Pages

30.6.07

Grillisieluni on muurinpohjapannu

"Kesä ei valitettavasti ole tarpeeksi pitkä kaltaisellesi höyryäjälle. Sinulla on jatkuvasti monta rautaa tulessa niin lomalla kuin sen ulkopuolellakin.

Läheisesi tuntevat sinut ihmisenä, joka saa aikaan ja johon voi luottaa. Aikataulut ovat sinulle tärkeitä, oli kyse sitten aamiaismunan keittämisestä tai keihäskisan tv-lähetyksestä.

Edustat perinteisiä työteliään Suomen arvoja, sotakorvaukset maksettiin sinun kaltaistesi ihmisten ansiosta reilusti etuajassa. Olet luotettava ja reilu, koko lähipiirisi tukipylväs. Pidät kissoista ja marjojenpoiminnasta.

Jos sinulla on auto, se on luultavasti farmari-Volvo. Tosin Toyotakin on ihan kiva ja luotettava valinta."

No ei nyt ihan...mutta pidän kyllä kissoista ja vähäinen marjojenpoimintakin menettelee. Meillähän on autona kylläkin se Polo ja grillejä 4 erilaista, joka lähtöön: nuotiopaikka, sähkögrilli, pallogrilli ja Harvian loimusavustin.

Grillisieluni on:

Muurinpohjapannu
Lähiseni tuntevat minut ihmisenä, joka saa aikaan ja johon voi luottaa.

Tee sinäkin Ideakeittiön grillitesti

Kissankellot ja uusi maailmanjärjestys kesäkuussa


Kissankello, Campanula rotundifolia

Google Analytics Predicts Where Human Consciousness is Going via Shira79

Crystal and Indigo Children and Adults
Dimensions
  • spiritual fifth dimension new world order - june 2007 (Pardon my ignorance, but is something supposed to be happening this month???)
Chakras
Angels
Personal Spiritual growth, Paris Hilton: A new spiritual leader is born ;D

"Tilannetiedotus, netti pelaa taas kuin enkeli. Minun laitteissa ja asetuksissa ei ole mitään muutosta eli Sonera sai TAAS verkon kuntoon.

Tämän blogin laskurikin näkyy taas karauttaneen uudemman kerran yli 20000 kävijän. Toisen kerran sillä tässä hiljattain se hävitti tuhansia kävijöitä. En viitsi sitä vaihtaa, kun asialla nyt ei ole sen suurempaa merkitystä kuin että onhan se ihan kiva että täällä riittää kävijöitä ;D", raportoi Halo tietoliikennetilannettaan.

Chad/Raj UFo sai selittäjän, Isaac X ja CARET

Suollan tuonne "Halo jakaa lukijastaan"-sivuille niin paljon juttuja ettei niitä moni ehdi lukea kaikkea. Mainitaanpa erikseen tämä juttu jota olen tässä seurannut ja ihmetellyt jo jonkun aikaa. Ja nyt selitystäkin tuli, melkoisen mielenkiintoinen tarina. Aika jymypaukku tämä CARET-projekti sekä tieteen että ihmiskunnan kannalta... Antigravitaatiota käytännössä ja näkymättömiä aluksia. Tuo mitä "ohjelmointikielestä" sanotaan on kanssa melkoisen mielenkiintoista. Ei erillistä "softaa" vaan merkillisiä merkkejä... Mitähän tässä vielä ilmenee?

by Brendan Burton

"CARET stands for “Commercial Applications Research for Extra-terrestrial Technology”, according to the report from an ‘Isaac X’ at the website http://isaaccaret.fortunecity.com"

Alkuperäisiä kuvia merkillisestä lentävästä "luotaimesta", mitä putkahteli sinne tänne verkkoon useammastakin paikasta. Halo raportoi niistä jo toukokuussa. Mm. tässä yksi aiempi juttu kuvineen. Tämäkin on sellaista ettei sitä tiedä mitä siitä pitäisi sanoa. Seuratkaapa muutkin jos tiede ja selittämättömät ilmiöt kiinnostavat.

Yhteiskuntakiusaamisesta


via Kapinallisen politiikka by Arttu on Jun 28, 2007

Ojanen, Eero: Yhteiskunnan itsepuolustus. Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemia-sarjan julkaisu nro 29, 1998. (s. 43-)

"Sitä, miten jotkut ihmiset, ihmisryhmät, ammatit tai alueet leimataan ”yhteiskunnan kustannuksella eläviksi”, voisi kutsua myös yhteiskuntakiusaamiseksi. Jos menestyminen varataan vain harvojen etuoikeudeksi ja julistetaan, että vain menestyjät ovat kunnon ihmisiä ja että vain heillä on oikeus hyvään elämään, yhteiskuntakiusaaminen on hyvin vakavaa.

Yhteiskuntakiusaaminen onkin esimerkiksi koulukiusaamiseen tai työpaikkakiusaamiseen rinnastettavaa toimintaa, joka tällä hetkellä on varsin yleistä ja näyttää olevan täysin hyväksyttävää.

Yhteiskunnan kustannuksella elävien, syrjäytyneiden ja luusereiden pilkkaaminen ja leimaaminen vetoamalla siihen, että jokainen on oman onnensa seppä, on valheellisuutensa vuoksi hyvin rinnastettavissa esimerkiksi rodun tai iän perusteella tapahtuvaan syrjintään ja vähättelyyn."

Lue koko juttu alkuperäisestä paikasta. Yhteiskuntakiusaamisen yleisyyden huomioon ottaen Suomi on julma maa, jossa asuu katajainen kansa. Hyväksytkö sinä koulu-, työpaikka- tai yhteiskuntakiusaamisen? Oletko sinä se joka heittää ensimmäisen kiven?

Mintun pennut webbiin

Jimin poppoon Minttu on saanut pentuja - 6 kpl suloisia kissavauvelpauveleita. Outi on luvannut yrittää laittaa pentulaatikkoon webbikameran nyt viikonloppuna, mistä voi seurata kun Minttu hoitelee vauvoja. Jimi ei vissiin osallistu hoitoihin, kun se on vähän närkästynyt että mistä nuokin kiusankappaleet nyt tänne putkahti.

