Pages

30.4.07

Iloisen vapun toivotus!

Laitetaanpa tähän ihan kesken työpäivän iloisen vapun toivotus kaikille! Trööt!

28.4.07

Unikuva


Luova lauantai antoi tällä kertaa aiheeksi uni. Saapas nähdä pääsenkö osallistumaan haasteeseen kun sinnehän ei huolita valokuvia. Jos tässä kerkiän niin teen sen kuvan sitten toiseen blogiini, sellaisen jolla voi osallistua haasteeseen sääntöjen puitteissa.

Tässä on siis valokuva, minkä väsäämisessä inspiraation lähde oli unenomaisuus. Valokuvilla ei osallistuta luovaan lauantaihin.

Minä aika harvoin muistan näkemiäni unia, mutta tällaista minun unissa voisi hyvinkin olla.

Kevätseurantaa


Tämä on vain tällainen ihan tuore puutarhadokumentti siitä miten krookukset kukkivat meidän rappusten pielessä. Se on nyt sitten kevät. Jihuu! Lähdenpä nyt tuonne pihaan siivoamaan perennapenkkejä. Näkemiin ja kuulemiin ja mukavaa viikonloppua itsekullekin säädylle..

Ostin itselle viikolla Keljon Kitymarketista vihreät jäljitelmä-Hai-saappaat 9,90 euroa (sis alv).

Kumpparit jalkaan ja menoksi!

27.4.07

Kansallinen veteraanipäivä


Tänään oli kansallinen veteraanipäivä. Kansallista Veteraanipäivää on vietetty Lapin sodan päättymisen vuosipäivänä 27.4. vuodesta 1987 lähtien. Vuoden 2007 Kansallisen Veteraanipäivän teemana on: 90 vuotta itsenäisyyttä - taival jatkuu.

Naapurimaassa Virossa on levottomuuksia venäläisten sotilaiden Pronssisoturi-muistopatsaan siirron takia ja nujakointia yritetään hillitä poliisivoimin ja viinanmyyntikiellolla. Yksi jo kuoli ja useita loukkaantui.

Uusi ulkoministerimme Ilkka Kanerva on lausunut Suomen asemasta Venäjän ja Viron välisiä suhteita kiristävässä tilanteessa että
- "Meillä ei ole mitään besserwisserin roolia tässä tilanteessa".

The Great Global Warming Swindle

Tämä filmi on sitä mieltä että ihmisellä ja hiilidioksidipäästöillä ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Kulutusjuhla jatkukoon kun ilmasto on aina ennenkin muuttunut suuntaan tai toiseen. Se on siis eräänlainen "imperiumin vastaisku". Propagandaa puolesta ja vastaan siis. Toisella puolella Al Goren "The Inconvenient Truth".

Minusta ei kyllä ole loppujen lopuksi ole olennaista etsiä syyllistä, jos maapallo muuttuu osittainkin asuinkelvottomaksi. Ratkaisu ongelmaan sensijaan olisi tervetullut.

Mielenkiintoinen pätkä joka tapauksessa. Tästä näkee että ilmastonmuutosteollisuuteen satsataan valtavia rahoja globaalisti ja sen ympärillä pyörii kaikenlaista oikeasti vähemmän vihreätä toimintaa ja ansaintalogiikkaa. Tekopyhästi suurimmat saarnamiehet lentelevät ympäri maailmaa ja eivät itse tingi kulutuksestaan yhtään, mutta kehitysmaiden asukkaiden kyllä pitäisi. Samoin sen varjolla myydään kaikenlaista epäekologista (lapsityövoimalla tuotettua?) krääsää.

Kannattaa myös pitää mielessä että tämän vastapropagandan takana on maailman suurimpien saastuttajien rahat, tiedotusosastojen ammattitaito, kontaktit ja vaikutusvalta. Näin meitä sumutetaan.

Katsokaapa itse, jollette ole vielä nähneet.

Viikon Veijo Salmi, valossa

26.4.07

Sosiaalista mediaa on harrastettu

...[jatko-osa] Jatkan siis vielä Tuija Aallon blogikirjoituksen innoittamana.
"Millaisiin verkkoyhteisöihin olet jäänyt koukkuun tai kokenut kiinnostaviksi / tarpeellisiksi? Miksi jotkut verkkoyhteisöt puhuttelevat enemmän kuin toiset? Mättääkö homma teknisesti, eikö tyyli tai teema puhuttele vai mitä?"
Ensimmäinen tietokone meille tuli kotiin joskus 1995 tai 1996. Aluksi en ollut suuntautunut verkkoon ollenkaan - käytin konetta offline, mutta vuosituhannen vaihteen tiimoilla kiinteähintaisen laajakaistan ansiosta pääsin minäkin sitten viimein soluttautumaan intterveppiin. Ensin ammattikorkeakoulun koneilla ja sitten sain sen kotiakin hommattua.

Verkkoyhteisö tutustuminen alkoi Valokuva.net-foorumilla harrastuksen puitteissa. Arvelin että se olisi opettavaista. Se oli opettavaista sekä foorumisosiaalisuuden että valokuvauksen kantilta. Viihdyin siellä niin kauan kuin palvelu oli pystyssä. Laittelin sinne tuhansia kommentteja ja osallistuin ihan ahkerasti keskusteluun.

Sitten Valokuva.netin aikainen keskustelukaverini, kysyi olenko tutustunut Kameralaukkuun. No, sitten minä menin sinne.

Innostusta valokuvafoorumeihin kesti vuoteen 2005, jonka jälkeen siirryin blogialustalle. Minulla oli ollut tiiviistipäivittyvät valokuvapainotteiset kotisivut alkeellisella kommentointimahdollisuudella jo vuodesta 2002, bloggaus oli siinä mielessä suoraa jatkumoa. Edelleen pidän valokuvabloggaajia (tai bloggaajia joilla on kamera) tärkeimpänä "yhteisönäni" oikeiden livekavereideni ja Kissamaun ohella.

Vuosien varrella olen kokeillut satoja ellei jopa tuhansia erilaisia onlinepalveluita. Ei niinkään sosiaalisessa mielessä, vaan sellaisesta tietoliikenne-tradenomin tietotekniikkauteliaisuudesta. Yleensä en niistä ihmeemmin innostu, mutta Flickr on kiva. Sinne olen ladannut ilmaiskiintiön täyteen kuvia, ja verkostoitunut muiden käyttäjien kanssa ahkerasti. Seassa on loistavia valokuvaajia ympäri maailmaa, jotka heittelevät mukavia kommentteja kuka mistäkin.

Mulla on tässä sosiaalisessa puolessa synnynnäisesti vakavia puutteita. Kun seurallisuutta jaettiin, en tainnut olla paikalla. Silti olen verkossa huomattavasti sosiaalisempi kuin reaalissa.

Wikeihin en ole osallistunut muuta kuin lukemalla. Muutamia nettiradioita olen kokeillut, kerkesin jopa liittyä muutamaan yhteisöön LastFM:ssä. Tuottamani sisältö on lähinnä blogeissani. Koska en kuvaa liikkuvaa kuvaa (vielä), en ole ladannut mitään omaa tuotantoa videopalveluihin. Niissä olen vain ohikulkijakäyttäjä. Olen kokeillut valtavia määriä erilaisia ilmaisia blogisoftia, jotka joudun kuitenkin ajanpuutteessa hylkäämään. Olen nyt päätynyt Bloggeriin. Foorumiläpätys on jäänyt kokonaan. Yritän kuitenkin jaksamisen ja ehtimisen puitteissa pitää yllä jonkinlaista tahtia nettikavereiden blogien kommentoinnissa.

Niin ja pikaviestiohjelmia olen käyttänyt koko 2000 luvun, mutta vasta aivan hiljattain siirryin Messengeriin. Nyt on sitten helppo pitää yhteyttä suvun ruotsalais-japanilaiseen haaraankin.

Siis mikä on koukuttanut? Suomalaisten ylläpitämät blogit ehdottomasti. Luen ja siteeraan kyllä muunmaalaisiakin (runsaasti), mutta en juuri koskaan kommentoi.

