulostamieni ohjeiden sisälukuun - vaan hän sitkeästi ja äreänä ESTI rekisteröinnin. Hän oli sanojensa mukaan keskustellut puhelimessa AKEn juristin kanssa keissistä, tosin annetut ohjeet/vaatimukset olivat niin mielikuvitukselliset ja poikkesivat Suomen laeista että epäilen suuresti tätä väitettä. Tai väärinkäsitys on ollut molemminpuolinen, siis AKELLE annettu puhelimessa väärää infoa. Meiltä esim. vaadittiin sellaisia asiakirjoja, joita oli kyseisessä tilanteessa mahdoton toimittaa - kuten allekirjoituksia jo vuosikymmeniä sitten kuolleilta henkilöiltä, juristien nimiä yms.

Mottoni on: "kun järkipuhe ei riitä on turha jäädä akkojen kanssa jankkaamaan".

Koska minulla oli muutakin asiaa Jyväskylän maistraattiin, kävin välissä uteliaisuuttani kysäisemässä heidän neuvontajuristiltaan olinko oikeassa. Kyllä. Hän tarkasti asiapaperimme ja sanoi että ne ovat täysin kunnossa ja lakien mukaiset. Kerrottuamme hänelle akuutisti esiinnousseesta probleemastamme, hän kehotti meitä kääntymään toisen katsastuskonttorin puoleen, jos kerran toisessa on asiantuntematon ja epäpätevä henkilökunta.

Siispä hyppäsimme taas autoon ja ajoimme Seppälänkankaalle A-Katsastuksen puheille. Johan alkoi Lyyti kirjoittaa! Kyllä oli ero asiakaspalvelun tasossa kuin yöllä ja päivällä! On ilo asioida alan todellisen ammattilaisen kanssa! Jo kypsempään ikään ehtinyt kokenut asiakaspalvelija luki asiapaperit läpi, välittömästi homma alkoi luistaa ja oli ohi kaden käänteessä. Siinä sivussa ystävällisesti ja iloisesti keskusteltiin säätilat, muu sovelias small talk, tarjottiin kahvit, soitettiin ostajalle ja pyydettiin tältä faksilla valtakirja että saan vietyä valmiit rekisteröintipaperit mukanani heille.

A-Katsastuksesta jäi todella miellyttävä vaikutelma kun taas K1-Katsastajista suuhun nousi kissanpaskan ja tiskirätin makuyhdistelmä sekä kylmätväreet selkäpiihin. Kyseinen K1-Katsastajien naisparivaljakko loisti epäpätevyydellään ja nihkeällä asenteellaan.

  • Siis asiakaspalvelutestin tulos:
  • (minä mukaanlukien) useiden henkilöiden työaikaa haaskattiin useita tunteja K1-Katsastajilla ja kaupantekijäisiksi saimme "nauttia" ylemmyydentuntoisesta kyykyttämistä, tyhmäksi leimaamisesta ja suunsoitosta. Asiakas heitettiin kolmesti ulos, eikä rekisteröintiä saanut suoritettua. Heiltä jäi 15,- euroa saamatta. :(
  • A-Katsastuksella palvelu pelasi loistavasti ja alle puolituntia kestäneestä asiakastapahtumasta jäi erittäin pätevä ja ystävällinen vaikutelma. Maksoi 15,- euroa. :)

K1:n kannattaisi ottaa oppia kilpailijasta henkilökunnan kehittämisohjelmassa.
Tällä kertaa tulos oli K1-Katsastajat versus A-Katsastus 0-10

No, minun osalta on jo myöhästä. Toista tilaisuutta K1-Katsastajille ei tule, vaikka se maantieteelliseti on minua lähinnä ja tiedän että siellä kyllä aiemmin rutiininomaiset tehtävät on suoritettu moitteitta. Kokemuksesta viisastuneena suosin tästedes A-Katsastusta.

Olen vinkannut tästä blogissani julkaistavasta vertailusta K1 sekä Kulutusjuhlan Mari Koo

14.6.08

Keljonlahden voimala.jpg

- Taken at 2:12 PM on June 14, 2008 - cameraphone upload by ShoZu

Rini.jpg

- Taken at 2:03 PM on June 14, 2008 - cameraphone upload by ShoZu

8.6.08

Laiva

Kyseinen paatti maksoi Jyväskylän Seppälän isolla kirpputorilla 1,50 euroa. Hyvä ostos saunan pukuhuoneen ikkunaan!

7.6.08

Kuisti.jpg

- Taken at 6:21 PM on June 07, 2008 - cameraphone upload by ShoZu

5.6.08

Veijo seez Ceiling Cat come

5. kesäkuuta


Populaarissakin on tänä keväänä noteerattu että Muuramessa on kevättähtimöä eli kiimaheinää. Muurame on kevättähtimön (Stellaria holostea) kummikunta. Kevättähtimö on Keski-Suomessa vaarantunut laji. Ilmeisesti kaikki Keski-Suomen tunnetut ja alkuperäiset kasvupaikat sijaitsevat Muuramessa. Tämä kasvusto siis kukoistaa (pienellä avustuksellani) omassa pihassani.
Koristeomenapuu, Malus "Hopa" kukassa.

Lisää kevättähtimöä, lähempää.

Kevätkullero, trollius europeaus. Kasvi on myrkyllinen.

Voikukan siemenet lähdössä lentoon.

Lisää koristeomepuu Malus "Hopaa"

Kevätvuohenjuuri, Doronicum orientale
Pyörin tänään puutarhassamme kameran kanssa. Tässä kuvasatoa.

Valokuvatorstai, human factor


Valokuvatorstain aiheena on tällä kertaa "inhimillinen tekijä".

Myönnetään... Minua, inhimillisenä ihmisenä, vaivaa tämä romun ylenpalttinen keräily. Verrataanpa vaikkapa kuistiamme viime keväällä vallinneeseen erittäin mainioon tilanteeseen (kiitos Kissamaun). Sinne on nyttemmin viritetty (sinänsä tarpeellinen) pyykkinaru, ostettu 17,- eurolla minikasvihuone puuhaamista ellei peräti satoakin varten ja keräilty kippoa ja kappoa taimille. Funktionaalista - kyllä! - mutta samalla slummiuttavaa - hmph!

1.6.08

Haudalla.jpg

- Taken at 1:56 PM on May 31, 2008 - cameraphone upload by ShoZu