Sadekuuro










Eilen illansuussa rimppaisi vähän vettä. Minä pidän sateesta - jos ei sada liian pitkään kerralla. Nämä kuvat on otettu meidän kuistilla, veden leikki villiviinissä. Raikas kesäsade on ihana. Itikat tosin kävivät jo ennen kuuroa verenhimoisiksi. Siis hyttyset, ei lehmät.

Niin ja hyvää lomaa kaikille muillekin lomalaisille. Ja jos on niin, ettei ole lomaa tiedossa - niin oikein mukavaa kesää kumminkin!
Siis tämä minun bloginpito jatkuu myös lomalla aivan normaalisti.

29.6.07

Jippii! Loma!


Neljän viikon loma alkoi NYT. Jihuu!

Naapurin Vekkuli




Vekkuli-neiti suhtautui valokuvaajiin sangen epäluuloisesti ja kiersi kaukaa mokomat näppäilijät. Tämä on vielä sen Kissamaunvisiittiviikonlopun kuvasatoa.

28.6.07

Veijo again


Ensin oli yksi viikon Veijo myöhässä, tämä on taas vähän aiemmin kuin tavallisesti.

Kuin tanssiloissa


Välillä työ sujuu kuin tanssi ja aika tuntuu rientävän nopeammin kuin iltamissa. Huomenna tosin on viimeinen työpäivä ennen kesälomaa, veikkaan että se tuntuu kyllä tosi pitkältä. Ehe-ehe-ehe ;D

Valokuvatorstain aihe oli tällä kertaa tanssi. Eipä ole tullut viimevuosina paljon harrastettua.

Faktaa kehiin


Aamun kuiskauksen Johanna oli haastanut mut peliin. Nämä ei nyt sitten ole missään erityisessä järjestyksessä, eikä noita sääntöjäkään noudateta kirjaimellisesti ;D.

Pelin säännöt: mukaan haastetut kertovat 7 satunnaista faktaa/tapaa itsestään sekä pelin säännöt omassa blogissaan. Sitten heidän tulee haastaa 7 muuta bloggaria mukaan ja ilmoittaa haastettujen nimet. Heidän tulee myös jättää kommentti asiasta ko. henkilöiden blogeihin, jotta nämä tietävät ottaa osaa peliin, ja että he löytävät ohjeet omasta blogistasi.

1) Olen kotikissa.
Muista ihmisistä on kiva käydä reissussa. Minusta on kiva olla kotona. En tykkää yhtään sellaisesta ajatuksestakaan että työni vaatisi minua reissaamaan paikasta toiseen. Vanhemmiten tämä ominaisuus on ollut selkeesti voimistumaan päin. Tässä olen tullut äitiini.

2) Olen varmaankin sellainen nettiaddikti.
Vietän niin paljon aikaa sekä työn että vapaa-ajan puitteissa tietokoneen ääressä että minua voi varmaan hyvinkin sanoa nettiaddiktiksi. 10-15 tuntia menee päivässä aivan kevyesti. ja kuten olette huomanneet minua kismittää kuin pientä oravaa, jos se minulta evätään paskan palveluntarjoajan toimesta ;D

3) Inhoan jos tietokoneet ei toimi.
Olen opiskellut ammattikorkeakoulussa verkkojen ja tietokoneiden sielunelämää. Minkä enemmän opin, sitä enemmän minua kävi ärsyttämään jos ne eivät toimi. Mekaaniset laitteet saavat välillä mennä vaikka vähän rikki ja lakata toimimasta ilman että se sapettaa minua, mutta auta armias jos tietoliikenteeseen käytettävä järjestelmä ei pelaa - niin kihisen raivosta. Mikro- ja verkkotuki on siis ehdottomasti pois kuviosta työelämässä. Minusta on aivan tarpeeksi rasittavaa huolehtia siitä että MINUN koneeni pelaa, en halua huolehtia siitä että kaikkien muidenkin laitteistojen pitäisi toimia moitteitta.

4) Pidän kaikista eläimistä, mutta aivan erityisesti kissoista
Rehellisesti sanottuna olen niitä ihmisiä, jotka viihtyvät eläinten kanssa paremmin kuin ihmisten. Kissat ovat erikoisia suosikkejani, mutta pidän kyllä muistakin kuten koirista, kaneista, lampaista, lehmistä, freteistä, murmeleista, hevosista. Käärmeitä sen sijaan en voi sietää.

5) Minulla on miehekkäinä pidettyjä luonteenpiirteitä enemmän kuin keskivertomiehellä
Minua pidetään henkisesti vahvana, rehellisenä, rohkeana, suorana, pelottomana. Asetun aina puolustamaan heikkoja. En kunnioita mitään auktoriteettejä. Ehkäpä se johtuu siitä että olin jo pienenä isän tyttö, olen työskennellyt ensimmäiset 20 vuotta työelämästä miesvaltaisella alalla, josta 18 vuotta firmassa jossa oli pelkkiä miehiä töissä ja tehtävässä jossa olin ainoa nainen Suomessa. Olen Kissamaulle toiminut sekä äitinä ja isänä.
En ole nuorenakaan ollut koskaan kanamainen ja ihoni nousee kananlihalle, jos joku pitää minua typykkänä.

6) En ole yhtään urheilullinen tai kilpailuhenkinen
Joukkueurheilijan ominaisuuksia minussa ei ole enkä pidä mistään peleistä. Hyötyliikunta on ainoa mihin saan itseni motivoitua kunnonkohottamisen merkeissä. Tulin aina valituksi viimeisten joukossa urheilutiimeihin koulussa, vaikka minulla on aina ollut paljon kavereita. Olen aika kömpelö (niksahtelevat nivelet, huono motoriikka ja tasapaino) ja sain urheilusta mittarin täyteen koulussa. Penkkiurheilua voin seurata muiden seurassa, mutta on erittäin poikkeuksellista että seuraisin urheilutapahtumaa itsekseen telkkarista (olympialaiset tai mm-kisat saattavat tehdä tällaisen poikkeuksen määrättyjen lajien osalta).