Tekniikkahommat kypsyttävät nopeasti, jos homma ei toimi. Kun toinen palvelu on klikkauksen päässä - niin kynnys häipyä on matalalla.

Siinäpä vähän minun henkilöhistoriikkia sosiaalisen webin tiimoilta. Niin, ja sellainen ihan selkeesti teineille suunnattu palvelu ei yleensä meikäläsitä viehätä.

RSS 3,5 minuutissa - kansantajuisesti

Mietitkö vielä mikä se sellainen RSS on? Mitä nämä ihmiset oikein horisevat syötteistä ja lukijoista? Mitä hyötyä niistä on?
Täällä on selitetty koko asia selkeän videon avulla 3.5 minuutissa kansantajuisesti (englanniksi, mutta kuvien avustuksella).
"Siis miksi puikkelehtia hörppimässä lukuisista lähteistä, kun voit juoda/hukkua kun yksi valtava vesispruittaus roiskautetaan silmillesi."
Katso ja opi.

Sinivuokko



Valokuvatorstai, ei


Valokuvatorstain aihe on kielto, ei.

25.4.07

Asiantuntijoita ja HEP-asiantuntijoita


Olli oli guuglannut omaa nimeään ja löytänyt itsensä videolla Erkan vieressä istumasta ja haastattelemassa ameriikan digiviestintägurua aiheesta "kehen luottaa verkossa", jota Tuhat sanaa -blogissa oli aiheellisesti pohdittu.

Tökkäsinpä minäkin siellä näppini soppaan ja kommentoin:
"Mutta mutta... Siis kenen asiantuntijuuteen voi ylipäätään luottaa, reaalissakaan...

Muistan vuosien ajalta kaikenmaailman yliopistodosentteja, jotka ovat rientäneet väittämään vaikka mustaa valkeaksi telkkarissa. Muistan muutaman tapauksen entiseltä ammattialaltani - että näiden "asiantuntijoiden" horinat olivat aivan vailla mitään kosketuspintaa todellisuuteen ja nyt vuosien päästä paljastuneet aivan jonninjoutavaksi löpinäksi (jonka toki me alan harvalukuinen ammattilaisjoukko tiesimme vääräksi jo nähdessämme tämän laskelmat ja teoriat ensi kerran). Mutta varmaan sen suuri yleisö ja media aikanaan nappasivat kuin matosen ongesta kitusiinsa.

Joku vähemmän opillisia meriittejä omaava voi olla harrastuksen tai elinikäisen kiinnostuksen kautta hankkinut jollakin sektorilla valtavat tiedot - ei hän minusta ole yhtään huonompi asiantuntija kuin koulutettukaan tietäjä. On myös olemassa johonkin ongelmiin erilaisia lähestymistapoja ja koulukuntia, jotka päätyvät siitä asiasta aivan erilaisiin päätelmiin.

En nyt lähde esittämään spesifejä tapausselostuksia, mutta selkeyden vuoksi mainittakoon että nämä tapaukset mitä minä muistelen eivät mitenkään liity ravintotieteeseen.

Siis - kenen asiantuntemukseen voi ylipäätään luottaa missään?"

P.S Saatatte miettiä mikä on HEP-asiantuntija? Hän on sellainen, joka heittäytyy omatoimisesti guruksi tietämättä ja varsinkin ymmärtämättä itse asian perimmäisiä kysymyksiä. Syy-seuraussuhteet kääntyvät äkkiä päälaelleen ja luonnonlait lakkaavat vaikuttamasta.
**********************
Täällä on mielenkiintoista jatkoa edelleen Tuija Aallon emännöimänä, nyt YLEN palvelimella, " Sosiaalista mediaa pohtimassa", jossa monet nettitutut ovat näköjään käyneet kertomassa omista kokemuksistaan. Tämäkin herätti runsaasti ajatuksia, katsotaan jos vaikka jatkan siitä huomenna.

Omituisten tapojeni paluu, Episode 2


Neulekirppu haastoi minut kertomaan omituisista tavoistani. Vastasin tähän meemiin eka kerran vanhassa blogissani 22.1.2006.
  • "Kissahuushollin ylläpito
    Jos pysähdyt miettimään minkälaista on asua viiden-kuuden-seitsemän sisäkissan ja aviomiehen kanssa vanhaa rintamamiestaloa luultavasti päädyt tulokseen että se on elämäntaparatkaisu.
  • Ajelen autolla outoja reittejä
    Tutussa kaupungissa minulla on mielireittejä, joista siirryn pisteestä A pisteeseen B. Kissamau vinkaisee aina vierestä autossa että "minne ihmeeseen sä olet menossa". Meillä on aivan erilaiset reittivalinnat Jyväskylässä.
  • Opiskelen vääriä aloja
    Koska en vieläkään tiedä miksi haluaisin isona - olen opiskellut ammattikorkeakoulututkintoon asti kahta aivan väärää alaa joita en voi sietää. Oikeata tosin tuskin on. Katso seuraava!
  • Tykkään tehdä vain asioita joista kukaan ei ole valmis maksamaan palkkaa
    Ammatinvalinta kämähtää aina tähän.
  • En pidä yllätyksistä
    Koska joudun epätasapainoon heti kun tapahtuu jotain hallitsematonta, en oikeastaan pidä yllätyksistä - en edes positiivisista (lukuunottamatta lottovoittoa, johon olen ikäänkuin varautunut vaikkei se vielä ole osunut kohdalle)."
Pätee edelleen. Siellä on muuten myös Holgaajien omituiset tavat listattuna kommenteissa ja muitakin persoonia.

Keksitään nyt sitten bonukseksi vielä joku uusikin.
  • "Muut tykkäisivät olla aina nuoria ja nättejä, minun elämä käy aina vain hauskemmaksi minkä vanhemmaksi tulen. Minusta nuoruus on suuresti yliarvostettua. Minusta taas keski-iän tätimäisyys on vallan mainio olotila.", kiteyttää Kukkahattu.

Lihapullat á la Kissamau


Jäänyt laittamatta näiden Kissamaun duunaamien fetalihapullien kuva... Olipa maukas sapuska kun on ammattilainen asialla - mutta ruokakuvaus ei ole mitenkään helppo valokuvauksen laji.

Kulutusjuhlassakin pohdittiin miten erilaiselta näyttää Mäkkärin mainos ja dokumentti sitten siitä varsinaisesta tarjoomuksesta. Ero on kuin yöllä ja päivällä.Itselleni sattui tuossa annoksessa valokuvauksen kannalta perustavaa laatua oleva virhe, eli kastike meni salaatin päälle. Stailausvirhe ehdottomasti.

24.4.07

Hiirenkorvat Jyväskylän vanhimman rakennuksen luona



Jyväskylän aluepysäköintikieltoalue on laajentunut ja maksullista aikaakin on jatkettu kahdella tunnilla. Minutkin on häädetty parkkiin sinne entisille kulmille kun jalka on sellaisessa kondiksessa että kärsii kävellä taas.

Työmatkalla huomioitsin että Jyväskylän vanhimman rakennuksen, Taavettilan entisen riihen (kampuksen alueella), nurkilla näkyy puissa jo hiirenkorvat.

Keli oli kylmä ja harmaa, vettä ei tullut. Tämä on ytimekäs luontodokumentti.

Selitys lyhytsanaisuuteen: töissä paloi käämi taas Soneraan vaihteeksi. Koko päivänä ei päässyt nettiin eikä sähköpostiin kun palveluntarjoaja ei hoitanut hommiaan. Tosikiva, kun mistään ei tule mitään ilman niitä ja palkkakin on tulosperusteinen. Että meni siis Soneran takia päivä kansanterveydelle.

Ennenkuin siellä joku wannabe-nörtti ryhtyy tuputtamaan neuvoja, voin sanoa että ei ollut ensimmäinen kerta. Välillä tauoko voi olla 15 minuuttia, välillä toista päivää. Ja meillä ei ole varmasti mitään rikki.