7) En ole ikänä ajanut mopolla
Vaikka minulla on sellainen ajokortti että voisin ottaa vaikka välittömästi nyt alleni 1500 kuutioisen ison moottoripyörän (ja ajaa itseni hengiltä varttitunnisssa) ilman että viranomaisilla olisi asiaan nokan koputtamista, en ole koskaan ajanut edes mopolla. Nuorempana olin muutaman kerran kevarin ja moottoripyöränkin kyydissä, mutta koskaan ei ole tullut tarve opetella sellaista ajamaan. Tämä ei johdu siitä ettenkö olisi jopa kiinnostunut pyöristä ja motoristeista =D Auto minulla on ollut kyllä yhtäjaksoisesti 18-vuotiaasta.

Minäkään en varsinaisesti haasta ketään kuten ei Johannakaan, tehköön jokainen jolla mielenkiintoa riittää. Jos vastaat pyydän kertomaan siitä kommenteissa. Kiva kiva, nyt kaikki rustaamaan listoja.

Auto kondiksessa, kohta toimii myös netti ;D


No niin, taas on Poloa remontteerautettu 532,70 eurolla tuossa muuramelaisella lähikorjaamolla. Laitettiin mm. uudet eljakset, etujarruletkut, kengät takajarruihin, korjattiin käsijarru, vaihdettiin pätkä pakoputkea, uusi iskari, uusi tööttö jne. Kissamaulle tiedoksi että Polossa on nykyisin taas Polon ääni, sehän muistutti enemmän Zetoria jo jonkun aikaa. Meillä on tämän yleensä varsin uskollisen sotaratsun kanssa ollut tällainen "pidä ja päästä" -politiikka. Jos matkanteko loppuu kokonaan, sitten vasta alkaa remontti.

Kirpaiseehan tuollainen hoito näillä palkoilla, mutta on täällä maaseudulla oma kosla melkein välttämättömyys. Tuntiveloitus 55,- euroa - se on siinä ja siinä saanko minä sitä edes joka päivä aikaiseksi nykyisessä duunissa provikkapalkalla (varsinkin näin loma-aikaan, kun asiakkaat ovat kesälaitumilla). Täytynee katsella olisiko silläkin rintamalla mahdollista saada aikaan muutosta syksyllä. Toisaalta täälläkin tienestit paranevat syksyn ja talven aikana...

Nyt rupeaa kyllästymispiste intternetoperaattori-Soneraan olemaan ajankohtainen himassa. Täytyy tuossa kesäloman aikaan vaihtaa verkkoa tässä ihan muutaman viikon sisällä. Harmi vain että mulla ei ole käytössä kaikkia niitä vaihtoehtoja mitä kaupunkilaisilla. Se on ainakin varma että huonompaan suuntaan ei voi mennä. Sonera on kyllä sellainen pohjanoteeraus että sen alle ei ilmeisesti pääse hevillä.

Eilen linjat ryppyilivät taas sekä kotona että töissä kun niillä oli ollut pieni "näpyttelyvirhe".

Toivottavasti saan lisättyä tähän illalla kuvankin. Kuvia olisi ihan hyvin varastossa, mutta tämä Sonera-merkkisen operaattorin "palveluntarjonta" pettää aina kun pitäisi ruveta verkkoon laittamaan, minulle soveliaana ajankohtana. Niiden toiminta on sitä luokkaa että Suomesta ei tule ikinä tietoyhteiskuntaa, jos se on tuollaisten tumpeloiden varassa.

Puhelintukeen en ole vieläkään kotoa (siis klo 16 jälkeen) päässyt, vaikka jonotettu on yhteensä ainakin 2 tuntia. Kerran pääsin kyllä töistä läpi keskustelemaan asiakaspalvelun kanssa, mutta mitään valmista ei syntynyt sen keskustelun pohjalta koska en ollut oikean koneen äärellä. Luonnollisesti ne epäilivät minut laitteitani - ja minä niiden.
EDIT: Kuvassa meidän Sepe.

27.6.07

Museotietä ABC:lle


Kävin eilen illalla kävelemällä ABC:lla hakemassa kissanmuonaa, meinasin kastua sateessa, itkikat vähän häiritsivät ja hikikin oli tulla villatakkisissaan. Tuossa Keljonkankaan ABC:llä on niin hyvät valikoimat että jopa meidän suhteellisen krantuille kiisbereille löytyy lisäaineettomat raksut ja purkkimuonat sieltä. Tuo "museotie" toimii oikopolkuna siihen suuntaan. Kyseinen museotie on vanha kärrytie mistä lähdettiin muinoin Jyväskylästä Muuramen, Korpilahden, Jämsän suuntaan ja sieltä Tampereelle asti. Nyt kun se uusi Sääksvuoren asuntoalue tulee tuohon meitä vastapäätä kivenheiton päähän, museotie on "suojeltu" sinne keskelle virkistysalueeksi. Tosin se tällä hetkellä muistuttaa osin ihan normaalia metsäautotietä, kun täällä suoritettiin viime syksynä aukkohakkausta just sen tien varressa ja jyräsivät tukkirekoilla siellä ihan urakalla yötäpäivää.

Pitäisi harrastaa tuota kävelemistä enemmän. Kunto on mennyt luvattoman kehnoksi kun töissä vaan istuu ja työmatkat menee autolla. Täytynee vähentää tietokoneen ääressä istumista ja alkaa kävellä viikottain useampi lenkki - kun maastojahan täällä kyllä löytyy.

Kuva on näppäisty ihan nokialaisella vaan, jossa kamera on aika luokaton kuitenkin ja lähetetty ensin multimediaviestinä moblogiini.
P.S. Lukaiskaapa tuo Neulekirpun saama kiertokirje "Erityinen tilaisuus". Siinä on asiaa. Jos ei ota hetkestä kiinni, voi olla että se erityinen tilaisuus jää ikuisesti käyttämättä ja koko elämä vain valuu ohi yhtenä mekaanisen suorittamisen pakkopullana. "Elämä on ihmisen parasta aikaa", totesi kuuluisa jyväskyläläinen aforisti (=Matti Nykänen) jo aikoinaan.

25.6.07

Jonotusta

Jonossa tunnin ajan soneran asiakaspalveluun. En edes päässyt läpi!

--
Ystävällisin terkuin Halo Efekti eli Kukkahattu

Paluu arkeen

Juhannus on vietetty ja on palattu arkeen. Vielä on tämä viikko duunia ja sitten alkaa neljän viikon kesäloma.
Vietin rauhallisen juhannuksen ja luin peräti yhden Rei Shimura dekkarin. Siitä enemmän illalla jos kotinetti suvaitsee toimia, mitä se ei esim. eilen iltapäivällä suvainnut tehdä.

Kuvia tulossa.

22.6.07

Juhannusaaton viettoa






Jees. Juhannusaatto kotijoukoissa.

Mökille Korpilahdelle pyydettiin, mutta en nyt sitten lähtenyt - menen sitten kesälomalla heinäkuussa mattopyykin merkeissä. Pyydettiin myös juhannuksenviettoon tuonne Hanhiperän ranchille, mutta eipä taida sinnekään tulla lähdettyä. Ainakin yksi sukulainen sen sijaan pitäisi olla illalla tulossa käymään täällä, tiedossa ainakin saunomista ja grillailua. Ruokapuolen tarjonnassa on lohta, haukea, makkaraa, uusia perunoita ja salaattia.

Juhannusruusun kukinta alkaa olla täälläkin jo hivenen förbi. Etelä-Suomessa on kyllä kerennyt kukinta varmasti loppua ennen H-hetkeä. Nyt on kuitenkin Suomi kauneimmillaan.

Järveä täällä lähes vuoren huipulla (n. 230 metriä merenpinnasta) ei ole näköetäisyydellä, mutta emmepä anna sen haitata tahtia. Eipä ole ainakaan hukkumisen vaaraa. Tuolla museotien varressa on yksi lampi, lähimmät järvet ovat Sääksjärvi, Muuratjärvi ja Päijänne ja aika iso joukko pienempiä järviä/lampia esim. tuossa Rannankyläntien varressa. Uimaan tosin lähtisin autolla mökille Korpilahden Kärkisiin Päijänteen rantaan. Vielä en ole tänä kesänä muuten pulikoinut kertaakaan.

Nauttikaamme suven suloisuudesta! Oikein ihanaa jussia kaikille!

21.6.07

Kaunokuusama






Kaunokuusama, Lonicea x Zabellii
"Taas rupesi netti pätkimään, kiitoksia vaan taas tästäkin vähästä Sonera! : (
V****taa kun työnteko niiden netin varassa on kaupungissakin lähes yhtä hankalaa kuin täällä haja-asutusalueella harrastustoiminta. Kaupungissa ei sentäs pätki ihan näin paljon kun täällä maaseudulla. Mutta kyllä osaa olla p**** "palveluntarjoaja"...", toteaa jälleen kerran Soneraan kyllästynyt kohta entinen asiakas. Ei luulisi nykyaikana olevan mahdotonta ylläpitää verkkoa jonka modulaatio (transmit/receive rate) pysyy vakiona eikä vaihtele koko ajan. Se syö miestä ja naista kun pääsee nettiin 10 sekunnin jaksoissa.
Varsinainen tietoyhteiskunta! Noin kahden tunnin odotuksen jälkeen sain tämän postattua ja nyt se sitten taas tuntuisi pelaavan.

Se epäkelvoksi johtajaksi todetulle Anders Igelille maksettu 1,5 miljoonan euron kultainen kädenpuristus kismittää myös tuossa Sonerassa. Uskoisin että pääjohtajana itse olisin kyennyt vähintään samaan ;D

20.6.07

Räksänpoika ikkunan läpi (käsivaralta, tutisi kädet piruvie)


Kuvan voi klikata suuremmaksi.

Musta lista eli henkilökohtainen ostoboikotti -edit- ja kuluttajamobbausta


Olen työni puitteissa päivittäin yhteydessä yrityksiin ja julkiseen sektoriin paljon, siis todella paljon. Saattaa käydä niin että saan joistakin yrityksistä niin negatiivisen käsityksen että päätän olla ikinä viemättä euroakaan omaa rahaa heille ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan.

Yleensä pääsyy tälle boikottilistalle pääsyyn on johtaja/päällikkö-tasoisen henkilökunnan erittäin vakavana toistuva asenneongelma, suoranainen ylimielinen kusipäisyys. Jostakin syystä juuri näissä mainituissa firmoissa näyttäisi ilmenevän kapillaarinen ilmiö, joka on nostanut ainakin osalle henkilökunnasta virtsan nuppiin.

Listalla voi olla myös yrityksiä jotka mediassa ilmenneiden tietojen perusteella kohtelevat omaa henkilökuntaansa ala-arvoisesti.

Huom. julkisesta sektorista minulle ei ole vuosien mittaan syntynyt negatiivista yleisvaikutelmaa yhdestä ainoastakaan organisaatiosta, vaikka olen asioinut varmaankin ainakin lähes kaikkien kanssa useammin kuin kerran, useiden kanssa vähän väliä. Siis ulkopuolisena, en ole niissä itse työskennellyt.

Tänään päätin alkaa jakaa tämän listan lukijoiden kanssa. Näiden peli on jo pilattu. Käännyn vastaisuudessa näiden yritysten kilpailijoiden puoleen kun tarvitsen jotakin.

Jos haluat kommenteissa kertoa mitä firmoja sinä boikotoit, lupaan olla ostamatta niiltä mitään.