Mikäs tämä nyt olikaan? Pikkukäenrieska (Gagea minima)


Nyt en saa nimeä päähäni ja luin äsken tämän takia WSOY taskukasvion kannesta kanteen - ei ollut tätä kasvia.
Mikäs tämä nyt onkaan?

Näitä oli Jyväskylän yliopiston kampuksella (tämä on kuvattu tänään siellä) ja Tourulassa oli ennen ainakin vanhan kävelysillan luona näitä valtavasti. Tykkää rehevästä paksumultaisesta kasvupaikasta vaikkapa puskien juurella.

23.4.07

Suuren kamerakyselyn tulokset


Vanhassa Halo Efekti Vuodatus-blogissani on pyörinyt Suuri kamerakysely 30.8.2006 alkaen.

Nyt sattumoisin huomasin ruveta katselemaan tuloksia ja ne ovatkin melko yllättäviä. Sanoisinko jopa että tuon nähdessäni olin lyöty hepnaadilla...
-Tulosliuska suurenee klikkaamalla-
  • Ensinnäkin vastausten jakautumien yhteisprosentiksi tulee 78% (eikä 100 % kuten voisi olettaa - merkillistä, mutta näin on käynyt).
  • Toisekseen paikalle osuneet valokuvauksen harrastajat ovat joko suuria huumoriveikkoja tai heidän perustiedoissaan valokuvauksen alueella on melkoisia valkoisia alueita. 70% vastaajista nimittäin ei näe mitään eroa digi- ja filmikameran välillä. Hmnnm, kysymys on kyllä esitetty muodossa "Tämänhetkinen suosikkikamerasi?" Vastaus ehkä tarkoittaa sitä että näin monta prosenttia vastaajista pitää niitä yhtä mukavina. Tällaisen vastauksen on antanyt 392 vastaajaa. 13 vastaajaa (2%) pitää filmikameraa suosikkina ja 37 vastaa (6%) tykkää eniten digistä.
  • Mahdollisesti joudumme tekemään sen johtopäätelmän että valokuvauskoulutukselle on tarvetta että massat oppivat erottamaan eri kameratyypit toisistaan. Helpompi kuvata, jos tietää pitääkö kameraan ladata filmi vai ei.
  • Voimme myös todeta että valokuvaus harrasteena on kiva - oli väline mikä tahansa
  • Joku kaipaa myös lisää prosenttilaskukoulutusta ;D

Jimi Tiikerikissa tehnyt ekan musavideon

Päivittäkää flash sillä nyt on Jimi Tiikerikissa mennyt tekemään ensimmäisen musavideon. Se oli oitis mentävä katsomaan. Hieno! Oman kissakatraan lisäksi Outin Jimi on suuri suosikkini. Jimissä ja Veijo Salmessa on vähän samaa lumovoimaa.

On meidänkin pihassa krookukset kukassa

Apokalyptinen skenaario ilmastonmuutoksesta

Six steps to hell VIA Guardian Unlimited
"By the end of the century, the Earth could be more than 6C hotter than it is today, according to the Intergovernmental Panel on Climate Change. We know that would be bad news - but just how bad? How big a rise will it take for the Alps to melt, the oceans to die and desert to conquer Europe and the Americas?"

"Two degrees is also enough to cause the eventual complete melting of the Greenland ice sheet, which would raise global sea levels by seven metres. Much of the ice-cap disappeared 125,000 years ago, when global temperatures were 1-2C higher than now. Because of the sheer size of the ice sheet, no one expects this full seven metres to come before the end of the century, but a top Nasa climate scientist, James Hansen, is warning that the mainstream projections of sea level rise (of 50cm or so by 2100) could be dangerously conservative. As if to underline Hansen's warning, the rate of ice loss from Greenland has tripled since 2004."

"One scientific paper investigating "kill mechanisms" during the end-Permian suggests that methane hydrate explosions "could destroy terrestrial life almost entirely". Acting much like today's fuel-air explosives (or "vacuum bombs"), major oceanic methane eruptions could release energy equivalent to 10,000 times the world's stockpile of nuclear weapons."
Täällä on englannin kielellä kuvattu sitten se ilmastonmuutoksen apokalyptinen skenaario, joka on aivan yhtä todennäköinen tällä hetkellä kuin lievemmätkin versiot. Juttu on sen verran pitkä että en rupea tulkkaamaan. Se lukee kuka ymmärtää englantia.
EDIT 9.1.2009
Sea level rise of 1 meter within 100 years

22.4.07

Limbo for the eternity


Vatican panel condemns limbo to eternal dustbin VIA LA Times Apr 21, 2007 07:00:00 GMT
"An advisory study, approved by the pope, concludes that unbaptized babies may go to heaven after all.

ROME — Limbo has been in limbo for quite some time, but is now on its way to extinction."
Mulle tämä uskontotematiikka yleensä ja varsinkin katolinen usko on jäänyt ihan kirjallisuuden, elokuvien ja telkkarin välittämän tiedon varaan ja tällainenkin yksityiskohta on jäänyt mulle kokonaan tiedostamatta. Vaan eipä siinä sitten mitään kun jutun perusteella useimmat katolilaisetkaan eivät olleet tätä kuulleet...

Siis siellä paavin uskoisten epävirallisissa doktriineissa vielä hiljattain opetettiin että on olemassa paikka nimeltä Limbo, joka ei ole taivasta eikä helvettiä - vaan jotakin siltä väliltä. Se on tekstin mukaan "state of natural happiness". Muistaakseni joku Idaho tai Milwaukee taas on "state of milk and dairy" ;D

Limbo on siis se paikka jonne kastamattomat lapset joutuvat. Siellä vilisee muutenkin sekalaista väkeä. Jumalaisessa näytelmässä Dante kuvasi kuulemma että siellä ovat muinaisen antiikin roomalaiset ja kreikkalaiset ajattelijat ja johtavat muslimifilosofit. Samoin siellä on runsaslukuinen joukko juutalaisia, jotka elivät ennen Jeesusta.

Nyt siis katolinen kirkko ei ole aivan varma, mutta arvelee, että vauvat eivät joudukaan Limboon vaan pääsevät kuin pääsevätkin taivaan "ikuisiin iloihin". Limboa ollaan siis heivaamassa historiaan.

No, oli miten oli - mutta juttu oli mielenkiintoinen.

Suosio on suunnaton


Useammaltakin taholta on oltu huolestuneita Blogilistan lopetetuista tilauksista.

Itseäni koskee sama ilmiö (tilaajia nyt 33 kpl), joskaan en ole siitä tippaakaan huolestunut. Ne ketkä tulivat tänne vaalien takia ehkä lopettivat, osa vanhoista kävijöistä sai mahdollisesti synkeästä paasauksestani tarpeekseen - mutta so not (kuten meillä täällä Jyväskylässä asiaan kuin asiaan on totuttu sanomaan) - elämä jatkuu.

Karaisen itseäni pitämällä Blogilistan tilastot esillä, ja muistutan itseäni aina sillointällöin että blogisuosioni on melkoisen minimaalista. Google Analyticsia lakkasin seuraamasta jo useita kuukausia sitten, kun ilmeisesti jonkun leiskanvaihdoksen yhteydessä se lakkasi raportoimasta kävijöistä. En ole viitsinyt ruveta sitä korjailemaan. Olen tullut siihen tulokseen että jatkan valitsemallani tiellä - oli lukijoita tai ei. Sitäpaitsi olen jo tähänmennessä saanut useita kivoja nettikamuja että he ainakin käyvät aina silloin tällöin katsomassa miten Muurame-Jyväskylä-akselilla menee. Raportoin touhuni ja kuulumiseni samalla myös Kissimaulle.

Ja tietysti kuvaan aktiivisesti. Johonkinhan nekin on laitettava ;D

Ja paljonhan käy laskurin mukaan myös ihan ohikulkijoita. Terveiseni myös sinulle kuka nyt satut piipahtamaan!