EDIT: Alkuperäinen 20.6.2007 postaus lähetetty

Henkilökohtainen ostoboikottilista:

  • Scan-Auto
  • Kemira Grow-How
  • Savon Voima
  • Ahlsell
  • Metso Corporation
  • Hairstore
  • A-Lehdet, henkilökunnan ikäsyrjinnän takia
  • EON, lisätty 20.9.2007
  • Saatanan Sonera, lisätty 21.9.2007
  • Ammattiliitto Suora | Sodexhoboikotti, tuki keittiön väelle, lisätty 3.11.2007
  • Banaaniyhtiö Chiquita rahoitti kuolemanpartioita Kepan Kumppani-lehdessä Kirsi Cheas kertoo, että banaaniyhtiö Chiquita tuomittiin 25 miljoonan dollarin sakkorangaistukseen Yhdysvalloissa sen tuettua tuhansiin murhiin ja ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneitä puolisotilaallisia joukkoja Kolumbiassa., lisätty 11.11.2007
  • Dole Kalifornialaisen tuomioistuimen valamiehistö määräsi banaaneistaan ja hedelmäsäilykkeistään tunnetun Dole-yhtiön maksamaan yhteensä 1,7 miljoonaa dollaria korvauksia viidelle nicaragualaiselle työntekijälle, jotka kertoivat menettäneensä hedelmällisyytensä Nicaraguassa 1970-luvulla banaaniviljelmillä käytetyn tuholaismyrkyn takia, lisätty 19.11.2007
  • Intialaisyhtiö vaientaa arvostelijoita kans.välisellä pidätysmääräyksellä Kyseisen firman tuotteita myynnissä parissa suomalaisessa teinixfarkkuketjussa useilla paikkakunnilla (Spirit Store, JC). En kuulu kohderyhmään, mutta boikotoin ihmisoikeuksien ja sananvapauden takia, lisätty 22.11.2007
  • Eero Lehden yritykset Taloustutkimus ja Lehtiyhtymä-konserni. Antanut lausunnon, joka on selvää yhteiskuntakiusaamista heikompiosaisia kohtaan. kyseinen henkilö on myös Suomen Yrittäkien puheenjohtaja - ja se panee vakavasti miettimään onko jäsenistö samanlaisia ajatusmaailmaltaan(?):
    "Enemmän kuin kolme neljä kuukautta työttöminä olleet alkavat mukautua työttömyyteen. Itsevarmuus ja ammattitaito laskevat nopeasti, työmarkkinoiden näkökulmasta työttömät eivät ole enää niin sanotusti kenttäkelpoisia." Lisätty 17.3.2008
  • Alma Media Halo Efekti: Johanna Korhosen törkeät potkut Lisätty 1.10.2008
  • Eurokangas Lisätty 14.11.2008
  • Liiketoimintakieltolista.pdf (application/pdf-tiedosto) Näissä yrityksissä toimii johtotehtävissä henkilöitä, jotka ovat liiketoimintakiellossa. Lisätty 4.2.2009

Käänteistä yritysboikotointia eli kuluttajamobbausta (carrotmob) Facebookissa.
"Yksittäinen kuluttaja on voimaton, mutta ryhmä voi jo neuvotella. Meillä on ostovoimaa, mutta päivittäin kuluttamissamme tuotteissa ja palveluissa tarjolla on useimmiten vain epäekologisia vaihtoehtoja.

Lets go mobbing on yhdysvaltalaisesta Carrotmobista inspiroitunut ryhmä, jonka tarkoitus on muuttaa tilannetta. Liitämme yhteen kuluttajien ostovoimaa ja neuvottelemme yritysten kanssa heidän toimintansa ekologisuudesta, käänteistä boikotointia siis.

Käykää katsomassa Carrotmob-video http://www.vimeo.com/925729?pg=embed&sec=925729 ja ideoikaa tapoja vaikuttaa omalla kulutuksellanne, yhdessä.

Hyvästi tarjonnan hegemonia, tervetuloa kuluttajamobbien aika!" - jep,jep, jees ;D

Maapallo sellaisena kuin me sen tunnemme - ikuisesti mennyttä?


Tiedemiehet varoittavat että olemme vain kahden sukupolven (pdf) päässä välittömästä vaarasta että maapallo sellaisena kuin me sen tunnemme lakkaa olemasta.

The Earth today stands in imminent peril via The Indedependent (Environment)

"...and nothing short of a planetary rescue will save it from the
environmental cataclysm of dangerous climate change. Those are not the words of
eco-warriors but the considered opinion of a group of eminent scientists writing
in a peer-reviewed scientific journal.
By Steve Connor, Science Editor
Published: 19 June 2007

Instead of sea levels rising by about 40 centimetres, as the IPCC predicts in
one of its computer forecasts, the true rise might be as great as several metres
by 2100. That is why, they say, planet Earth today is in "imminent peril"."

18.6.07

Vaarallinen tienkorjaustapa tappoi motoristin?


Sattuneesta syystä olen viimeaikoina kohdistanut huomioni sekä julkisten hankintojen kilpailuttamiseen että motoristeihin (siinäpä kaksi asiaa, joilla ei äkkispäiten arvaisi olevan minkäänlaista kosketuspintaa toisiinsa).

Halvin urakka ei ole välttämättä edes laillinen, puhumattakaan että se olisi turvallinen. Autolla tuollaiset liukkaat saumaukset sivuuttaa olankohautuksella, mutta teeppäs sama vauhdissa kaksipyöräisellä. Keski-Suomen tiepiirissäkin olen kiinnittänyt huomiota näihin ohuella bitumimassalla ilman karhennusaihetta liruteltuihin rakojen korjauksiin (kuvassa tosin ei sellaisia näy, kuva Korpilahdelta), jotka varmasti ovat leveämpiä kuin 6 cm.

Onnettomuustutkijalautakunta selvittäköön asiaan ja tällainen puliveivaus tienpidon urakoissa on saatava loppumaan (ja syyllisten päät vadille). Viimevuonnahan asfalttikartelli sai tuomion markkinaoikeudessa. Liike-elämän aapistotuus on, ettei mikään ole niin kannattava kuin monopoli - paitsi ehkä kartelli.
Urakoitsijan tietämättömyys syynä motoristin kuolemaan? (MP maailma)
via Ampparit.com / Uusimmat on Jun 18, 2007

"Tapausta tutkiva poliisi ei vielä tänään voinut julistaa tienpinnan korjaustapaa syyksi onnettomuuteen, koska onnettomuuden syiden tutkinta on vielä kesken, mutta Pelastuslaitoksen arvion mukaan onnettomuus johtui kaistojen välissä olevasta liukkaasta pinnoitesaumasta.