21.4.07

Loikka kohti kevättä ja kesää


Kevään ja tulevan kesän kunniaksi kaikki Halo Efekti-blogit saivat vihreän kesäsäväyksen Bloggerin leiskavalikoimasta. Lanseeraamisen kunniaksi dynaaminen kuva jossa Ulpukka loikkaa.

Kevätsade ja pohdintaa paskaduunista


Kevätsadetta Jyväskylässä vaahteran oksistossa.

Huono klangi synnyttää temppukieltä
via Verkkolehti InMediasRes by Kirsi Myllyniemi on Apr 18, 2007

"Suomella on edelleen varaa haaskata osaamista ja huippukielitaitoa mennen tullen. Koulutuksen hyöty saadaan imetyksi ihmisestä viidessä vuodessa. Sen jäkeen häntä enää jouksutetaan koulutuksissa tarjoamatta kunnollista mahdollisuutta tavalliseen palkkatyöhön."

Pihaelämää


Ei mitenkään valokuvallisesti ansiokas otos pihaelämästä, mitä kissat seuraavat mielenkiinnolla ikkunoista. Linnunruokintaa harrastetaan talon kolmella sivustalla.

Tämä on otettu silloin takatalvipäivänä, kun tuli räntää, nyt lunta ei ole kuin kolmessa kohdassa pieni läjä siellä, mihin sitä talvella kerättiin.

Kun ei ole sen kummemmin tullut puhuttua tästä valokuvaamisesta aikoihin, niin nostetaanpa esiin mitä samoin tuolla edellisen kuvan kommenteissa.
Halo Efekti said...

"Liiallinen auringonvalo ja sen myötä ylenmääräinen kontrasti voi tosiaan polttaa valkean osan kuvassa puhki, mutta mä olen sitä koulukuntaa valokuvaamisessa että tekniset seikat on vähempiarvoisia kuin tunnelma kuvan onnistumisen kannalta. Koskee siis muidenkin kuvia kuin omiani.

Lopetin valokuvausfoorumeilla roikkumisen aloittaessani Vuodatusblogini kun siellä - varsinkin suomalaisilla foorumeilla - (iso) osa porukasta on sellaisia, jotka vain pyrkivät teknisesti täydellisiin mutta muutoin aivan paskoihin otoksiin missä ei ole minulle mitään annettavaa. Tietysti siellä seassa oli myös niitä, joiden näkemyksessä valokuvauksesta oli paljonkin mielenkiintoista, mutta se hukkui siihen yleiseen foorumihälinään. Onneksi kävi niin, että voin täällä omassa blogissani tai heidän blogeissaan jutella rauhassa niiden ihmisten kanssa.

Vaikka olen valokuva-addikti se rupesi vain rasittamaan minua - eikä ollut mitenkään stimuloivaa. Ehkä joka kahdeskymmenes kuva oli missään mielessä katsomisen arvoinen. Tiedän millainen on teknisesti onnistunut kuva ja usein senkin miten siihen päästään, mutta en mitenkään erityisesti tähtää sellaisiin omissa kuvissani. Siis se foorumitouhu rupesi ärsyttämään minua suunnattomasti ajatuksena.

Nämä mun ottamat kuvat on otettu sillä ajatuksella että ne ovat osa mun elämää ja miten sen näen. Mitään kovin intiimiä minulla taas ei ole halua näyttää julkisesti. Joskus harvoin seassa on joitakin mistä itse pidän erityisesti (tämä ei kuulu niihin). Nämä on sellaisia kuvituskuvia blogiin. Vain joillakin on minusta erityistä valokuvallista sanomista. Kuvitan siis juttujani kuvilla omasta elämästäni.

Mä olen miettinyt että vaikka harrastankin selkeesti valokuvaamista aktiivisestikin, en ole sellainen tyypillinen valokuvausharrastaja ollenkaan. En harrasta siis siinä harrastuksen sisällä ollenkaan niitä osa-alueita mitä tyypilliset valokuvausharrastajat yleensä harrastavat. Ja missään tapauksessa kuvausvälineellä ei ole mulle mitään merkitystä. Niinmuodoin mua kiinnostaa eniten muiden ottamat hyvät kuvat ja jutut mitkä liittyy kuvan ottamiseen (paikat, matkat, mallit, olosuhteet). Heti jos lähdetään tekniikkalinjalle, mulla lopahtaa mielenkiinto.

Eli kiteytettynä, katson mieluummin teknisesti virheellistä kuvaa, johon liittyy joku tarina (tarinan ei tarvitse näkyä kuvassa, se voi olla sanallisesti kerrottukin) kuin virheetöntä tekniikkaharjoitusta."

19.4.07

Sontaa vuoti Jyväsjärveen

Ylivuoto Aholaidan pumppaamolla
via Jyväskylän kaupunki - Uutisia on Apr 18, 2007

Eli selkokielellä suomeksi: eilen 5400 kuutiota sontaa lorahti Jyväsjärveen Aittorinteen rannassa. Ylivuoto on normaalisti 350 kuutiota per vuosi.

Valokuvatorstai, mikrokosmos




Valokuvatorstain aiheena on tänään mikrokosmos.

Sanaa käytetään monessakin yhteydessä, joista merkityksistä minua kiehtoivat eniten "maailma maailmassa", "rinnakkaistodellisuus" ja "taolainen Qi, kosmoksen hengitys".

Taas oli ylivoimaisia vaikeuksia päättää mitä laitan esille. Tässä kaksi, yli jäi vielä muutama. Ne käytetään myöhemmin juttujen yhteydessä.

Kuvat suurenevat klikkaamalla

18.4.07

Matti Vanhasen II:n hallitusohjelma

Matti Vanhasen II:n HALLITUSOHJELMA (doc Suomen Keskustan sivuilla)
"VASTUULLINEN, VÄLITTÄVÄ JA KANNUSTAVA SUOMI"
"Kansalaisten perusturvaa on vahvistettava. Yhteiskunnan sosiaalisia tukia ja palveluita pitää kohdentaa huolenpitoa eniten tarvitseville. Ketään ei jätetä yksin."
"Työnteon kannattavuutta lisätään ja kannustinloukkuja puretaan keventämällä työn verotusta ja uudistamalla sosiaaliturvaa. Hallitus käynnistää sosiaaliturvauudistuksen, joka toteutetaan vaiheittain ja ensimmäiset esitykset tuodaan eduskuntaan viimeistään syysistuntokaudella 2008. Sosiaaliturvauudistuksen tavoitteena on työn kannustavuuden parantaminen, köyhyy-den vähentäminen sekä riittävän perusturvan tason turvaaminen kaikissa elämäntilanteissa."

Vesipurkaus, vai mikälie

Hilavitkuttimessa oli video merkillisestä vedenpurkausilmiöstä, joka pani tieliikenteen kokolailla sekaisin nähtävästi Ameriikassa. Vaikuttaa melko omalaatuiselta. Oli sen verran erikoinen ilmiö että mulle ei esimerkiksi täysin selvinnyt kuoliko tuossa joku. Helkkarin vaaralliselta se kuitenkin näyttää joka tapauksessa. Miten se tuo kuvaajakin on osannut tuossa olla?

Lunchbox-A-Leles POPPING-UP Everywhere...



Heh, satuin eilen vilkaisemaan Googlen kuvahakua termillä Haloefekti (Netvibesin sisällä, Googlen omassa kuvahaussa tämä ei taas merkillistä kyllä ole ollenkaan) ja katsoin että sielläpä näkyi olevan kuva mun vanhasta blogistani n. vuoden vanhassa olomuodossa. Rupesin sitä sitten ihmettelemäänja se johti minut tälle Lunchbox-A-Leles POPPING-UP Everywhere... -sivulle.

Olin kirjoittanut silloin vuosi sitten toukokuussa 2006 jutun tästä Lunchbox-A-Lele -kulttisoittopelistä. Ja he olivat bonganneet eksoottisen linkin ja panneet sen sivuilleen muistoksi. Ukulejä tehdään sikaari-, eväs-, puu- ja peltilaatikoista.

Greetings from Finland again! Keep up the good work!

Villiviini



17.4.07

Pajunkissat

Zude

Drag n' drop killer Web-app is a "Switzerland of the Social Web"
via CNET News.com on Apr 17, 2007
Video: Drag n' drop killer Web-app is a " Video: Drag n' drop killer Web-app is a "Switzerland of the Social Web". With its cross-domain (and desktop-to-domain) drag n' drop capability, Zude outshines most other social Web tools in building personal Web presences, authoring multimedia Web pages, and integrating Web-based content."

Tykkäisitkö jos voisit sekoitella aivan vapaasti kaikenlaisia elementtejä mistä tahansa webissä olevasta käyttämästäsi palvelusta omalle sivustollesi? Tämä Zude on siihen varmaan ihan killerisovellus, joka on niin helppo että Pihtiputaan mummokin osaa sitä käyttää, drag and drop.

Siellä kysytään vain että mistä kuulit tästä ja pyydetään laittamaan niille viesti, niin saat kutsun toteuttamaan itseäsi sekoittelemalla valitsemistasi komponenteista mieleisiäsi kokonaisuuksia.

Comeeko ja Pikipimp

Tee kuvistasi sarjiksia Comeekolla. En ole itse vielä kerennyt kokeileen tätä kun just äsken vasta huomasin palvelun ruokatunnilla, mutta ihan kivalta vaikuttaa.

Linkeissä myös Pikipimp ja Mashable

EDIT iltapäivällä. Koskapa ei nyt ollut oikein mitään kuvasarjaa tehdä sarjakuvaa Comeekolla niin tein kokeeksi Pikipimpillä tällaisen hassutuksen animoituine silmineen meidän Ulpukan kuvasta.

Siis nämähän on niitä Web 2.0 sovelluksia, joita ilman ihmiskunta ei tule vastaisuudessa toimeen ja niillä tulee olemaan mittaamattomat mahdollisuudet sosiaalisten ja taloudellisten ongelmien ratkaisemisessa universumissa. Melkoinen kontribuutio sivilisaatiolle.
my pimped pic!

Merbau

Suomalaiset parkettikauppiaat väittävät, että heidän myymänsä merbau-puu on sertifioitua, vaikka maailmassa ei ole yhtään sertifioitua merbaumetsää. Siis älä osta, on niitä muitakin puulaatuja. Myyjät väittävät että asiakkaat haluavat juuri merbauta. En usko että haluaisivat, jos tietäisivät että trooppinen laji on uhanalainen ja että sen myynti perustuu ostajien harhauttamiseen.

"Myös trooppisten puulajien kohdalla Parla Floor uskoo kestävän
kehityksen periaatteeseen ja vaatii samaa myös toimittajiltaan."

"Tinkimättömänä tavoitteenamme on pitää huolta ympäristöstämme suunnittelemalla kaikki toimintomme luontoa ja ympäristöä arvostaen ja kunnioittaen."

Niinpä niin. Lähde WWF ja Kuningaskuluttaja

16.4.07

Geenimanipulaatiohälytys! - Mehiläiset kuolemassa mystisesti


Mehiläisyhdyskuntien massakuolemat yleistymässä
via Artikkelit on Apr 16, 2007
GM-Watch

"Der Spiegel -lehti (levikki n. miljoona) raportoi saksalaistenmehiläistuottajien olevan huolissaan USA:ssa räjähdysmäisesti lisääntyneen mehiläisyhdyskuntien massakuoleman leviävän myös Eurooppaan.
Mahdollinen syy on kuitenkin myös GM-kasvienkäyttöönotto, sillä USA:ssa, jossa mehiläisyhdyskuntien massakuolemat ovat jo vaarantaneet koko mehiläistuotannon olemassaolon jo 40 % viljellystä maissista on geenimuunneltua.

Se että myös muut hyönteiset ja mehiläiset jättävät kuolleet pesät koskemattomiksi, viittaa siihen että niissä on jotakin myrkyllistä itsessään, eikä syy kuolemaan ole ollut esim. kylmät talviolosuhteet."

"Jos mehiläinen häviää maapallolta, on ihmisellä vielä 4 vuotta elinaikaa. Kun ei ole mehiläisiä, ei ole enää pölyttäjiä, minkä jälkeen ei ole enää kasveja, eikä eläimiä, eikä liioin ihmistäkään." - Albert Einstein

Minä olen aina ollut sitä mieltä että GM on saatanasta ja sen kanssa leikkimisestä ei mitään hyvää seuraa...

Sääksvuoren kaava-asia vireillä


Nyt siis täällä ollaan tarkkana kuin porkkana. Jyväskylän kaupungin sivujen mukaan tuo "meidän" Sääksvuoren kaava on vireillä kesän ja syksyn aikana. Asun siis kaavan vaikutusalueella, mutta en itse alueella.

Asemakaavaluonnos on
nähtävillä keväällä tai kesällä
2007 palvelupiste Hannikaisessa,
Hannikaisenkatu
17, jotta osallisilla on tilaisuus
esittää mielipiteensä
asiaan. Kaava asetetaan nähtäville
vähintään 15 päivän
ajaksi ja mahdollisesti esitellään
yleisötilaisuudessa sekä
pyydetään mielipiteet viranomaisilta,
maanomistajilta
ja muilta osallisilta.


Nyt siis täytyy vähän väliä vaklata kaupungin sivuja ettei kyseinen 15 päivää mene förbi. Salakähmäistä puuhastelua.

EDIT 19.1.2008 Jyväskylän kaupunki ei osaa linkittää staattisesti.
Sen Sääksvuoren osa.alueen kaava mistä minä olen kiinnostunut on nyt täällä
http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/497

Kuolemantapauksia Jyväskylässä

Aamulla vähän kahdeksan jälkeen toissä havahduttiin työkaverin kanssa siihen kun pelastusajoneuvot suunnistivat taas ikkunamme ohi isolla porukalla pillit ulvoen. Osaamme jo kollegan kanssa odottaa sitten vähän myöhemmin ikäviä paikallisuutisia. Sittemmin selvisi että nuorimies oli kuollut rajussa liikenneturmassa Aholaidassa. Valokuvasta päätellen vauhti on ollut melkoinen viidenkympin rajoitusalueella. Päivällä hevosmiesten tietotoimisto täsmensi (?) että kyseessä olisi ollut paikallisen volkkariliikkeen asentaja työmatkalla. Ajankohdasta päätellen (vähän yli 8 aamulla) mies oli ollut myöhässä töistä. Syytä siihen mikä auton sai syöksymään koivikkoon ei ole ilmennyt.

Toinen vainaja oli löytynyt puistosta Kangasvuoressa.

14.4.07

Sweden blogin nimikisa

Uusi nimi? Swede arvelee että hänen blogiaan voisi tuunata uudella nimellä. Hän on listannut vaihtoehtojakin. Minusta toi Sweden pallinaamablogi on jotenkin tosi sympaattinen. Esitin kyllä omankin ehdotuksen Swede's Pro Photos.
Menkääpä sinne antamaan äänenne eri vaihtoehdolle.
"1. Swede räpsyttää
2. Sweden pallinaamablogi
3. Friskis och Swettis
4. Swede´s Finska och internationella pictures"

13.4.07

Viikon Veijo Salmi valokuva

Vaaliblogien tehtävä suoritettu


Monen ehdokkaan vaaliblogin viimeinen merkintä on kiitos äänestäjille. Timo Soini, Tapani Tarvainen, Matti Kangas ja satunnaisesti Jyrki Kasvi. Siinä on ne mitä minä seuraan. Tarvainen hidasti tahtia, mutta jatkaa.

Vaalien aikaan minua ärsytti kun osaa vaaliblogeista ei voinut seurata syötteenä. Vanhanaikaista, taiteelliset härpäkeleiskat on kyllä aivan tarpeettomia.

Ukko oli ostanut eilen Iltiksen, sieltä sattui tämä itsestäänselvyys silmään.