Haastattelemallamme henkilöllä on pitkä kokemus Suomen tiestön hoidosta. Tämän uutisen yhteydessä oleva kuva ei esitä onnettomuuden aiheuttanutta bitumipaikkausta.

Uudenmaan tiepiirin korjauksesta vastannut Lemminkäinen on saattanut käyttää tien korjauksessa bitumia, jonka seassa on ollut liian vähän karkeaa kiviainesta ja liian paljon sidosainetta eli bitumia. Bitumi on tuoreena ja märkänä vaarallisen liukasta."

Suloista mittumaaria kaikille!


Toivotetaanpa oikein hienoa suven juhlaa kaikille jo hyvissä ajoin! Näin juhannusviikolla porukka varmaan häippäisee tietokoneiden äärestä jo niin varhaisessa vaiheessa että sen toivottaminen loppuviikosta ei enää tavoita kaikkia. Siis suloista mittumaaria kaikille! Pitäkää hauskaa, mutta älkää jättäkö aivoja narikkaan ja pitäkää sepalukset kiinni veneillessä.

Kuusenkerkkä


Jos joku ei tiedä mikä on kuusenkerkkä, niin tässä on kuva. Ne kerkät on nuo vaaleamman vihreät osat eli tuore vuosikasvusto. Niitä voi syödä raakanakin (jos sattuu tykkäämään pihkan mausta) ja niistä voi keitellä kuusenkerkkäsiirappia. Sillä pitäisi olla tervehdyttävä vaikutus ja mainitsevat että maku käy hyvin esim. riistaruoan yhteydessä, kuka sellaista arvelee syövänsä. Ei tietenkään kannata kerätä liian läheltä tienvarsia ja jos maa ei ole oma on oltava maanomistajan lupa, nämä eivät kuulu jokamiehenoikeuden piiriin.

KUUSENKERKKÄSIIRAPPI

1 l kuusenkerkkiä

1 l vettä

sokeria maun mukaan (200-500 g)

Liota kerkkiä yön yli vedessä.

Keitä liotusvedessä noin 3-4 tuntia ja siivilöi seos.

Lisää sokeri ja keitä kunnes väri muuttuu ruosteenruskeaksi ja seos "karamellisoituu"

Mehusta saa mainiota hyytelöä esim. riistaruokien lisäkkeeksi pektiinin (esim. sininen melatin) tai hyytelösokerin (huom. vähennä tällöin sokerin määrä) avulla. Mehun voi pakastaa myös myöhempää käyttöä varten.
(Lähde Matti Kotakorva)

16.6.07

Rautasillan webcam

Rautasillan webcam Rovaniemeltä. Päivittyy 10 sek välein.
via Medis

Veijo Salmi ja Sepe


Viikon Veijo Salmi - valokuva esittelee myös yhden Veken kamuista eli Sepen. Uusille lukijoille tiedoksi että Sepe on pystyssä ja Veijo on makuulla.

Kurjenpolvi, Geranium sylvaticum






Tuosta latinankielisestä nimestä en ole ihan vissi, geranium kumminkin... Tämä on siis se aivan tavallinen suomalainen kurjenpolvi, jota täällä meilläpäin pruukataan sanoa myös juhannuskukaksi.

Koskapa kurjenpolvi on minusta hyvinkin kaunis ja pesee loistossa montakin taimitarhan kallista vaihtoehtoa ja niitä on kaikenlaisia erilaisia sävyjä lähes valkoisesta syvänviolettiin, se saa meillä kukkia kukkapenkissä (ja kukkapenkin vieressäkin) ihan vapaasti - kiertelen ne ruohonleikkurin kanssa että saavat olla rauhassa. Suomalaisena kasvina se siis on monivuotinen ja ei ole talvesta moksiskaan.

Niin, ylimmäisessä kuvassa on myös puna-ailakki, jota kasvaa Muuramessa aivan valtavasti. Sekin on sangen nätti, niitäkin myydään oikein rahalla taimikaupoissa kuten myös kurjenpolvia. Kjähkjäh, mullapa onkin näitä ilmaisia.

Mainonta ja orjatyö


Tämä on muuten tämän blogin 516. postaus.

Ilta=Sanomat vituttaa minua - taas
via Ze Kerawach by kervå on Jun 14, 2007
"No, silloin tällöin joku valopää saa hienon idiksen, että laitetaans sinne sellanen mainos, joka sisältää videoo ja musaa ja on äärimmäisen mukaansatempaava!!! Ja käynnistyy automaattisesti ilman lukijan myötävaikutusta!!! Jeeee, maailman paras idea.

Tuo neronleimaus vaatii tietysti sen, että lehden toimituskunta yms. vastaavat ovat autuaasti unohtaneet edellisen samanlaisen mainoksen aiheuttamat vahingot. Viikon se varmaan vie.", kertoo Ze Kerawach koettemuksestaan.
No, niin kyrsii kyseinen mainonta minuakin! Mainion lauantaiaamuni meinasi pilata Iltsikan silmille ja varsinkin korviin särähtänyt pyytämättä esiin ponnahtanut siiderimainos. Iltasanomien puolustukseksi on sanottava että jo hetkeä aiemmin Timen sivut tekivät saman tempun, silloin kysymyksessä ei tosin ollut siideri. Siis Firefoxin extensions sivuille ja Adblock ja Adblock Plus Filter Uploader käyttöön. Ajatelkaas, näin kauan jaksoin pelkästään ignoroida mielessäni mainontaa sillä verukkeella että sillä kustannetaan minulle kaikkea kivaa ilmaisesti nettiin. Mutta rajansa kaikella. Nyt se on loppu.