Käsityö- ja kissablogeja sekä yleisesti elämäntapablogaajiahan tämä blogi-innon hiipuminen ei koske, eikä varsinkaan valokuvablogin pitoa. Vain ne tippuivat jotka ovat tulleet paikalle vaalien takia.

Vaikuttivatko blogit muuten sinun äänestyskäyttäytymiseesi?

SAK 100 vuotta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK täyttää huhtikuun 15. päivänä sata vuotta.

"SAK ja koko ammattiyhdistysliike rakensivat toisen maailmansodan jälkeen suomalaista hyvinvointivaltiota. Lapsilisäuudistus vuosina 1947-1948 oli aluksi osa palkkaratkaisua, mutta vahvisti lopulta kaikkien äitien taloudellista asemaa. Ammattiyhdistysliikkeen ajama työttömyyskassalain uudistus nosti korvauksia ja pidensi korvausaikaa vuoden 1961 alussa. Eläkelakeja uudistettiin yhteistyössä SAK:n ja STK:n kanssa 1950-luvun lopulla ja 1960-luvun alussa. Suomen eläkemalli täydentyi näin yleisillä lakisääteisillä ansioeläkkeillä, joita yksityiset vakuutuslaitokset rahastoivat ja hallinnoivat. Vuonna 1963 eduskunta hyväksyi ammattiyhdistysliikkeen pitkään ajaman sairasvakuutuslain.

Työajan lyhennys eteni asteittain. Viikkotyöaika oli lähes kaikilla aloilla vuonna 1959 korkeintaan 45-tuntinen ja keskeytymättömässä kolmivuorotyössä 42-tuntinen. Vuoden 1960 vuosilomalaki takasi pysyvissä työsuhteissa oleville 18-24 päivän loman. SAK ja sen jäsenliitot ajoivat näyttävillä kampanjoilla työajan lyhennystä 1960-luvulla. Ammatilliset keskusjärjestöt ja STK sopivat kesäkuussa 1965 siirtymisestä 40-tuntiseen ja 5-päiväiseen työviikkoon vuoteen 1970 mennessä."

En ole edes SAK:n jäsen, mutta katson tarpeelliseksi muistuttaa asiasta nuoremmilleni kuten Koskelan Akseli räätäli Halmeelle:”Jos ne meitille ilman pakkoo jotakin antas, niin mikä olis estänyt meitin sitä jo saamasta moneen kertaan.” Akselin vastaus omaan kysymykseensä oli Pentinkulman punakaarti, jonka vastuullinen johtaja hänestä tuli. Akselin tunnuslauseeksi tuli ”irti porvareista”, kuten niin monelle tuhannelle muullekin työväenliikkeen jäsenelle ja kannattajalle.

Moni ottaa tänä päivänä nuo työväenliikkeen saavutukset itsestäänselvyytenä ja halveeraa ay-porukkaa änkyröiksi. Sitähän se ei ole. Nostan hattua ja sanon kiitos!


Toverit, paljon olemme maailmaa sadassa vuodessa kyenneet muuttamaan, mutta vielä on työ ratkaisevasti kesken. Täällä on psykohistorioitsija Juha Siltalan unelmia seuraavalle sadalle vuodelle (Palkkatyöläinen 3/2007). Minun tavoin hänkin toivoo varallisuuden uusjakoa ja uskoo että vastavoimaton kapitalismi jää lyhyeksi ajanjaksoksi historiassa. Väistämätön korjausliike on tulossa.

EDIT:
Niin, SAK:han on leimallisesti palkansaajien etujärjestö, joka ei välttämättä aja kovin aktiivisesti edes oman työttömänä olevan jäsenkuntansa etua.

Linkitys Kirsin blogissa käytyyn rinnakkaiskeskusteluun ja siteeraus SAK:n johtajan ja Kelan hallituksen puheenjohtajan Pertti Parmanteen haastattelusta.
"En näe
tarvetta uusia koko sosiaaliturvajärjestelmää.
– Jos täysremontilla
tarkoitetaan vähimmäisturvan
tuntuvaa nostoa, en kutsuisi
sitä täysremontiksi.
Parmanne arvioi, että
10-15 vuoden kuluttua
”Kelan tilkkutäkkiä” on
virtaviivaistettu.
Mutta kansalaispalkkaan
hän ei usko.
– Rahan saamiseen tulonsiirtona
täytyy aina olla jokin
sosiaalinen syy. Oma halu ja
ilmoitus eivät riitä."

12.4.07

III Maailmansota 2007-2012, Nostradamus Koodi

Tällainen kirja olisi mielenkiintoinen lukea.
The Nostradamus Code, World War III 2007-2012
"Using cutting-edge data mining techniques, Dr. Rathford sifted this complex word puzzle searching for significant patterns and relationships. Almost immediately, he came up with the predictive model known as The Nostradamus Code.

When the prophecies-within-prophecies are deciphered, the hidden timeline of World War III is revealed. Some of the new predictions include:

  • The next major terrorist attack on the US
  • A conflict between the US and Iran
  • The nuclear destruction of Rome
  • The identity of the third Antichrist.
  • Military confrontations and terrorist attacks.
  • Radical new weapons described in striking detail.
  • Advent of the "New World Order".
  • Geological Earth shifts caused by man-made weaponry."
EDIT 28.8.2008:
Chycho.com - 10 of the Most Important Economic Events of the Last 10 Years: Collapsing the Economy in the Buildup to World War III

Valokuvatorstai, kasvu



Valokuvatorstain aiheena oli tällä kertaa kasvu. Arvoin pitkän aikaa kummalleko polulle lähden. Koska en osannut päättää, niin laitan molemmat.

  • Kasvu ymmärretään usein positiivisessa mielessä kuten kukkien tai silmujen kasvu, henkinen kasvu, talouden kasvu, sivistyksen kasvu, hiusten kasvu, palvelujen kasvu ja siihen kasvattamiseen pyritään vielä positiivisesti vaikuttamaan eli edistämään ja kiihdyttämään sitä. Suuri on hyvä, kasvu takaa kehityksen.
  • Sitten on se toinen puoli. Henkinen kasvu ottaa usein niin koville että tuntuu ettei siitä edes selviä hengissä, fyysinen kasvu aiheuttaa kasvukipuja. Syöpäkasvaimen eksponentiaalinen kasvu. Väestöräjähdys. Tulvia, ääri-ilmiöitä. Ylijäämiä. Kaikkea on liikaa, epätasaisesti jakaantuneena. Vähemmälläkin tulisi toimeen. Rajansa kaikella. Määräänsä enempää ei voi käyttää.

11.4.07

Valkopersepeura!

Äsken nähtiin ukon kanssa tuossa meidän yksityistiellä valkohäntäpeura. Se on tulokaslaji, ensimmäiset tuotiin 1938 Laukon kartanoon Vesilahdelle, siitä nimi laukonpeura. Nyt sille ollaan puuhaamassa jo kolmatta nimeä, valkohäntäkauris. No, oli siellä jo hämärääkin että - että kuva ei varmaan olisi ollut kummoinen kun oltiin autolla liikenteessä. Mutta eipä ollut kamerakaan muassa!

Voimaa auringosta


Cheap solar power poised to undercut oil and gas by half
By Ambrose Evans-Pritchard
Last Updated: 11:31pm GMT 18/02/2007

"Within five years, solar power will be cheap enough to compete with carbon-generated electricity, even in Britain, Scandinavia or upper Siberia. In a decade, the cost may have fallen so dramatically that solar cells could undercut oil, gas, coal and nuclear power by up to half. Technology is leaping ahead of a stale political debate about fossil fuels."
Paneeleista on kehittymässä hyvää vauhtia ohuempia, kevyempiä (eivät vaadi kalliita tukirakenteita) ja edullisempia. Jutussa viitataan sveitsiläiseen Flisomin, jonka paneeli on ohutta kuin kalvo. Italiaanoilla näkyy kanssa olevan yhdenlaista ohutta kalvoa tarjolla. Portugaliin rakennetaan tähän mennessä maailman suurin aurinkovoimapuisto.