Tulipahan vain mieleen tästä eilisestä kiinalaisten orjien ja lapsiorjien vapauttamisesta että kyllähän mä tiesin millä tuollainen "talousihme" kustannetaan. Eihän tässä ole taloutta turhaan opiskeltu ja työskennelty liike-elämässä neljännesvuosisataa, silmätkin on vihertävänharmaat eikä siniset. Siitäpä jatkoajatuksena tuli jälleen kerran mieleen ostoboikotti. Kyllä siinä Kiinailmiö hiipuu jos vain systemaattisesti kaikki jättää ostamatta tuotteet jotka on valmistettu näissä halpamaissa tai yrityksissä jotka ovat siirtäneet tuotantoaan kyseisiin maihin. Jokaisen kannattaa mielessään alkaa laskea että koska minkään asian tekeminen Suomessa ei ole kannattavampaa kuin Aasiassa - niin protektionismihan on siihen ainoa tehoava lääke. Jos jokainen mieltää sen omalle kohdalleen tyyliin "en osta. piste.fi", niin mitään säädöksiähän ei tarvita.

En tosin rupea tässäkään asiassa jeesustelemaan, sillä ostin viikolla Citymarketista nahkakengät 15,- eurolla (yritin katsella missä ne on tehty, mutta se ei ilmene mistään). Todennäköisesti joku tehtaaseen lukittu ja kadulta shanghaijattu kiinalainen lapsiorja on nämä tehnyt 20-tuntisen työpäivänsä aikana raipaniskujen kannustamana. Äh, kaikkea sitä tulee muissa aatoksissa ja väsyneenä työpäivän jälkeen ostettua!

Kuvassa paikallisen ostoshelvelin parkkis.

15.6.07

Magnum arkistot

Magnum - kuvien aatelia. Arkistot auki. Kuvamateriaalia 60 vuodelta.

14.6.07

Lupiinit niitylläni






Tässä takavuosina kannoin tienposkesta muovikassillisen siemeniä ja istutin itselleni lupiininiityn. Vaikka lupiini on ulkomainen tulokas eikä kuulu kotoperäiseen lajistoon, niin kasvaa siellä niityllä ihan suomalaisiakin kukkaislaatuja. Tähän aikaan vuodesta lupiini on kuitenkin komeimmillaan.
Laitetaanpa viikonlopun kunniaksi tällainen isompikin kavalkadi.

Kukkaisinvestointeja



Kuistille piti hommata niitä kukkasia. Ostettiin Kissamaun kanssa sunnuntaina Plantagenilta 5 kpl lobelioita ja 1 kpl riippapelargonia. Koska minulla ei ollut kivannäköisiä amppeliruukkuja varastossa piti investoida 3 kpl ERNA-amppelisuojaruukkua á 2,95. (Nyt tosin jäi vahingossa näistä kuvista pois justiinsa ne uudet ruukut...) Aiemmin olin ostanut samasta paikasta krassin- ja kehäkukan siemeniä. Niitä istuteltiin nyt sekä kuistille että pihaan (valtavasti). Tähän kukkaisinvestointiin meni n. 20,- euroa - mikä on kyllä huomattavasti vähemmän kuin suomalaisten keskimääräinen kevättaimiostos. Itseasiassa tomaatintaimen voisi vielä hakea ja katsoa saisiko parvekkeelta satoakin.

Valokuvatorstai, ääni


Huomasin juuri että minäpä vietän varsinaista hiljaiseloa kun äänekästä kuvaa ei meinannut löytyä millään Valokuvatorstain tämänkertaiseen teemaan.

Mutta eipä hätää, menin kuvailemaan muuten vain tuonne pihaan - niin eiköpä vain taas tullut "Googlen setä" lentelemään helikopterilla päälleni. Vasta äsken ja TAAS. Nyt en tosin ollut pikkuhoususissaan.

Kotitalouksien pakkausjäte

Kotitalouksien pakkausjätteiden keräys kuuluu kaupungille jätelain mukaan
via Jyväskylän kaupunki - Uutisia on Jun 11, 2007

"Kotitalouksien hyötyjätekeräyksestä on kehkeytynyt eriävä tulkinta;
Jyväskylän kaupunki ja jätteidenkuljetusyritys ovat eri mieltä hyötyjätteeksi
luettavan pakkausjätteen keräyksestä. Jätteidenkuljetusyritys on lähestynyt
taloyhtiöitä, kiinteistöjä ja isännöitsijöitä tarjoten hyötyjätteiden
keräyspalvelua. Jyväskylän kaupunki kuitenkin katsoo, että kunnan vastuulla on
järjestää pakkausjätteen kuljetus osana asumisessa syntyvien jätteiden
kuljetusta. Jäteyrityksen toiminta on näin ollen vastoin jätelain
säännöksiä."

Jotenkin tämä juttu herätti minussa närkästystä nimenomaan kyseisen yrityksen suuntaan. En ole ihan perillä kaupungin jätehuoltomääräyksistä, mutta ilmeisesti ne eivät paljonkaan poikenne Muuramen vastaavista säännöistä. Käsittääkseni jätehuoltopalvelu on kilpailutettu kunnan toimesta. Nyt sitten yrittäjä on ruvennut sooloilemaan - tai kilpaileva yrittäjä joka jäi tarjouskilpailussa nuolemaan näppejään.

Epäröiväksi minut saa se että omakotitaloissa nyt ei pahvijätettä valtavasti synny. Olen vähän kysmysmerkkinä... Onko kaupungissa sama systeemi kuin meilläpäin että pahvit pitää viedä keräyspisteeseen? Yritetäänkö tässä nyt jotain kaksinkertaista rahastusta vai mitä? Vai yrittääkö kaupunki saada sellaiset kiinteistöt liittymään järjestelmään joilla ei tuollaista jätettä juuri synny?

Tavaroiden ylipakkaaminen onkin sitten se varsinainen ongelma, jonka määrää ja yleisyyttä en koskaan lakkaa ihmettelemästä...

Laitan illalla kuvan meidän Sulo-merkkisestä jäteratkaisusta tähän. Se on siis tuolla tien päässä.

P.S. Merkillistä touhua tuon näiden sivujen laskurin kanssa tänään. Satuin aamulla katsomaan että sen lukema oli 23484 ja tällä hetkellä taas 18645... Eli siis lukema on pienentynyt päivän mittaan 4839:llä kävijällä! ;D No, eipä se muutenkaan pidä paikkaansa, että ei sen niin väliä!