"Needless to say, electricity utilities are watching the solar revolution with horror."
Uudesta Seelannista taas kuuluu tällaista:

"New solar cells developed by Massey University don't need direct sunlight to operate and use a patented range of dyes that can be impregnated in roofs, window glass and eventually even clothing to produce power.

This means teenagers could one day be wearing jackets that will recharge their equivalents of cellphones, iPods and other battery- driven devices. -clip-
They are also more environmentally friendly because they are made from titanium dioxide - an abundant and non-toxic, white mineral available from New Zealand's black sand."

Siis kennot eivät tarvitse suoraa auringonvaloa. Niistä voidaan tehdä kattoja, ikkunoita ja lopulta jopa vaatteita, jotka lataavat soittopelit ja puhelimet. Ja tehdään "ympäristöystävällisestä" ei-myrkyllisestä maaperästä saatavasta titaanidioksidista. Sitä valmistetaan Suomessakin (Porissa).

"Suomessa ainoa titaanidioksidin tuottaja on Kemira Pigments, joka on tuottanut titaanidioksidia vuodesta 1961. Kemiran osuus TiO2:n maailmanmarkkinoista vuonna 2001 oli 3%. Titaanidioksidi on Suomelle tärkeä vientituote, ja sitä viedäänkin noin sataan maahan. Kemiran tuottamasta titaanidioksidista suurin osa (50%) myydään maalien valkoiseksi väripigmentiksi. Kemira Pigmentsin Porin tehdas on maailman ensimmäisiä titaanidioksiditehtaita, jolle on myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti." Lähde

Siis tässä on mielenkiintoinen uutinen! Ei uraanikaivoksia Suomeen, ei kuudetta ydinvoimalaa vaan tätä. Tässä on tulevaisuutta. Nyt kun taas ei suomalaiset inssit nukkuisi onnensa ohitse ja päästäisi muita liian pitkään etumatkaan. Aurinkoenergia on ainoa vaihtoehto, kuten Timo tässä jo taannoin sanoikin blogissaan.

Talitintin takatalvi

Tänä aamuna täällä oli täysi talvi ja maa ihan valkoisena. Päivän mittaan se tosin suli sitten poiskin. Nyt sitten tuulee niin että pauke käy ja housut pyörii jaloissa.

71-vuotiaan kosovolaisnaisen karkotus Suomesta

Kyllä nyt hävettää noiden Ulkomaalaisviraston nilkkien takia.

Kyllä tämä on tosiaan karu maa, jossa asuu julma kansa. Ehdottaisin tosin vaihtokauppaa - pidetään rouva Halide Latifi täällä Suomessa ja laitetaan päätöksen nuijinut Ulkomaalaisviraston virkamies vaihtokauppana Kosovoon ilman paluulippua. Hänellä on kuitenkin paremmat mahdollisuudet selvitä siellä kun on kova luonne, eikä osittaista halvausta ja dementiaa vaivoinaan.

Ei olisi meikäläisesti tuollaiseksi pikkunilkiksi, joka pykäliin vedoten passittaisi puolustuskyvyttömän henkilön maailmalle oman onnensa nojaan. Helvetti, nyt on lopetettava tämä juttu lyhyeen etten ala jakelemaan taas lähtöpasseja "saunan taakse".

Tästä on kirjoitettu jo aiemminkin. Nostetaanpa linkit pintaan.
12.4 Hiljaista huutelua - Humanitaariset perusteet
11.4. Verkkolehti In Medias Res - Halide Latifi on päätetty karkoittaa
11.4. Hbl: Ulkomaalaisvirasto karkottaa 71-vuotiaan Kosovoon via Uutiset - HS.fi
7.3 Halo Efekti - Pikkuvirhe + English summary
6.3. Verkkolehti In Medias Res - Hävettää ulkomaalaisviraston puolesta

"Jatkuva oleskelupa myönnetään, jos sen epääminen olisi ilmeisen kohtuutonta
hakijan terveydentilan, Suomeen syntyneiden siteiden tai muun yksilöllisen,
inhimillisen syyn vuoksi. Tässä otetaan erityisesti huomioon olosuhteet, joihin
hän joutuisi kotimaassaan tai hänen haavoittuva asemansa.Oleskeluluvan
myöntämisen perusteena voivat olla myös perhesiteet tai
kohtuullisuusperusteet."
Lainaus Ulkomaalaisviraston omilta sivuilta...

Johnny Cashin talo tuhoutui tulipalossa

Fire destroys Johnny Cash home
via News24 on Apr 11, 2007
"The home of late country music legend Johnny Cash in Nashville, Tennesee, has burned to the ground."

...eli tuli tuhosi edesmenneen Johnny Cashin maatilan Tennesseessä. Eunukkisoundin suurvisiiri BeeGees-tähti Barry Gibb oli remontteerauttamassa siitä vapaa-ajanviettopaikkaa kun tuli pääsi irti.
Kuvia Tennesseeanissa.

Katsottiin just Kissamaun kanssa pääsiäisenä elokuva, jossa tuolla talollakin oli oma roolinsa. Walk The Line (2005). Joaquin Phoenix Johnnyn Cashin roolissa oli ehdokkaana Oscar-palkinnolle ja Reese Witherspoon sellaisen saikin June Carterin roolista ( Best Performance by an Actress in a Leading Role) kuten myös muutaman muun pystin samana vuonna. Joaquin Phoenix sen sijaan sai Grammyn elokuvan musiikista, jonka hän siis itse esitti. ( Best Compilation Soundtrack Album for Motion Picture, Television or Other Visual Media). Erittäin hyvä elokuva, tykättiin molemmat. Kissamau, joka on suuri Johnny Cash -fani, tosin sanoi ettei ne kaikki historiankäänteet nyt ihan noin menneet oikeasti, mutta elokuvallisesti juoni soljui noin varmaankin paremmin.

Katsokaa traileri.

10.4.07

Ulpukka ja Veke


Siihen asti jahkahan kelit lämpiävät saatte luvan tyytyä tavallista runsaanpaan kissakuva-antiin. Edessä Ultsi, takana Veksu.

Töihin vai vankilaan?

Vankilassa suurin osa ajasta vietetään 2 x 2.5 metrin sellissä.
Töissä puolestaan istut päivästa toiseen 1.5 x 2 metrin sermisolussa.

Vankilassa saat kolme ilmaista ateriaa päivässä.
Töissä on palkaton ruokatunti ja lounas on maksettava itse.

Vankilassa hyvällä käytöksellä voi saada lomaa.
Töissä sinut palkitaan hyvin suoritetusta työstä lisäämällä työtä.

Vankilassa vartija avaa ja sulkee ovet puolestasi.
Töissä täytyy kantaa avainkorttia ja avata ja sulkea ovet itse.

Vankilassa saa katsella televisiota ja pelata pelejä.
Töissä pelit ja television katselu voivat aiheuttaa potkut.

Vankilassa sinulle laitetaan kahleet, jos lähdet luvatta jonnekin.
Töissä sinut vain kahlitaan.

Vankilassa saat oman vessan.
Töissä et tiedä kenen jälkeen joudut vessaa käyttämään.

Vankilassa perhe ja ystävät voivat käydä tervehtimässä.
Töissä ei voi edes puhua perheestä ja ystävistä.

Vankilassa veronmaksajat hoitavat kaikki kulusi täysin.
Töissä maksat itse kaikki kulusi ja lisäksi palkastasi vähennetään veroja esim. vankiloiden ylläpitämiseksi.

Vankilassa kaipaat vapautta katsellen ristikoiden takaa ulos.
Töissä vain haluat pois etkä voi edes katsella ulos.

Vankilassa on vartijat, joita on usein sanottu sadistisiksi.
Töissä heitä kutsutaan päälliköiksi.

Näihin faktoihin perustuen kyllä menisin paljon mieluummin vankilaan kuin töihin! VIA Mankeli
************
  • Kirsilläkin oli juttua kuinka "pelätkööt, kunhan tottelevat" -mentaliteetti on edelleen melko yleinen suomalaisissa yrityksissä. Itsellä on kokemusta pomojen osalta yhdessä paikassa suoranaisesta vittuilusta ja toisessa taas oli vallalla sellainen yleinen syntipukki-kulttuuri (eli metsästettiin syyllistä epäonnistumisiin haukkumista varten, eikä ollut tarkoituskaan korjata rakenteita jotka johtivat niihin). Molemmissa toimi myös tuo vanha "hajota ja hallitse" -oppi jossa edessä puhuttiin yhtä ja selän takana toista, ja kaikille alaisille tietysti räätälöidyllä tavalla eri versiot. Oli niin vastenmielistä olla sellaisissa paikoissa duunissa että otin molemmista loparit. Onneksi sain sentään tehdä 20 vuotta duunia maailman parhaan esimiehen eli meidän faijan kanssa. Sellaista työparia ei toista tule, siksikin mun on niin vaikea sopeutua työelämään kun aloitin loistopaikassa ja sittemmin aikuisopiskeluista ja työkokemuksesta huolimatta työt ovat käyneet aina vain paskemmiksi. Ei kyllä paljon innosta tämä kuvio. No, tämänhetkinen duuni on onneksi henkisesti ihan okei eikä ole siinäkään mielessä kuormittavaa - pomossakaan ei ole mitään valittamista.
  • Vaalipuheissa hoitajien palkkojakin piti nostaa, mutta nyt päinvastoin puuhataankin kuntatyönantajan (pdf-esite kuntatyönantajan näkemyksistä asiasta) osalta heille palkatonta ruokataukoa eli työsuhteen ehtoja ollaan parantamisen sijasta huonontamassa :(
  • Evankelisluterilainen kirkkokin on minusta työnantajana osoittautunut melkoiseksi vellihousuksi kun jo vuonna 1986 alkanut naispappeus saa vieläkin aikaan naistyöntekijöiden kiusaamista työyhteisössä. Jollei näitä yhteistyökyvyttömiä miesasialiperimiehiä saada yli kahdessakymmenessä vuodessa kuriin terrorisoimasta yhteisöä, on henkilöjohtamisessa paljon vikaa ja kirkon syytä mennä itseensä että pitäisikö sen peräti jakautua näiden koulukuntien mukaisesti kahtia.

Casa Astiasto


Kävin sitten lauantaina Keljon Prismassa ruokaostoksilla ja mukaan ostoskärryyn pääsi myös tällainen neljän hengen Casa-astiasto. Matalat lautaset (4 kpl) + "leipälautaset" (4 kpl) + "aamiaiskulho" (4 kpl) + muki (4 kpl). Ihan kiva, kätevästi monikäyttöisiä. Maanantaina tuli testattua aamiaiskulho sekä lihakeittolautasena että hedelmäsalaattikuppina.

Hintaa setillä oli 13,90 euroa eli brändi-astioista olisi ehkä voinut saada yhden mukin koko 16-osaisen astiaston hinnalla. Sävykin on magee, sopii meidän kyökkiin mainiosti. Toinen väriskaalakin olisi ollut tarjolla, raidat olivat mustaa ja ruskeata. Senkin luulisi sopivan johonkin toisenlaiseen huusholliin.

Tuli hävitettyä takan sytykkeenä se astiaston pahvilaatikko, mutta ymmärsin että keramiikka oli "design in Finland". Setti kuuluu siis Prisman valikoimaan. Yritin löytää netistä jotain lisäinfoa, mutta ei nyt ottanut silmään mitään.

7.4.07

Kolme sukupolvea

...pandasilmäisiä =D

Valokuvatorstai, armo


Valokuvatorstain aineena oli armo.

Mietin kyllä torstaista lähtien jotakin vähän erilaista tapaa käsitellä tätä armo-teemaa kuin uskonnollisen kuvaston kannalta, koska se on se mielikuvituksettomin vaihtoehto.

"Luonnon armoilla" olisi ollut hyvä teema, mutta kun ei siitä armottomuudesta ollut mitään itse ikuistettua lumivyöry-, tsunami-, hurrikaani-, taifuuni-, raekuuro-, tms kuvaa niin se kaatui sitten siihen. Sanontahan on melko outo sen valossa että osoittaessaan voimaansa luontohan ei kyllä armoa tunne eikä anna, jos ihminen tai muu luontokappale sattuu sen tielle - nirri lähtee niinä aikoina. Ravintoketjukin sen todistaa: Syö, tai tule syödyksi.

Ihmisluonnekin on usein varsin armoton ja julma. Siitäkään ei ollut kuvaa joka olisi voinut tulla julkaistuksi netissä. Kovuus, kylmyys ja välinpitämättömyys eli armottomuus saa osakseen suoranaista ihailua nykypäivänä ja ihminen joka tunteettomana taaplaa vetäen mattoa muiden jalkojen alta, kyynerpäätaktiikalla, on ainakin omasta mielestään menestyjä ja tiellä huipulle.

Eli päädyin sitten tällaiseen pieneen armonlähettilääseen, joka majaili kyläpaikkani ikkunalaudalla.

Itselleenkin kannattaa olla armollinen. Sellaisesta ihmisestä joka jatkuvasti ruoskii itseänsä kohti parempia suorituksia, tulee herkästi sellainen mielikuva että hän on yhtä armoton muitakin kohtaan, epäonnistumisia ei suvaita. Lakkaa rimpuilemasta, työ ei tekemällä lopu, rentoudu.

4.4.07

Iloista Pääsiäistä kaikille : )


Täytyypä laittaa Iloisen Pääsiäisen -toivotus kaikille jo näin hyvissä ajoin. Saattaapi olla että polkkaus jää pyhien aikana vähemmälle kun Kissimaukin tulee huomenna käymään. Siis suksaatimunien ja mämmin merkeissä, leppoisaa päästäistä.

SplashCast testausta

Jumpetti... Nyt on jo tällainen multimeediatsänneli hallinnassani. Nyt pitäisi vissiin raivata kalenteriin aikaa että saisi tuupattua sinne merkillistä sisältöä ;D Merkittävän sisällön puutteessa tuikkasin sinne muutaman valokuvan, ylläripylläri... Vaviskaa, tämä Halo Efekti -syndikaatti on kohta monikanavainen mediaimperiumi =D

Kakattaako rattaat?


Pisteet
Yht. 20059 konetta analysoitu.
Keskiarvo
31/49

Sinun
26/49

Koneesi kunto on melko hyvä ja säilytät jatkossakin "vaihtoarvosi" pitämällä huolta itsestäsi.
Muista, että liikunta, reilusti kasviksia sisältävä ruoka ja riittävä lepo ovat parasta huoltoa koneellesi. Tee kunnon huoltosuunnitelma ja anna tulosten puhua puolestaan!


Kasvisten syöntisi on keskitasoa, mutta ei riitä vielä virittämään konettasi huippukuntoon. Lisää monipuolisesti kasviksia ruokavalioon, niin vaihtoarvosi säilyy vielä pitkään hyvänä.

Sinulla on asiat hyvässä jamassa. Muista kuitenkin varata aikaa itsellesi, perheellesi ja ystävillesi. Hyvä uni auttaa keskittymään tärkeisiin asioihin.

Suunta on oikea. Hyvä, että liikut viikottain. Lisää vielä hiukan liikettä elämääsi. Muista arkiliikunnan helppous ja hyödyllisyys. Huomaat, että se antaa lisää energiaa ja pitää pumppusi paremmassa kunnossa.

Huh huh, ruokailusi ja ravitsemuksellinen tilasi näyttää huonolta. Moottorisi rupeaa tökkimään, jos jatkat tätä rataa. Autosikin vaatii säännöllistä tankkausta ja oikeaa polttoainetta, jotta sen kone pysyy kunnossa. Muista syödä säännöllisesti ja monipuolisesti. Hyvä ruoka pohjautuu kasviksiin, täysviljatuotteisiin, lihaan ja kalaan.


Kone kuntoon kasviksilla -sivut on toteuttanut Kotimaiset Kasvikset ry maa- ja metsätalousministeriön tuella.