13.6.07

RSS askarrusvälineitä iso läjä

RSS-lukijoita ja muita syötetyökaluja
via ,sanoi Erkka. on Jun 13, 2007

Laitanpa tähän itselleni jemmaan Erkan löydöksen.

Tosin Saunalahden Saunablog-palvelussa on mobiilikuvilleni niin typerästi pusattu feedi että mikään noista ei saa tehtyä sille mitään (vaikka tuolla mainostetaan Zapperia ja Feeditya että "syöte sivusta kuin sivusta"), spämmikommentit kyllä löytyisi... No mutta helvetti soikoon siellä Saunalahdella - seuratkaa aikaanne ja korjatkaa se!

Kuten jo aiemmin sanoin haluan maksullisina multimediaviesteinä lataamani kuvat RSS/Atom-syötteenä. Tänään sieltä tuli viesti että toivomus on esitetty firmassa "oikealle taholle". Saapas nähdä milloin alkaa jotain tapahtua? Nimittäin siinähän voi käydä niinkin että kyllästyn odottamaan ja vaihdan operaattoria.

Olkihattu, syreeni ja grammari






Tässä meidän lähellä on autio "mummonmökki". Käytiin sielläkin Kissamaun kanssa kuvailemassa. Mummolta jäänyt olkihattu naulaan roikkumaan. Syreenit tuoksuivat. Grammari ei sentään ollut jäänyt soimaan.

28.-29.7. Retrospektiivinen leikkaus Holgailuun, Kirkkonummi

Holgafoorumilta bongattua. Suosittelen lämpimästi!

"Holgarocksin ensimmäinen vuosittainen viikonloppuvalokuvanäyttely on totta!
Holgarocks goes to maaseutu on upea retrospektiivinen leikkaus tunnettujen
suomalaisten holgailijoiden maailmaan holgalla tai ilman. Kuvia saa sekä
ihastella että vihastella, myös ostaminen on sallittua.
Näyttely pidetään
28.-29.7. Rehndahlin kotieläinpihan yhteydessä Kirkkonummella, osoitteessa
Hilantie 100. Pääsymaksu on 7 euroa ja mikäparasta, samalla lipulla pääsee
tutustumaan myös kivoihin maaseudunasukkeihin, esim. maailman pienimpiin
hevosiin Falabelloihin! Katsoaukioloajat, kartta ja ajo-ohje paikan päälle:
www.rehndahl.fi.
Tervetuloa ystävät ja
vihamiehet, tutut ja tuntemattomat tai muuten vainuteliaat ja
uneliaat!
Lisätietoja näyttelystä:Ari Niemelä, nieppi(at)holgarocks.com, gsm
0400 520 804"

12.6.07

WeeGee irroitti naurut

"Espoon WeeGeestäkin irtosi iloa vasta, kun vedin niiden putiikin kassia matkalaukusta.. *hihihi* 'wee gee' tarkoittaisi täällä siis 'pikku pi--u'", toteaa Irlantiin Suomen-reissultaan kotiutunut Stello.
Kyseisen merkityksen lisäksi löysin Urban Dictionarysta sille kaksi muutakin vaihtoehtoa: joko glasgowin kaupungista oleva tyyppi (skotti) tai norjalainen.

Ei pidä siis ihmetellä jos museon nimi aiheuttaa hilpeyttä joissakin piireissä ;D

Kielo



Mistä köyhyys syntyy?
via ikkunaiines by iines on Jun 07, 2007

Iineksellä mielenkiintoinen pohdinnanaihe. Tuli vain mieleen että ihminen ei elä pelkästään leivästä.

Köyhyyden liitän usein heikkouteen. Ei ole voimaa kilpailla muiden kanssa joko henkisistä tai fyysisistä syistä. Jotenkin tämä uusliberalistien köyhien itsensä syyllistäminen osattomuuteensa on minusta sellaista että se saa sappeni kiehumaan.

Sairaus, ero, päihteet. Valinnat: otanko tämän miehen/vaimon, asuinpaikka, lapsiluku...

On paljon arvokkaampiakin asioita maailmassa kuin raha. Esimerkiksi minua etoo ahneus ja epärehellisyys niin syvästi että en kykene pakottautumaan kovin suurta kvartaalivoittoa tavoittelevaan bisnekseen huoraamaan elämänarvojani. Ennemmin sitä kituuttaa vähissä varoissa kuin myy itsensä.

Sitäpaitsi mielekkäästä työstä ei ole koskaan pulaa, pula on palkanmaksajista.

Vietnamista Parisiin

Nick Ut palkittiin vuonna 1972 Pulitzer palkinnolla kuvastaan jossa itkevä tyttö juoksee pakoon sodan kauhuja Vietnamissa. Se on todennäköisesti yksi tunnetuimmista sotakuvista maailmassa. Tasan 35 vuotta myöhemmin hän kuvaa Paris Hiltonin poliisiauton takapenkillä itkuisena pelkäämässä mihin hänen törttöilynsä hänet vievät.

Kuvastaa aika hyvin koko kuvajournalismin pyllymäkeä.

Visiitillä Jyväskylässä


Kissamaullakin on blogissaan raportti visiitistään Cornvillessä, Muuramessa ja Laukaassa. Koskapa itselläni on kiirettä viimeisten istutusten kanssa puutarhassa, linkataan sinne. Päivitän tod.näk. illalla enemmän.

Kissamau on hyväksynyt näytille minun ottaman kuvan hänestä (tämän). Hän on tosin viimeistellyt sen veppikuntoon. Kyseinen otos on vähän dekadentimpi kuin tuo ensimmäinen esitelty siitä setistä.
Oli löytänyt myös kukkapornoa puutarhastani. Raparperini on kieltämättä melko härski.

Neiti on vaihtanut myös avatarinsa uuteen, olen ollut sen tallentamisessa mukana näppäimen painajana ja käsivaraisena kameratelineenä. Kissamaulle on tietysti annettu lupa raakakuvieni jatkokäsittelyyn. Yhteispelillä se sujuu, kuten Liikenneturva aikoinaan sloganoi.